( buccaneers | 2020. 07. 08., sze – 01:22 )

az számít hogy 12 évesen Rába-Steiger vezettem - nem közúton (földút) ?

Pár dolog, ami eszembe jut, hogy mit csináltunk együtt Apámmal:

Apám, amikor hazajött motorral 6 éves voltam mindig felkéretem magamat a motorra és vitt egy kört az MZ-vel az udvarban lépésben.

   Élveztem motorozást, 14 évesen már én vittem ki a fatert a tanyára - fel mert ülni mögém :-)

Apám, amikor szerelt valamit gyakran ott voltam vele, együtt csináltunk nyúlketrecet - akkor tanított hegeszteni..

Apám, kezembe adta hosszabbító aljzatot, hogy blankoljam meg a vezetéket és kössem be - elmagyarázta színeket, segített..

Apám, disznóvágáskor - 13 éves voltam - mondta, hogy én csinálom, de ha nem akkor sincs baj, majd jövőre (láttam eleget, mindig én tartottam a tálat) - megcsináltam.

Apám, ideadta 14 évesen a zsiguli kormányát - tanya körül együtt vezettünk. Ott tanultam vezetni és a bálák közt tolatni a futóval - az nagyon nem ment..

17 évesen jogsit szereztem - már jártam vezetni tanulni - Apámmal minden hétvégén rutin pályáztunk és városon kívül is vezettem vele.

Amikor már meg volt a jogsim - nem volt kérdés - mindig én vezettem, ha családilag mentünk  valahová.

Vezetés közben nem szólt bele, de egyszer rám kiállított  fékezz és belenyúlt a kormányba - egy őz ugrott elénk - megúsztuk - "fiam figyel jobban, mert ezt elcsaptad volna..." Ez 32 éve volt..

Mindig eszembe jut ez a dolog, ha őzet kell kikerülni - sajnos egyszer ütöttem is el. Épp 1 hete volt, akkor centiken múlott, hogy el nem ütöttem és örültem, hogy úton maradtam a kocsival nem csúsztam az árokba.

Azóta közel millió km-t vezettem és a vezetést és sok mást is Apámnak köszönhetek - és szerintem ez így van jól, hogy ő tanított vezetni és az életre...