( trey | 2020. 01. 19., v – 16:59 )

Amit ajánlok, az a Weirauch HW37 vagy a picit drágább testvére, a HW88. Utóbbi annyival jobb, hogy a váz nem spiáter, hanem alu. De a dob, elsütő szerkezet nem spiáter (mint az olcsó szaroknál), hanem acél. Pici és könnyű, megbízható. Számos teszt igazolja. Nekem 10 éve megvan, megfelelő karbantartás mellett örök darab. Ez nem mondható el pl. a táras cuccokról, ahol ha nem használod, ki kell tárazni, mert elgyengül a tárrugó a feszített állapottól. Az meg egyenes út az akadáshoz. Vagy több tárat kell használni. Nem kell elrettentő erejének lenni, ez nem arra való. Hogy miért nem, arról itt írtam részletesen.

A fenti cuccok egyetlen zavaró dolga lehet, hogy van, akinek kicsi a markolat. De semmi gond, mert Smith & Wesson J-Frame markolat kompatibilis cucc (valójában egy éles fegyver másolata) így az e-Bay-ről vagy bárhonnan tudsz rá akár combat markolatot is venni. Millió cég csinál hozzá. 

Felváltva tárazva CS/Pepper és megtettél mindent, hogy szembekerülve valami bohóccal, legalább esélyed legyen. Fentebb felmerült a "miért nem jó a gázspray" vicc kérdésekre nyilván válasz, hogy sose tudni mikor megy el a nyomás a flakonból, csak egyfajta hatóanyag van bennük: vagy CS vagy Pepper, így ha olyannal találkozol szembe, aki mondjuk az egyikre vagy másikra immunis vagy kevésbé hat rá, akkor nem volt szerencséd. Ha felváltva vannak a tárban, akkor egy duplázásra kap CS-t és Pepper-t is, aztán ossza be magának.

De nyilván nem állok le fotelhuszár infósokkal ilyesmikről vitatkozni. Belőled kinézem, hogy a fenti támpontok alapján azért majd tudsz bölcs döntést hozni :D

PS: ja és ha nem bohóckodni kell, akkor semmiképpen sem nikkel és egyéb sötétben csillogó dolgot veszel, hanem feketét, mert nem kell látnia a támadónak a sötétben, hogy mi ugrik ki a zsebedből. A nikkel vackokat hagyjuk meg az akciófilmek hőseinek és Hollywoodnak. ;)