( mogorva | 2020. 01. 18., szo – 12:29 )

Örülök és egyben gratulálok a szép sikerhez.

Nekem a héten kellett egy tökmindegy milyen űrlapot kitöltenem.
Technikailag mondhatjuk, hogy működött, csak idióták találták ki.

Főbb problémák:

  • repetitív adatok (több személy neve, címe, TB száma, adóazonosítója) a formanyomtatvány több blokkjában: se csekkbox, hogy "mint ahogy már korábban megadtam" se egy gomb, hogy "copy a korábban megadott adatokat"
  • kitöltés helyett nem lehet behivatkozni Ügyfélkapu regisztrációval rendelkező személy adatait (lehetne vmi UUID, amit fel lehetne venni pl. egy "családi címtárba" és akkor elég lenne csak behivatkozni)
  • most jön a legjobb vicc: kitöltés után, de beküldés előtt generál egy PDF-et, amit alá kell írni és íratni plusz még két tanú. Mint a XIX. században. És a tanúkat sem lehet "meghívni", hogy online átnézzék és digitálisan aláírják. Nem, nyomtatás, toll papír, scannelés, visszatöltés
  • és a második legjobb vicc: és ezt a nyomtatós-aláírós-scannelős-feltöltős szarakodást persze nem bírták már a nyomtatvány elején az első blokk kitöltése után az arcomba tolni, így amikor másnap be akartam fejezni a folyamatot, kezdhettem előről az egész szarakodást, mert nem maradt meg draftban amit addig csináltam.

Innen üzenem az összes bedrogozott csimpánznak, aki ennek a megvalósításában részt vett (teljesség igénye nélkül: megrendelő, szervező, fejlesztő, tesztelő, elfogadó), hogy idéntől egész életükben ilyen szarokat kelljen használniuk a pozitív változás leghalványabb reménye nélkül.

 

De örülök, hogy te örülsz és a létező legjobb világban élsz.