( hunluki | 2020. 10. 10., szo – 19:56 )

Meg lehet ám oldani okosba is, nekem pl amperának sok jóindulattal van 80km villany hatótávja, idén nyár pedig úgy belefért hogy pestről elindultunk, velencei tónál séta a parton/fürdés a termálfürdőben, utána ahol épp fogyóban a töltés ott megállunk ebédelni és onnan meg már irány a telek. Cakli 220km, a kocsi lassan tölt csak, de kíváncsiságból csináltam így hogy vajon meg tudom-e oldani benzin nélkül.

A végén össz másfél liter fogyasztás volt a vége. Nyilván ki lehet hozni pályán kényelmesebben is sokszor ennyi folyékony dinoszauruszból, de ha tudna gyorstölteni akkor kérdés nélkül megoldható lenne még ezzel a nevetséges hatótávval is.

Szóval a hatótáv para igazából nagyon dolgozik az emberekben, de leginkább alaptalan félelemként mert gyanúsan kevésnek tűnik a megadott táv és valahogy belénk van ivódva hogy ha nincs meg 5-600km hatótáv akkor pánik van, pedig évente talán 2-3 alkalom van amikor erre szükség lehet, akkor pedig szerintem (nyilván egyedi ingerküszöb kérdése) vállalható kompromisszum egy max fél órás pihenő. 

Gyakorlatban úgy hogy agglomerációból járok be dolgozni (szóval jóval többet megyek mint egy városi autós) simán elég ez a hatótáv is, pedig eleinte kicsit görcsöltem rajta, direkt városban mentem, finomkodtam, most már kérdés nélkül végigtolom neki M2-n 110-el és a városban se óvatoskodom.