( end | 2020. 09. 29., k - 10:13 )

Szerkesztve: 2020. 09. 29., k - 10:24

Úgy gondolom, hogy tüskés kisgömböc ma már sokak ACE2-es sejtjeit elfoglalta. Indulásképpen van ahol éppen csak pár, van ahol meg pár ezer sejt. Az elfoglalt állományok és a lymphocitáik függvényében folyik a harc. - (Némiképp állóháború szerűen, az első világháború olasz fronton beásott, egymásra lövöldöző egységei szellemében.) - A "vírusgyárak" sok jó magyar testben működnek már. (Abszolút gömböc-nemzeti összefogásban.) Több-kevesebb sikerrel többszörözik magukat. - Ha olyan helyre ásták be magukat a kis lúzerek, (Orr tüdő, stb.) és még a szervezet immunkatonái is elég álmosak akkor, a hordozók ki is tüsszögik azokat, esetleg másokat is fertőzve. Ebben az időszakban a PCR is jó eséllyel mutat ki valamit.

De ha "nehéztüzérségük" eléri az endothel-t és ott talál ACE2 receptorokra, no akkor már nehéz lesz kifüstölni, de tesztelni is. A PCR is mehet a csába, mert nem lesz mit kimutatnia. És egy idő után a tüskések alaposan és elterjedten bekvártélyozzák magukat és a gazdatest erejének, immunrendszerének köszönhetően kialakul valamilyen "egyensúlyi" állapot. Szerencsés esetben persze. (Mert különben háborgó tengerré válik a szervezet RAS vezérlése, meg a gazdatestek keringési rendszere is.)

Amennyi sejtet a lymphociták leölnek reggelre, annyi "gömböcös" keletkezik estére és a csata folyik tovább. (Mondják már  régóta, hogy az idegenek köztünk élnek. - Hát inkább bennünk...!)

Na most, meddig tartható fenn egy buli, amelyben a résztvevők folyamatosan pusztítják berendezést, fogyasztják a lassan fogyó piát, kaját, sőt ölik egymást is??? - Persze lehet, a mesteremberek reggelenként jönnek és folyamatosan ácsolják, ragasztják a székeket, húzzák újra a bútort, foltozzák be a tetőt. - Persze hozzájárulnak időnként a whisky-készlet fogyasztásához is. (A pürrhoszi csata jut eszemben, már ha a katonák elfogyásának rémképére gondolok. Pár évig-évtizedig ilyen állóháborúk eltarthatnak azért..., a jól megkomponált, tokozott, nanós gömböcök nemzetsége pedig új hazára lelt, ők ugyanis csak tüskéiket veszíthetik a csatában, de cserébe egy egész világot nyerhetnek. :)