( _Franko_ | 2020. 06. 19., p – 21:11 )

Tobbszor leirtam, hogy senki sehogy nem tudja garantalni, hogy a privatkulcsod tenyleg csak neked lesz meg. Amiket te allitottal, azokat erre nem tudtam ellenpeldakent felfogni. Nem lehet bizonyitani, hogy nem lesz olyan ember, aki tudja mindenkinek a privat kulcsat.

Aham, nem tudtad ellenpéldaként felfogni... pont. Érvelni meg nem kell, mi? Csak annyit írni, hogy "nem garantálja". És pont.

A papiralapu szavazosnal is elmagyaraztuk, hogy ha elore tudod az ulesrendet es csak 20-an vannak meg lehet csinalni azt az "altalam elbagatelizalt" csalast. De ha osszevissza szallingoznak be a szavazok, az elegge problemas.

Aham. Ezt bagatellizálásnak hívják, szóval dobjuk el a papír alapú szavazást is, mert lehetőséget ad csalásokra. Mi marad akkor szerinted, mint megbízható és anonim szavazásra lehetőséget adó módszer?

Egy elektonrikus vagy egy postai leveles szavazasban egy ember eleg a csalashoz. Egyetlen egy.

Bocsánat, de lófaszt. Mindenki birtokában van a lehetőségnek, hogy leellenőrizze, hogy csak egyszer szavazott és a leadott szavazata arról szól, amire leadta, és akár beépíthető a folyamatba több teljesen független blockchain is, amelyeket egyszerre kellene hamisítani.