( uid_21365 | 2020. 06. 03., sze – 21:53 )

Kell két börtönsziget, egyikre a bűnöző nők, a másikra (lehetőleg sokszáz kilométerrel messzebb) a bűnöző nők. Azért elkülönítve hogy ne szaporodhassanak. (ugye a gyerekük semmiről se tehetne...). A halálbüntetést megszüntetni, ehelyett lenne életfogytig kitenni a szigetre. Az enyhébb esetekben nem életfogytig csak X évig. Az összes börtönt meg lehetne szüntetni így. A szigetet állandóan figyelni lehetne drónokkal a távolból. (kis távirányított kamerás drónok is elegek lennének, pláne ha napelemmel is működnének). Aki szökni akar, annak utána eredne a partról egy helikopter és agyongéppuskázza a tengeren, és kész.

Az X büntetési év leteltével elmegy a helikopter a szigetre, megkeresi a fickót ha még él, és visszahozza a társadalomba. Ha meg már nem él, az az ő pechje, minek bűnözött! A megkeresés is könnyű, ha a szigetre deportálás előtt rátesznek a csuklójára vagy bokájára egy levehetetlen jeladót. Ha mégis leveszi valahogy, az ő baja ez is mert ezesetben sose szabadul.

Hogy miből él a szigeten? Paleo életmódot folytathat: eszi a gilisztákat, férgeket, a partra vetődött halakat... Esetleg megpróbálkozhat valami primitív földműveléssel...

Nyilván a szigeten az erősebbek majd hatalmaskodnak a gyengébbek fölött, de ez nem ellenérv mert ez most is így van a börtönökben. Különben meg ez is nevelő hatású, mert aki túléli, rájön, talán nem is olyan rossz a modern társadalom védelmében élni, még ha e társadalom nem is tökéletes.

Mindjárt minden olcsóbb lenne börtönügyileg...