( hendrick | 2020. 10. 27., k - 09:28 )

Hát ez roppant megnyugtató. A sírunk 50 méteres közelében újabban divat a sírrongálás. Erre a kamera a kapunál még annyira sem megoldás, mint a te esetedben. (valami részeg banda lehetett, mert 5-6 sír is érintett volt)

Ami a te esetedet illeti lazán el tudom képzelni, hogy a kifutott sírok esetében lassan őrölnek a malmok, és amíg nem jelentkezik valaki, hogy kell neki a sír, addig nem bántják, ha pedig bejelentkezik valaki, akkor elbontatják.
Másrészről pedig szerintem a kőfaragókkal van egy keretszerződésük arról, hogy ha látnak olyan anyagot, ami azoknak kellene, akkor a lejárt sírok számukra megbonthatók. (csak találgatok)
Éshát a kommunikáció is csúszhat ilyen esetekben, esetleg nem értesítették ki időben a faragókat, hogy ezt mégis megváltották, vagy ahogy el tudom képzelni, a kőfaragó nem egy dinamikus adatbázisból dolgozik, hanem időnként kinyomtat egy kapott verziót, ami ugyebár nem frissül azzal, hogy te mégis megváltottad. Én valami ilyesmire saccolnék, csak blama bevallani, na. (purely a fiction of my mind - de láttam már bőven hasonlólat máshol)