( Hevi | 2020. 10. 22., cs – 13:14 )

Ez egy multifunkcionális csatlakozó. Nem csak töltésre használatos.
 

Példa: mivel szeretnéd a telefont úgy látni, ahogy azt a tervezők megálmodták, de biztonságban is szeretnéd tudni véletlen leejtésekkel szemben, akkor reggel, mikor elmész otthonról felpattintod a mágneses tokot, amikor hazaérsz, akkor egy mozdulattal leveszed. Így otthon, relatív biztonságosan és nagyon könnyen tudod a telefont tok nélkül használni.

Másik példa: tárca helyett csak egy tokba épített kártyatartót használsz. Mikor otthon vagy, tök felesleges, hogy rajta legyen. Mikor elmész otthonról, egy mozdulattal felpattintod, így nálad is vannak a kártyáid, meg nem is zavar otthon feleslegesen.

Egy cikkben hoztak még ötleteket: mágnesesen csatlakoztatott extra objektív, mágnesesen felpattintható játék kontroller, stb.

Ez a csatlakozó a töltésen kívül még sok minden másra lesz használatos. Szóval az ötleted jó, csak nem arra, amire ezt a MagSafe-t kitalálták.
 

Mondjuk igaz, az elektromágneses rész lehetne a töltő részben a telefon helyett (valószínüleg erre gondoltál eredetileg is, csak nekem nem esett le), ebben az esetben meg majd jön egy 3rd party gyártó és megvalósítja, ha valós piaci igény. Ha az Apple minden lehetőséget lefedne önmaga, éhenhalnának a 3rd party kiegészítő gyártók :)