( gee | 2020. 06. 03., sze – 17:07 )

Azért szerintem ez nem úgy működik, hogy szimpatizálok a négerekkel, és miközben felvonulok, mellékesen kirabolok egy almaboltot.

Én inkább azt feltételezem, hogy 1) vannak emberek, akik örülnek a felfordulásnak, meg annak, hogy rendőrök mással vannak elfoglalva, az általában a boltokban ott lévő eladók, biztonsági őrök máshol vannak (pl. otthon, biztonságban), ezért jól kihasználják a helyzetet és elmennek lopni. 2) és persze igen, vannak olyan emberek is, akik látnak egy betört kirakatot, semmi őrt a közelben, mások hozzák ki a TV-ket, akkor eszükbe jut, hogy hát, ha ez így megy, akkor én is hozok egy TV-t.

Se az 1-es, se a 2-es csoportba tartozóknál nem számít, hogy feketék, fehérek, pirosak, sárgák, zöldek vagy kékek, és nem számít, hogy mit gondolnak az eseményekről, amik a felforduláshoz vezettek.

És amíg biztos vagyok benne, hogy a 2-es csoportba tartozók közül vannak, akik korábban felvonultak, abban is biztos vagyok, hogy van egy csomó felvonuló és tüntető, aki nem gondolta, hogy a boltok betörése jó ötlet, nem vett részt benne és nem vitt haza lopott holmit.