( juliusk | 2020. 08. 31., h – 16:44 )

Ezek szép elképzelések, csak ez még akkor se működne ha mindenki tisztességesen hordaná is azt a fránya maszkot. Szerintem nem sok olyan ember van, aki szívesen a maszkba prüsszögne/köhögne, hogy aztán benne ázzon a pofája egész nap a taknyos gennyben. A többség úgyis lekapja a maszkot és tolja bele ezerrel a nagyvilágba, ha köhögni kell, szóval csak attól nem véd, amire kitalálták.

Kedvencem a tescoban az árufeltöltő volt, aki leakasztotta egyik füléről a maszkot, jó cigis-harákosat odaköhögött a pékáruk felé, majd mintha mi se történt volna, elegánsan "visszaöltözött". Szerintem semmi rosszindulat nem volt abban amit csinált, valószínűleg teljesen ösztönös volt a részéről, ha rákérdezel nála 2 perc múlva lehet nem is emlékezett volna rá.

Szóval ha védekezni szeretnél, akkor felejtsd el, hogy majd mások védekeznek helyetted. Legyen rajtad rendes szűrős maszk + szemüveg, a nem rendesen csomagolt élelmiszereket meg felejtsd is el. Vagy egyszerűen tojd le az egészet magasról te is, az a legegyszerűbb. Azon viszont felesleges károgni, hogy mások miért nem tartják be a szabályokat. Azért nem tartják be, mert nem hülyék, nem akarnak kicseszni magukkal.