( uid_21365 | 2020. 06. 04., cs – 00:58 )

És amit itt fentebb írtál épp így igaz is... igaz VOLT. De azóta eltelt már egy pár nap, és a polgárok megunták a „lét”bizonytalanságot... eleinte sokan jó mókának tarthatták, de ugye jóból is megárt a sok... olvastam épp tegnap egy erről szóló közvéleménykutatást, azért írtam a fenti hozzászólást, csak már nem emlékszem hol olvastam, bocs.

De amúgy mindegy is hol olvastam, mert itt a környezetemben is totál ugyanez a véleménye mindenkinek. Az emberek egyszerűen nem mernek New Yorkba menni például, mert nem elég a vírus, még félhetnek egyszerre a tüntetőktől is meg a rendőröktől is, és ez a három együtt már nem kicsit sok. (vidéki kisvárosban lakom, itt nincsenek tüntetések). Mondtam is épp ma a főnöknek, holnap ne számítson rám a munkában, mert sürgős dolgom van: el kell mennem New Yorkba, mert kötelességem tüntetni. Meg hátha közben tudok zsákmányolni valamni jó laptopot meg más egyebeket az üzletekből, és különben is rég volt szabadnapom, ki akarom élni magamat egy kis rebellióban, mert ne haljak már meg úgy hogy nem volt kaland az életemben... Nagyot nevetett, tudta hogy csak viccből mondom.

A legnagyobb veszély amúgy az szerintem hogy most e tüntetések fényében teljesen feleslegesnek látszik hogy leállították márciusban a gazdaságot a vírus miatt, kár volt munkanélkülivé tenni az embereket és bevállalni a gazdasági visszaesést, mert most már teljesen mindegy: ez a sok tüntető teljesen összefertőzi előbb egymást, majd a mindenki mást! Ezzel az erővel hagyhatták volna a svéd modellt is megvalósulni, vagy akár a semmiféle modellt azaz hogy hadd terjedjen a vírus szabadon. Ugyanott lett volna vele az USA lakossága mint ahogy így lesz saccperkábé 3 hét múlva, csak még jobban is járt volna mert legalább a gazdasági visszaesés sokkal kisebb lett volna.

Sőt akkor ha így járnak el nem lettek volna most tüntetések. Mert ne hidd hogy Floyd halála váltott ki ekkora felháborodást! Akadtak már ehhez hasonló esetek, amikoris semmi se törtépnt vagy alig valami a mostanihoz képest. De az embereket frusztrálja a kijárási tilalom, a maszkviselési kötelezettség, az hogy alig van hús az üzletekben és az is egyre drágább (ez személyes tapasztalatom is szóval ne vitasd!), hogy a munkanélküliség lassan 30 százalék körülire kúszik ami elképesztő dolog, utoljára a huszadik század elején volt ilyesmi azaz sok amerikainál nemhogy ő de az édesapja se emlékszik hasonlóra, s félnek mi lesz még ebből; nem tetszik nekik hogy Trump elbaszta még a gazdaságélénkítő csomagot is mert hiába a rengeteg milliárd, abból főleg a NAGY cégek részesülnek akik közel állnak a Hatalomhoz, miközben a kisvállalkozásoknak kábé semmi se jut!

De a magánembernek se sok. Az az 1200 dollár amit kapnak koponyánként, jól hangzik, de csak egyszeri juttatás, és mert sokuk munkanélküli, kábé arra elég hogy EGY alkalommal kifizessék belőle a közüzemi számlákat. Másra már nem futja...

Sokuk beteg is, de ha nincs munkája, nem vehet igénybe kedvezményes egészségügyi szolgáltatást se, holott még a kedvezményes is drága, hát még az ami nem is kedvezményes... Most üt vissza ugye hogy nem Sandersre szavaztak akkoriban hanem Trumpra. Még Hillaryval is jobban jártak volna persze...

Szóval mindenki dühös, frusztrált, Floyd halála csak egy jól hangzó ÜRÜGY, bármilyen szomorú is ezt kimondani.

Megkockáztatom amúgy, akinek még van munkája, azok közül alig valaki megy tüntetni akár békésen, akár erőszakosan...

Azt az egyet amúgy én se értem, a rendőrök mi a frászért vegzálják még néha a riportereket is. Kell nekik talán hogy épp a sajtó munkatársai is rossz véleménnyel legyenek róluk?! Hiányzik ez nekik?!

Ez az egy amit nem értek az egészben.