( duffy | 2020. 03. 30., h - 06:31 )

A TA cellák csoportja. A benne lévő cellák száma közel azonos tehát a TA mérete változó a sűrűn illetve a ritkán lakott területeken (pontosabban a mobilok szerint frekventáltabb területeken). 

Amúgy nem egy torony (és ez által fánk) alapon lokalizál a hálózat, hanem pontosan tudja, hogy melyik cellát használod és melyek, amik még "láthatók" a mobilod számára (és azok közelségét is). Ez teszi lehetővé, hogy seamless módon átadja egyik a másikának a forgalmadat. (analógban -0660- ezt lehetett is hallani egy jellegzetes csippanásként ha épp beszéltél). Vagyis a telefonod által látott cellák helye és a mért térerő alapján lehet lokalizálni a mobilod. Ez nagy cellasűrűság mellett pontosabb tud lenni a GPS-nél. Ha épp nem forgalmazol, akkor nem használsz cellát, de a TA megvan. A telefonod "megszólítható" a hálózat részéről és akkor már van aktív cellád is anélkül, hogy az eszközödön bármit észrevennél. (ha hívnak, sok minden történik még a csengetés előtt)

Ha épp nem forgalmazol (beszélsz vagy datázol), az eszközöd akkor is "beszélget" a hálózattal, hogy az nagyjából tudja, merre keressen, ha téged hívnak...