( hendrick | 2020. 07. 15., sze - 08:59 )

Most ahogy hirtelen végignéztem az alternatívákat, úgy látom:

Ugyan már régóta nem használtam zonemindert, de látom van benne rengeteg olyan feature, ami unifi videoban (se protectben) nincs. Valószínűleg ez a pár feat eszik annyi erőforrást <- gyanú. Nem lehet lecsupaszítani annyi feture-re amennyi a unifi videoban van? Egy 5 kamerás G3 rendszerhez (2 full time 3 motion) kellene csak, elvileg a gyári NVR akár 20-at is elvinne Unifi alatt, zoneminderrel ez az 5 el kellene menjen, ha a killer feature (amennyivel többet tud, mint a unifi)-hez tartozó szolgáltatásokat ki lehetne kapcsolni... meg nyilván nem optimalizálták be a zoneminderesek az erőforráshasználatot olyan szépen, mint ubiék. Ez volt az előnyük, de úgy látom a hátrányuk is, mert sok ma már elvárt feature sem tudott bekerülni, ami bizony kellhet, és elérhető már általában manapság, de ubiéknál nincs, mert gondolom enné a CPU-t, és akkor ha az új feature-t bemutatják, már nem visz el az NVR n darab kamerát, csak kevesebbet, nyilván ezt nem vállalhatták be, mivel úgy reklámozták az NVR't hogy ez n db kamerának jó.

Mivel ubi még jobban a saját konzerv NVR kizárólagossa felé mozdult a protect vonalon, így ezek a plusszfeature-k valószínűleg a jövőben sem kerülnek be az NVR szolgáltatásai közé, mert nem lesz rájuk erőforrás, és mivel tiltják protecten az egyedi HW-t, így kizárt, hogy a jövőben ilyesmi beleférjen, marad "enthusiast" szinten a unifi video utódja, a protect is. Nyilván sok helyen nem kell kitakarás, meg intelligens real-time elemzése a feednek, de már az ingyenes zoneminderben is ott vannak ezek, csak nagyobb vas kell alá.

Kb két hét múlva lesz egy combosabb gép üresjáratban, akkor felpróbálom majd rá őket én is. Még vacillálok, hogy aurgappeljem-e unifi videot, vegyek cloud key plust, vagy a meglévő kamerákhoz keressek alternatív NVR-t, meglátom mit hoz a kísérlet, addig is próbálom beásni magam zoneminderbe és agentDVR-be, ami óta nem láttam, sokat változott a zoneminder is.