( P3nész | 2020. 10. 25., v - 07:33 )

Az ötlet első hallásra talán nem is lenne rossz- Azt hogy ilyen igény felmerül, tökéletesen megértem. Technikailag is megvalósítható, ahogy leírtad. Problémám a hasznossággal és a joggal van.

A térfigyelő kamera önmagában nem ér semmit. Akkor van értelme ha kapcsolódik hozzá személyzet, vagy technika, mely riaszt és intézkedik, kimegy a helyszínre. Amennyiben ez nincs, akkor csak arra jó hogy végignézd, hogyan lopnak a sírról.Komolyabb nyomozásoknál még talán ennek is van értelme, bár ehhez jobb minőségű kameraképek kellenek.

Jogilag az a probléma, hogy közterületet nem vehetsz fel, márpedig a temető annak számít. Még a sír se a tied, hanem csak használatra kapod.

Összefoglalva sokkal több energiát fektetnél be és azt nem tudod megoldani, hogy folyamatosan nézd a kamerát, hogy tudd riasztani a biztonsági személyzetet, vagy a rendőrséget. Jogilag, hogy megold szintén sokat kell dolgozni vele és akkor sem tökéletes, bár talán nem lehetetlen. Véleményem szerint inkább a temetőket üzemeltető cégnek kell ilyenkor jobban odafigyelnie és megerősítenie a biztonsági szolgálatát. Ő el helyezhet vagyonvédelmi célból a területén kamerákat, meleg nem a sírokat, hanem a bejáratot a kerítést figyelik és lehet rá humán kapacitása is, hogy figyelje folyamatosan és lépjen is az eseményre.