( SzaCsaJo | 2020. 04. 04., szo - 16:43 )

"és először mindenhol pár hétről volt szó, aztán 1-2 hónapról, mostanában meg már 5 hónapról és 1,5 évről is olvasok."

Hol olvastál per hetet? Úgy rémlik karantén, azt nem beszéltek sem az idejéről, sem arról hogy mit is értünk pontosan karantén alatt. 

Karantén a két véglet a kezdeti Olasz meg a Kínai. 

Nem voltam ilyen optimista.  Két esettel számoltam.

1 Kínai karantén, majd enyhe karantén időnként területenként szigorításokkal (komoly kontaktkutatásal aki a villamoson utazott vele mind karantén + teszt )

2 húzd meg ereszd meg.

Mindkettő addig ameddig nincs rá vakcina.

Nekem az 1 lett volna a jobb. Mert két 90 éves őreget kell megóvnom. Két hónapra összezárhatom őket, távetetés. A hosszabb idő veszélyes bár testvérek de simán összeveszhetnek, elállítgatják a telefont (egy évben durván 2x ezért dupla mobil van), a TV-t. Bármi tönkremegy a lakásban. Önállósodnak ablak pucolás (már megtörtént), bármelyik leseik a létráról/székről annyi. Meg azért 90 évesnek mit ígérsz lesz még 2 extra szar éved unoka gyerekek semmi. Mindkettő meghalna menne a férje után. Két évig elzárva és közben el kell hitetni velük hogy nem teher róluk gondoskodni, és még hasznosak is. Kínaiban ha lement az extra szar rész, szépen végig látogathatja a család van egy kis élet. (nem 30 fős buli, szépen egyesével)

 

Pontosabban a legjobb az lett volna ha be sem jut a migri virus megfogja a kerítés.