( kovi | 2020. 01. 23., cs – 10:53 )

Nem változtatja meg a súlyát - de azt mégsem mondhatod komolyan, hogy mindegy a származása - csak azért, mert nem szaladt el. El sem akartam hinni amikor olvastam.

Egy másik probléma, ahogyan az érkezők eredeti kultúrájában az asszonynak otthon annyi szava van, mint az épp lábtámasznak használt kiszuperált szünetmentesnek alattam. Meg kb. annyit is számítanak, akármilyen értelmezésben. Ezért (is) maradnak otthon, és ha fegyvert kell fogni sokszor az asszonyok harcolnak, nem a beszari férj-"uruk". A fentebbi erőszakolós esetnek is ez az egyik melegágya, dehát a metoo meg a csecslengető félmeztelen-feminista mozgalmakat ez annyira nem zavarja. Vagy csak nem hallom, szóval fixme. De ha femin. saját nemzetéből valaki csak komolyabban stíröl egy formás segget a cégnél akkor "jááájde ki vagyunkmár használva".

Amúgy van még probléma dögivel, csak egy részük szerintem nem megoldható, más részük pedig drasztikus megoldásokkal lenne gyógyítható - emiatt meg azok is szívnak, akik amúgy egyikben sem lennének érintettek. Szerintem ezt a megelőző-gyógyító feladatot nem a mi dolgunk megoldani. Segíteni emberségből persze lehet a dolgon, de ilyen előzmények és körítés után én feltétel nélkül és főleg vakon nem tenném.