( xclusiv | 2020. 04. 03., p - 20:55 )

Igen, a veszélyeztetett csoportokat kellene szigorúan elzárni a társadalomtól (és egymástól), mert ők a veszélyeztetettek. Azért nagyon nem mindegy, hogy valaki 0,2% eséllyel (erről még később) hal ebbe bele, vagy 15% eséllyel. Mert azért itt nem pestisről van szó, ami válogatás nélkül elpusztította a lakosság felét. (Bár akkor még nem voltak nagy számban öregek és krónikus betegek, közülük minden bizonnyal a pestis is nagyobb pusztítást végzett volna.)

Már az a 40 alatti 0,2% se tűnik annyira ijesztőnek, pláne ha még annak is csak a tizede igaz, vagy épp annyi se. Épp ezért a tünetmenteseket kellene random antitest teszttel tesztelni legalább olyan számban, hogy statisztikailag szignifikáns eredményünk legyen arról, hogy a hivatalos számokon kívül mennyi embert fertőzött már meg korábban ez a cucc. Olyat, akinél fel se merült az, hogy koronás lenne. Mert itthon ugye vicc a tesztelés, de pl. a németek keményebben elkezdték, és ha pl. ott kiderülne az, hogy mostani 90e fertőzött mellett még különösebb tünetek nélkül simán átment a cucc a lakosság 1-2 %-án (1-2 millió emberen), akkor azért jobban látnánk hogy mi is várható. Mert nyomjuk ezt a válogatás nélküli "karantént" (mi még csak vicc szinten, de fog ez még változni), és először mindenhol pár hétről volt szó, aztán 1-2 hónapról, mostanában meg már 5 hónapról és 1,5 évről is olvasok. Mert ugye lapítsd el a görbét. Persze, de a legjobban úgy lehet ellapítani, hogy a veszélyeztett csoportokat szigorúan hazazavarjuk és otthon tartjuk. Most bőven lenne ember az ellátásukra úgy, hogy a turizmusból és a vendéglátásból szinte mindenkit kirúgtak.

Ne legyen igazam, de ennek a korona cuccnak több áldozata lesz az ezért nem kezelt krónikus betegek, az öngyilkosok és a gyilkosságok áldozatai közül, mint amennyit a vírus számlájára fognak majd írni.