( Hiena | 2020. 02. 22., szo - 19:40 )

Demokrácia nem létezik. Egy illúzió, mellyel elhitetik a tömeggel, hogy van választása és beleszólása életének alakulásába. Ugyanis a demokrácia létrehoz egy metaentitást ami milliószor rosszabb, mint bármelyik ember. Egy ösztönlény, mely milliók zsigeri félelmeit képezi le tudat és intellektus nélkül. Könnyen irányítható és motiválható, jól laktatható és elaltatható. Minél mélyebb az intellektus szakadéka annál könnyebb irányítható a massza és annál kevesebb beleszólása van az intelligensebbnek a döntésekbe.

A politikai diskurzusnak már régóta nincs értelme. Az eszmék a pórnépnek való gumicsontok. Minden más a pénzről szól. Elvitatkozhatsz konzervatizmusról, liberalizmusról, vallásról, életről, halálról, addig sem a hatalom gyakorlóival foglalkozol. Ez benne a kulcs. Ha megnézed a magyar politikai életet, láthatsz baloldaliból jobboldalivá, szélsőjobból liberálissá vedlő politikusokat és mindenhol így megy ez. Innen kezdve beszélhetsz n+1 politikai oldalról, de valójában pénzügyi érdekcsoportok vannak.

Az igazat megvallva, demokráciára sincs szükség amennyiben az adott érdekközösségben élő emberek közel azonoy módon és mértékben járulnak hozzá a közöshöz és azonos mértékben kapnak javadalmakat a közösből.
Az átlag ember még az Istencsászár képe előtt is leborulna ha megkapja a biztonság illúzióját.