( gyuri23 | 2020. 10. 19., h – 08:00 )

Hát én már rég nem foglalkozom azzal, hogy a tudomány mit állít a táplálkozásról. A számokat a gerinc/bélhossz arányra írtam, az a kb. 3 és 9. A savasság meg önmagán egy igen érdekes téma. Logaritmikusan nő, a ragadozok gyomrában a savasság kb 100-szoros a növényevőkhöz képest, állítólag a biztonság miatt, hogy ne pusztuljanak bele a nyers húson elszaporodó "játékosokba". Az ember akár hogyan nézed szinte semmilyen nyers húst nem ehet meg, a bélszín valóban kivétel, de hűtés nélkül nagyjából pár óráig ehető. Az sem véletlen, hogy a filmekben mindig a rákkoktéltól okádnak a szereplők és nem mondjuk banántól :) Gordon Ramsay is leordítja annak a fejét, hogy meg akarja ölni a vendéget, aki csak félig süti át a csirkét :)

Ha van ph mérőd egy érdekes kísérlet: végy egy egység citromlevet, mérd meg a savasságát, adj hozzá egy egység desztvizet, mérd meg újra, és tádám... :)