( Hiena | 2020. 01. 04., szo – 22:31 )

Csak azt verik át akit át lehet verni. A legkönnyebben a buta, kapzsi, szarrágó embereket embereket lehet átverni. Azokat, akik nagyobbat akarnak, mint amit megengedhetnek maguknak. Igen, hibáztak, hogy nem létező dologért, biztosíték nélkül, fizettek előre. Társasházért végképp nem fizet az ember egy látványterv alapján.

Magyarországon nincs hagyománya a pénzügyi elszámolásnak. Zsebbe fizetés, mismásolás, trükközések, lehúzások vannak.
Ismerős felújította a házat, kért 3-4 szakitól árajánlatot. Az egyik (még nem is a legdrágább) adott egy tételesen lebontott listát, teljesítésekkel, árakkal, időpontokkal. Ismerős, jó magyarként, elfogadta a legnagyobb pofájú és legolcsóbb szaki ajánlatát. 4 hónappal később felhívott, hogy mit csináljon, mert pénz nincs, a faszi lelépett, telefont nem veszi fel. Ismerőst elkisértem a rendőrségre, majd felhívtuk a tételes listát adó arcot. Az csinált egy új listát, ami tartalmazta az elbaszások javítsának a költségeit is. Erre ismerős elkezdett okoskodni, "de ezt zsebbe olcsóbb" és a többi, és most így 3 évvel később még mindig nincs befejezve a felújítása. Ennyi. Az ilyen embereket nem lehet megmenteni.

Nem arra kell felhívni az emberek figyelmét, hogy csaló trükköző cégek vannak, hanem arra, hogy ne akarjanak többet mint amit megengedhetnek maguknak, ne akarjanak mindenáron jól járni, fizessék ki a révészt.