( YleGreg | 2019. 12. 13., p – 10:00 )

Hogy mi van? Visszatér egy ismert hiba?

Létezne, hogy regresszió tesztelés nélkül nyomják ki élesbe az éppen aktuális fejlesztést?

Ez most egy hobby projekt, vagy egy komoly kereskedelmi szoftver? Agyameldobom.

Bakker, nem kenyerem az összeesküvés elméletek gyártása, de ez ordít azért a beszólásért, hogy "Biztosan pampogott egy HBR megrendelő, hogy nincs benne az általa igényelt backdoor feature...".

Felmerül a kérdés, hogy akarom én egyáltalán tudni, hogy mi áll a háttérben, vagy csak fogadjam el, hogy ez a hét sem telik el security blama nélkül? Kezd uncsi lenni, hogy gyakorlatilag háttérzajjá váltak azok a hírek amelyeknek nagy leleplezéseknek, fontos híreknek kellett volna lenniük.

Most őszintén. Kit érdekel, hogy melyik alapvető fontosságú szoftver vagy hardver hol és mennyire lukas? Mind sz4r, csak mind máshogyan, vagy tévedek? (Kész van már a Windows 10?)

Kicsit olyan, mintha az Index mindig megírná, hogy késik egy vonat valamelyik pályaudvaron. Tudjuk. A MÁV ilyen. Nem bírja a havat, az esőt, meg a napsütést, ritkábban a szelet vagy a sötétet. A szoftveripar meg nem bírja, hát nem is tudom, mondjuk az entrópiát. Meg a határidőket, meg a cert lejáratokat, meg a "Jóvanazúgy, toldki, majd patchelünk ha ráérünk!" hozzáállást.

Szomorú belátni, de mi informatikusok szánalmas egy bagázs vagyunk. Bár tudnám cáfolni ezt a mondatot!