( bognarattila | 2020. 05. 29., p – 10:19 )

Nyilván nem örülnék neki, de ha ez lenne a szabály/eljárás, akkor nem lenne más választásom, mint elfogadni. Ha olyanom van, hogy mindenképpen meg szeretném jelentetni ellentmondó megjegyzés nélkül, akkor kénytelen lennék más fórumot keresni. Ha a tartalombeküldők elfogynak egy portálon, akkor a látogatók is, ami nyilván nem jó. Tehát idővel ki tudna alakulni valamilyen egyensúly.

Ugyanakkor azt is nagyon furcsának gondolom, hogy az üzemeltetőnek kell felelnie a tartalomért: bárki bármit beírhat és viseljen minden következményt? Erre csak egy helyes lépés van: leállítani a szolgáltatást. Hiszen sose lehet tudni, hogy mi fog a jövőben megjelenni. És mivel sok esetben nem egyértelmű a jogi megfelelősség sem, ezért a kérdés jogossága is megkérdőjelezhető lehet. Arról nem beszélve, hogy mikor sért jogszabályt a portál, akkor is ha csak 1 másodpercre jelent meg? Vagy csak jóváhagyással jelenhetnek meg írások?

De pont Trump nagyon egyszerűen meg tudná oldani ezt a problémát: csináltasson egy üzenőfalat a fehér ház honlapjára, és oda írogasson. De van saját honlapja is, oda is írogathatna, csak rajta múlna, mi jelenik meg. Ez miért nem alternatíva a számára?