( uid_21365 | 2020. 09. 15., k – 14:54 )

A szénhidrát egészen egyszerűen nem esszenciális tápanyag! Simán meg lehet lenni nélküle!

Ezt számosan bebizonyították már a gyakorlatban is a saját példájukkal. Én is. Az utóbbi fél évben (minimum, de inkább több ideje, közelebb van az 1 mint a fél évhez) én közel nulla szénhidrátot fogyasztok. Azért írom így hogy „közel”, mert azért egy minimális kis szénhidrát akad a tojásban például, egy kevés az agyvelőben is amit megeszek, és így tovább. De ezt simán tekinthetjük „szennyeződésnek”. Kifejezetten olyan ételt ami jelentős részben szénhidrátból áll, NEM ETTEM az eltelt időszakban!

Illetve, tavasszal úgy talán 3 hónapon keresztül kísérleteztem azzal hogy a ketóról áttértem a paleóra, na ekkor több zöldséget fogyasztottam, ezekben természetesen volt valamennyi szénhidrát. Olyasmiket ettem hogy karfiol, kelbimbó, stb, szóval még ekkor se "junk food"-ot, és még ekkor se olyan szénhidrátdús növényeket mint a krumpli vagy kukorica! De MÁR ENNEK ELLENÉRE IS, hogy ilyen KEVÉS szénhidrátot fogyasztottam, visszahízás lett a következménye, és megjelent ismét a DEPRESSZIÓ!

Szóval a szénhidrát nemcsak hogy nem esszenciális, de kifejezetten KÁROS, még kis mennyiségben is!

Ekkor tértem át különben a carnivore életmódra. Azóta még annyi szénhidrátot se eszem mint a keto idején tettem. Jelszavam:

A NÖVÉNY NEM ÉTEL, HANEM DEKORÁCIÓ!

Tehát azóta kizárólag állati eredetű ételeket fogyasztok, de még ezekből se a tejtermékeket. Húst eszem, meg zsírt, meg tojást. Belsőségeket is. A hús és belsőségek egy részét ráadásul nyersen. (Úgy több a vitamin bennük).

And lo and behold: azóta megint elindult lefelé a mérleg nyelve, elmúlt megint a depresszióm, és JOBBAN ÉRZEM MAGAMAT MINT KORÁBBAN BÁRMIKOR! Jobban mint akár a ketogén diétám idején!

Tehát te mondhatsz amit akarsz, de az én nézetem meg az, hogy ÉPP AZ EGY VESZÉLYES SARLATÁN, AKI AZT ÁLLÍTJA HOGY AZ EGÉSZSÉGES EMBERI ÉTKEZÉS SZÉNHIDRÁT ALAPÚ LENNE!