( trey | 2020. 01. 19., v – 16:00 )

Ismerősöm pár napja észrevette hogy miután több hónapja átíratta az autóját x nevéről y-ra, a gépjárműadó továbbra is x-nek jön. Telefonon felkereste a kormányablakosokat és kiderült hogy bár ő mindent jól csinált, sajnos az önkormányzat értesítése elmaradt a folyamatban az állami rendszer(ek) hibája miatt, így be kell hogy fáradjon, fizetnie kell 5000 forint költséget és akkor újra megcsinálják neki. Bemenés és 5000 forint kötelező, de azért elnézést kértek.

Érdekes, én ezt így csináltam, szintén ügyfélkapun keresztül:

Bescanneltem és lefényképeztem a ma reggel, 07:46-kor készült adásvételit, beléptem az ügyfélkapun, a megfelelő linken elindítottam az alkalmazást, beírtam néhány adatot, a rendszer ellenőrizte. Feltöltöttem az adás-vételiről készült dokumentumokat, ellenőrizték és voilà! - egy perc múlva a gépemen volt az ügyirat, ami igazolja, hogy eleget tettem az előírt kötelezettségeimnek. Kiállította a Budapest, XIII. Kerületi Hivatal (BFKH) (AXIII), 1133 Budapest, 13. ker. Visegrádi utca 110-112. Mindezt úgy, hogy ki sem léptem a győri irodám ajtaján.

És kizártnak tartom, ha így csinálta volna, akkor a hivatalos visszajelzéssel a kezében befáradva 5000 forintot kellett volna fizetnie.