( ricsip | 2020. 10. 29., cs – 10:31 )

Vannak teruletek az IT-ban, amik visszafele fejlodnek.

Nem vannak, hanem kb minden ami 15-20 éve jól működött, már szarul vagy sehogyan sem megy. A minőség esett le minden műszaki területen. Már a drágán megvett is ugyanúgy szar, csak azon a végen több volt rajta a gyártó haszna mint az olcsó szaron. Ide tartozik az összes premium-nak aposztrofált kocsi (audi, bmw, mercedes) műszaki katasztrófái. Jobs remélem a pokolban forog ezért a "prémium" kategorizálásért. Személyesen ő okolható ezért az ipari trendért, ő ültette el a túlárazott de valóságban hitvány anyaghasználatú iphone/ipod szarjaival az ötlet magját a samsungban és a többiekben. Akiket követték végül már a kínaiak is. Azóta vehetsz mindenből olcsó szart, meg drágán prémium aposztrófolású de ugyanolyan minőségű szart is. Musk is ugyanebből a felfogásból szedte meg magát, a Tesla is ugyanilyen kókler módon működött, informatikai analfabetizmus ment ott a köbön. Az egyik már lelépett alkalmazottjuk írt 2018-ban szép és részletes sztorikat róla, miket műveltek a szoftverfejlesztő zsenik és üzemeltetők ott: 

https://digg.com/2018/tesla-infrastructure-firmware-stories-twitter-thr…

De a hülye vásárlónak színeszagos tabletet baszunk be a műszerfal mellé, higgye azt valami földöntúli prémiumba, a jelenkor műszaki fejlesztés csodájába ültette a picsáját, ezert jogosan húzzuk le 20-30 milliókra.

A mikroszoft is megtett és megtesz mindent a saját területén a kupleráj állapotok előállításáert, és fenntartásáért: 4-5 évente minden (kiváltképp jól működőket!!!) terméket ki kell baszni, és újraíratni. Lehetőleg valami hitványabb platformon, mint amin előzőleg már jól futott. Ezzel 3 legyet is lehet ütni: 1) a vasat újra lehet cseréltetni, HP, Dell-es üzletkötő haverjaink legnagyobb megelégedésére, cinkosan összevigyorognak 2) a 4-5 év alatt megszerzett tapasztalatok mennek le a klotyón, kezdődik mindem a start kockáról (gyermekbetegségek, hibák megtalálasa, javítása, üzemeltetési tapasztalatok) 3) azt a 90-100 ezer FTE-t Redmondban meg vilagszerte lehet mivel etetni megint egypár évig.

Valamint kirúgták még 2014-ben a teljes quality assurance bandát (termésuetesen a szent kapitalista költségcsökkentés felkiáltással), pont a windows10 kitolása előtt. Az eredményét látjuk, 5 év óta változatlanul másról sem hallani, mint zsinórban elbaszott updatek-ről minden hónapban peccskedd utáni szerdákon. Fél évente meg kolosszális elbaszások jönnek mikor új w10 verzió jön ki. Hiába a világméretű önkéntes öngyilkos hülyék különítménye (gy.k. a betateszter Insider tagság), a szakképzett Q&A csapatot nem lehet lecserélni büntetlenül fogalmatlan jáccóshülyegyerekek millióira.

Na ezért nem megy az időszinkron sem megbízhatóan, ami már windows 2000 óta szerves része volt a windows-oknak.