( s7stM | 2020. 07. 15., sze – 13:15 )

2020-ban a szoftverfejlesztés egyik legnagyobb problémája, - a bőség zavarában - hogy nagyon nagy százalékban, inkompetens emberek hoznak döntéseket arról, hogy milyen infrastruktúrát válasszanak egy rendszer üzemeltetéséhez. Ilyen és ehhez hasonló hozzászólások, a rendszer ismerete nélkül is jönnek-mennek. :)) Ha van pénz, akkor szórjuk is rendesen.

Ilyenekből szokott az lenni, hogy lőjjük ágyúval verébre vagy vice-versa:
 - könyvelőszoftver 50 fős személyzetnek? --> Naná, hogy Angular, a RESTapi backendjét pedig megírjuk Java-ban. Swagger sem kell, megírjuk nulláról. A vas majd elhajtja valahogy, ha szar lesz a kód, veszünk még bele RAM-ot. Ha nem vagyunk képesek jól kezelni a logot, veszünk tárhelyet...
 - 1500 darabszámú terméknek webshop, magyar piacra ~10 user / perc  terheléssel --> Persze, hogy Magento! :D Tökéletes választás lesz. Bár nincs a fejlesztőcégnél senki, aki értene egyáltalán a cache-lés kezeléséhez, de nyomjuk csak! Majd lekezeli a redis.
 - Portfólió a fotósnak a Facebook profil mellé? --> statikus html, a db-vel meg majd jQuery tartja a kapcsolatot ajax-szal. Mindezt egy windows szerveren, ssl kapcsolat nélkül, mer' minek az. Pistike megcsinálja.

Áh, hagyjuk.