( nagy_peter | 2020. 10. 12., h – 12:36 )

Ezt nem annyira értem. Ha a Tesla belefér akkor nem gondolnám, hogy az üzemanyag költség különbözet határozza meg a nyaralás hosszát :)

Neki van pénze, de nem költögeti csak úgy, mindig feltételeket szab magának ahhoz, hogy mi mikor fér bele. Ha kellene, simán elmehetne nyaralni 100 napra is egyhuzamban. Amúgy a Mercije sem volt olcsóbb, mint a Tesla, de az üzemanyag költség különbözete elegendő 1 nap szállás kifizetésére..

Nekem Görögország a preferált úticél, se menet közben, se a tengerparton nem láttam még töltési lehetőséget (igaz, nem is kerestem), persze a nagyvárosokban van, de oda meg csak azért nem mennék be.

Ott sajnos nem tudom, hogy állnak a töltők, a Horvátoknál, Olaszoknál és Spanyoloknál rengeteg van belőlük, a tengerparton is. Ugyanakkor az a tapasztalat, hogy tőlünk keletebbre, illetve velünk egyvonalban leginkább csak a nagyvárosokban vannak gyorstöltők.

Az autopilot számomra ismét egy olyan funkció aminek nem érzem hasznát, én szeretek vezetni, sose bíznám az autóra (automatára), amíg bírom (persze 70-80 éves kor fölött már más lehet majd a helyzet, de attól még messze vagyok :))

Ez érthető, az autopilot inkább arra jó, hogy kevésbé legyen fáradt az ember, mire megérkezik. Persze ha ez az út élvezeti értékéből von le, akkor nem éri meg használni, embere válogatja. Én annyira nem szeretek vezetni, hogy a ház előtt van az autó, és ha tehetem, inkább BKV-zom, de van, hogy vonatozok is, csak hogy ne kelljen vezetni. Igaz, ezen az autopilot sem segít, az inkább autópályán vagy országúton hasznos.

Igen, én is olvastam. Csak már márkából kiindulva nem hiszem, hogy nagyon megfizethető lesz :(

Igen, meglepne, ha 20 millió alatt lenne az ára. De legalább már aki megteheti, vehet olyan elektromos autót, ami hatótávban erősebb, mint a benzines társainak a 95%-a. Néhány éve még a 600 km is szinte hihetetlen távnak tűnt villanyautóval.