( blr | 2020. 01. 23., cs – 17:12 )

- A Microsoft onnantol allandoan piszkal hogy legyen MS accountod. Ugyis regelni fogsz: ido, nyug, plusz egy online jelenlet.

Nem regeltem a Windows miatt (tudom, régen nem erőltette annyira, mint most). Aztán az O365 miatt meg igen. De nem azzal logolok be a rendszerbe.

- Nem a gyari virusergeto kell? Kuzdj meg erte.

Letöltöttem az Eset installerét, duplakatt az exén, felment.

- Nem kell a OneDrive a pofidba? Kuzd meg erte.

Na igen, ez macerás, be kell menni a Programs and Features-be, és jobb gomb, majd Uninstall.

- Drivereket telepitgetni, next-next-finish-reboot korok.

Elég kevés drivert kellett kézzel felpakolnom, de ilyen pl. a Logitech mindene, illetve a billentyűzetem, nem emlékszem, hogy bármelyikhez reboot kellene.

- Ubuntun ott a Firefox, LibreOffice, DropBox stb. alapbol, Win10-en fel kell telepiteni.

Kész szerencse, mert pl. Firefoxot és Dropboxot nem használok.

- Allandoan kikapcsolgatni a rad tolt keretlen feature-oket.

Az első install után letakarítottam a start menüt (vagy minek hívják), és uninstalltam az appokat, amelyek nem kellettek, azóta úgy van.

- Allandoan leszedni a Windows Store ikonjat a talcarol, mert mindig visszakerul.

Az a baj, hogy fogalmam nincs, miről beszélsz, lehet, hogy volt ilyen, amikor 4 éve felraktam a 10-est, de azonnal mindent lekaptam a tálcáról, azóta sem láttam.

nem azt mondom hogy akkor innentol hasznalj Ubuntut a Win10 helyett. Csak azt, hogy -ugy altalaban veve- a Win10-et tobbet kell tutujgatni mint az Ubuntut (amit kb. semennyire se kell).

A fentiek alapján sejtheted, hogy nekem valamiért nem kell tutujgatni. Annyira kellett régen nagyon odafigyelni, hogy a 1909 előtt a teljes installt futtató feature upgrade-ek miatt a kézzel felpakolt és beállított ICC profilokat újra be kellett állítanom.