( gee | 2020. 06. 04., cs – 00:38 )

Pont azt olvastam, hogy a közvéleménykutatás szerint nagy az elutasítása a szavazók körében annak, ahogy a rendőrség és a nemzeti gárda kezeli az ügyet, és ez az ostor Trump népszerűségén csattan.

Egyébként a gondolatmeneted nem hibás, szerintem ha Trump beleáll a dologba, amikor elharapództak a tüntetések, kiküldi a rendőröket és a gárdát, de lelkükre köti, hogy bazzeg, élő adásban ne verjétek már meg a riportereket, meg bakker, ne lőjetek az orvosokra és a nővérekre, akik a sebesülteket látják épp el, akkor más lenne a leányzó fekvése.

Ha nem lenne felesleges túlzott brutalitás, mondjuk csak a fosztogatókat meg a gyújtogatókat kapnák el, de azokat igen gyorsan, akkor simán jól tudott volna kijönni ebből.

De most az a benyomás, hogy hát, ezt is elcseszte.

Azt írta az újság, hogy még a republikánus szavazók, akiknek 80-90%-a egyetért egyébként Trump más intézkedéseivel, is nagyon megosztott, kevesebb, mint 50% helyesli csak a rendőri fellépést (a pontos számra nem emlékszem, az is lehet, hogy 30% vagy 40% volt).

Amikor nyert, meglepetésre elég sok néger is szavazott rá, például. Valahogy kétlem, hogy pár hónappal a mostani események után ezek nagy része amikor az urnákhoz járul, nem fog neheztelni az elnök úrra a mostani események miatt már.