( volo | 2020. 10. 19., h – 21:55 )

Megint sikerült a lényegnél megragadni a dolgot! Te szerencsétlen, tőled 100%, hogy kompetensebb vagyok a témában, már csak azért is mert az egyik diplomám éppen az mg-hez köthető. Azon kívül, a disznót nem szokták pl hússal etetni nagyüzemileg, valóban volt/van rá példa, hogy pl iskolák maradékát kapta, de ez már gyakorlatban nem ilyen egyszerű, második, hogy a fő tápláléka nem ez hanem bizony a gabonák. Főleg ha az USA-ban élsz ezt már illene tudnod, hogy kilobbizták, hogy nem etethetik őket semmilyen maradékkal csak kiváló GMO szarokkal. Egyébként elárulok neked egy titkot, nem véletlen hízik fel az a disznó 5 hónap alatt (már ez is kevesebb, de átlagban kb ennyi), az a nagyon jó illatú táp amit kapnak bizony tartalmaz állati összetevőt, de koránt sem abban a mennyiségben mint amire utalsz, a fő összetevője még mindig a gabona, csak az ízfokozók és az illata miatt a disznó függővé lesz, mint átlag usa polgár a döncitől.

De, 1000%, hogy a húsevés bizony sokkal nagyobb területet igényel, kis csillió tanulmány van a témában, persze, lehet találni az ellenkezőjére is de jóval kevesebbet. Azon kívül pl a húsfeldolgozás a legkörnyezetszennyezőbb folyamatok közé tartozik. Ja és a víz amit már említettem, bizony sokat meg lehetne spórolni. Ez a sokkal laktatóbb is csak egy kamu egy képzelődésed. Képzeld a növényi táplálékból is lehet laktató kaját készíteni, gondolj csak a kenyérre amit nem véletlenül ettek már az ősök is mindenhez. Tudtam a kecskékről, csak nem erről volt szó. Elhiszem, hogy  tartottál kecskéket, más nő egészen biztos nem engedett magára!

Azon kívül a világon a legfőbb húsforrás nem a kecske, hanem a disznó, baromfi, és a marha. A rendelkezésre álló termőterületek amit takarmányozás céljára hasznosítanak, azt bizony a marha és a sertés etetésre fogják nagyobbrészt felhasználni.

A világ hústermelése 2012-ben, marha 63000, sertés 109000, baromfi 105000, juh és kecske 13700 millió tonna élősúly volt. Szóval lényegében a kecske a többi háromhoz képest elenyésző, főleg, hogy nagy üzemről van szó, és akár az egész világot ellátják velük. Tehát egyre kevésbé számít, hogy mit és hol lehet termeszteni/tartani, ugyanis a világ húsfogyasztását 5 ország termeli meg főként!

A világ növénytermesztésének kb 55%-a csak és kizárólag takarmánynövény termesztésre használják, a fennmaradó részen pedig osztoznak az emberi és takarmánynövények. pl a búza. De ennek is kb 20%-a rizs, ami ha nem lenne és csak lokálisan gondolkodunk akkor a kínaiak nagy része éhen halna. 

Persze, okoskodni azt megint tudsz, 0 gyakorlati tudással, ismét bizonyítottad, hogy terelsz, a leglényegtelenebb fonalát próbálod hosszan magyarázni. Menj inkább a kecskédhez, már biztos hiányzol neki!