( Ritter | 2020. 05. 29., p – 16:31 )

Nem ismered az amerikai belpolitika világát. Röviden ott de facto kétpártrendszer van. Hivatalosan nagyon sok párt van, de reális esélye az amerikai választásokon csak a Republikánus és a Demokrata pártnak van. Minden nagy média egyik vagy másik párt támogatója. A CNN demokrata és Fox News republikánus. A Twitter addig tudta őrizni politikasemlegességét még nem állt elő ilyen korlátozó, cenzori ötletekkel. Innentől a Twitter számára is két választási lehetőség van. 

Ha a Twitter döntéshozói bármilyen testület és belső társadalmi kontroll nélkül meghozott szabályozás szerint cenzúrába kezd, azzal egy magán monopólium véleménydiktatúrája valósul meg. Egy megválasztott elnök kontra maszek multi vitában mindig a megválasztott elnöknek van igaza ha véleményszabadságról van szó. 

Trump elnöknek országa törvényeit kell betartania. Amennyiben azt tapasztalja, hogy az amerikai törvények és alkotmány által biztosított szólásszabadságot egy monopol multi korlátozni kívánja belső akármilyen szabályai alapján, akkor elnökként nemcsak joga de egyben kötelessége is, hogy ezeket a maszek szabályozásokat érvénytelenítse. Lehet, hogy az optimális megoldás ezek után már csak a Twitter feldarabolása lehet. Ha Fox News és CNN pároshoz hasonlóan lesz egy republikánus és egy demokrata Twitter, akkor az alternatív twittelési választásának a lehetősége továbbra is garantálja a szólásszabadságot ezen az új platformon. 
Személyes véleményem szerint jobb lett volna ha megmarad a Twitter semlegesnek. Egyre nehezebb lesz visszafordulni innen, különösen az elkövetkező választások miatt. A demokrata ellenfél botrányai miatt jelenleg stabilan vesztésre áll. Egyetlen esélye a közösségi médiamonopóliumok feletti demokrata párti uralom által szerezhető tisztességtelen versenyelőny. Tisztességtelen, mert a másik fél elhallgattatása által szerzett előny amerikai értékrendben nem elfogadható. 

Már az elnök szavainak önkényes minősítése és jelölgetése is abszurdum. Ha ezt nem érted, akkor fogalmad sincs az amerikai politikai kultúráról.