( s7stM | 2020. 07. 14., k – 22:55 )

Szerkesztve: 2020. 07. 14., k – 23:01

Ez is biztos ilyen "Ez már a KDE5" érzés, de mindig öröm látni, hogy a PHP/Javascript-s postok alatt jönnek a C#/Java huszárok, akik aztán jól megmondják, mennyire szar a PHP/Javascript. Persze a legtöbb C#/Java kispista életében nem nyúlt hozzá egyik scriptnyelvhez sem, max csak bottal bökdöste 5 percig. Aztán meg csak kamillázik, amikor egy Angular/Ngrx fejlesztő többet keres, mint ő Java-val. (Azt hiszed, hogy nem, pedig de. :D) PHP-vel olyan nagy rendelkezésre állású rendszereket is kiszolgálnak, amivel itt a legtöbb ki-ha-én-nem C#-os sosem fog dolgozni.

Láttam már sok rendszer kódját, láttam és dolgoztam sok szoftverfejlesztővel. Volt már dolgom olyan szarul megírt Java kóddal is, amit már csak a köré épített vas és infrastruktúra tartott egyben. És minden releasekor imára kulcsolhattad a kezed, hogy a deploy ne szálljon el az alkalmazásszserveren. A PHP-ben írt Joomla/Wordpress ahhoz képest egy csodálatosan megírt rendszer volt.

Gányolni minden nyelvben lehet. Minden programnyelvet/scriptet arra kell használni, amire való. Azért ettől függetlenül remélem, hogy azok, akik itt annyira használhatatlannak tartják a PHP-t, azok az egyoldalas portfóliójukat/honlapjukat is Java-ban írják meg, JSF-fel! Vagy annyira okosak, hogy írnak hozzá saját scriptnyelvet... ;) :D