( NagyZ | 2020. 01. 05., v – 13:23 )

en utananeztem volna, es elolvastam volna a szerzodest. plusz svajcban szeretnek pereskedni - itt is perre kellett volna vinni mar a legelejen, nem elkovetni a sok looserseget. persze itt mukodik a kozigazgatatas :)

A cégek ellehetetlenülésre hivatkozva vagy felmondják a szerződést – az egy-három évvel korábban befizetett összeg kamat nélküli visszafizetését ígérve –, vagy az akkor kialkudott vételár mellé további 20-25 százalékot kérnek, hogy mégis elkészüljön az ingatlan

gondolom ha elolvasod a szerzodest abban benne van, hogy melyik fel milyen korulmenyek kozott allhat el atto.

 pár hónap csúszás belefért, annyira, hogy még a szerződésben megállapított kötbért sem akarták mindenáron kihajtani az eladó ProReHist Kft.-ből, amelyet a beruházó Kalotherm Zrt. hozott létre a projektre.

ehhez mekkora loosernek kell lenni?

Pár hónappal később a cég üzent: nem tudják teljesíteni a szerződést, módosítsanak rajta. B.-ék belementek, csekély kedvezményt is kaptak, ezzel az ügy rendeződni látszott.

ugyanaz a kerdes.

a konkluzio az, hogy szerzodest olvasni tudni kell, es ha az ember nem biztos benne, at kell nezetni jogasszal.

a masik egyertelmu konkluzio az, hogy otthon telibeszarjak a jogait a vevonek a hatosagok.

--

A szerződés ellehetetlenülése a Hermina Center szerint vitán felül áll, hiszen a szerződésben benne van, hogy vis maior esetén erre módja van, és ehhez a vis maior meghatározásaként belefoglalták a szerződésbe az építőipari anyagok megdrágulását és a fellépő munkaerőhiányt is. Sok vevő elsiklott a cégnek nagy mozgásteret adó megfogalmazás felett – bár az majd a bírósági pereken derül ki, hogy a Hermina Center érvelése megállja-e a helyét, az általunk megkérdezett, az ügyben nem érintett ügyvédek szerint nem –, de elsiklott felette a projekthez a vevők számára a lakáshiteleket adó Magnet Bank is.

a masodik cikkben mar okosabb volt a ceg:

„Úgy hangzik, mintha ostobák volnánk, pedig nem, adtunk, vettünk is korábban lakást, mégis így jártunk”  – ennek a vevőnek a története nem az első hullámban indult. A passzívnak mondott házban lévő lakást egy hirdetésben látták. Megnézték az építkezést, meggyőző volt, amit láttak, ajánlatot tettek. Erre a cég képviselője, már szóban közölte, hogy akkor azonnal utalják át a 3,8 milliót. „Kértem, hogy legalább egy mailt küldjenek erről, hiszen még semmit nem írtunk alá. Ezután elutaltam 800 ezret, és az megkötésére vittem a hárommilliót.”

nade keresem ehhez mekkora loosernek kell lenni??? SEMMI nincs alairva es elutal 800 ezret :-D OMFG.

Az utalásnál derült ki, hogy másik számú lakást kellett megjelölniük a közleményben, mint amire az ajánlatot tették, de a cég képviselője biztosította, hogy ez az a lakás, csak rossz számot mondott, amikor megnézték.

"AHA"

„De aláírtuk, végül is kellett volna a lakás – persze, ekkor még nem láttuk azt a borzalmas végleges szerződést" – idézte fel a vevő. 

megy a hantazas, hogy nem looserek, de kurvara azok.

Ezt nehezen kapták kézhez, többszöri kérés után is csak az aláírásra megbeszélt időpont előestéjén – ez a beszámolók alapján bevett taktika volt. Mindezt úgy, hogy az előszerződésben az állt: amennyiben az előszerződéstől számított hét napon belül nem írja alá a végleges szerződést, úgy

A VEVŐ A LAKÁS ÉRTÉKÉNEK 50 SZÁZALÉKÁT KÖTBÉRKÉNT KÖTELES KIFIZETNI.

vadasz, vadasz, mondhatnam. tehat eloszerzodes majd HET nap mulva a vegleges, de egyiket sem kapod meg, hanem ott helyben ird ala - megint kerdezem: mekkora loosernek kell lenned hogy ezt igy beszopd?

 

--

 

szemet volt a ceg? igen.

latszott 500 kilometerrol hogy ilyen taktikaval toljak? igen.

van kulonbseg a kozott aki egy hirdetes megnezese utan telefonos igeretre elutal 800 ezrert / par milliot meg aki a webaruhazas telefonos igeretre elutal elore 100 ezret? nincs.