( gee | 2020. 06. 06., szo – 15:03 )

Két különböző dolgot mosol össze itt.

Az egyik az, hogy én hogy viszonyulnék valakihez, aki a családomat bántotta. Nem kedvesen viszonyulnék. Nem hiszem, hogy bosszúból megölném, de biztosra nem merném mondani, mert nem voltam még ilyen szituációban.

A másik szituáció az, hogyan viszonyulnék valakihez, aki régebben másokat bántott, az én családomat nem. Hát az biztos, hogy nem gyilkolnám meg. És az is biztos, hogy nem gondolnám azt, hogy a rendőrnek joga lenne megölni, simán csak a múltja miatt.

Tegyük fel, a szituáció az, hogy az ember elkövetett valamit és épp szökésben van, én meg meglátom valami kihalt helyen. Ha az én családomat bántotta, bejön a bizonytalanság faktor, mert azért mégis dolgoznak az indulatok. De alapból, ha ésszel gondolkozom és nem csak leszáll a vörös köd, akkor mindkét ember esetében a rendőrséget hívnám ki, és azt szeretném, hogy a rendőrség ne megölje az embert ott a helyszínen, hanem csukják le évekre.

Biztos van, aki másként gondolja, de szerintem sokkal nagyobb büntetés valakit évekre börtönbe zárni, mint kivégezni. Szerintem valakinek a megölése az túl rövid. Ráadásul ha egy rendőr a nyakára térdel, vagy agyonlövi a menekülni próbáló elkövetőt akkor a csóka pár perc szenvedés után elpatkol. Véletlenül. Nem azért büntetésként, amit a családom ellen vagy valaki más ellen elkövetett. Ha Amerikában vagyunk és kivégzik, akkor OK, legalább büntetésből történt, nem véletlenül, de továbbra is úgy gondolom, hogy a hosszú börtön jobban büntetne.

Mennyire orulnel, ha a media azt vedene ennyire, aki a te csaladodnak artott?

Nem tetszene. De remélem, hogy a média nem úgy működik, hogy ha egy embernek nem tetszik, akkor nem is írják meg a cikket.

De epp egy olyan vilagert harcolsz, ahol emberek lassan mar nem merhetnek melled allni, ha egy feka elkoveto oli meg a gyerekedet.

Én ugyan nem harcolok ilyen világért.