Windows alapú automatikus nyugta/A4 printszerver

Fórumok

Sziasztok,

egy kis cégnek kell csinálnom egy windows 10-en futó print szervert. 

A feladat viszonylag egyszerű: 
Van több kliens gép, amire egy szem hálózati, virtuális nyomtató kell, hogy legyen telepítve. Erre kiküldhetnek 2 fajta dokumentumot, amit kötelezően a nyugtanyomtatóra kell továbbítani, minden más mehet az A4-es normálisra. 

Elsőre linux alapon próbáltam megoldani, azonban a nyugtanyomtató sehogyan nem akart életre kelni, szóval maradt a Windows. 
Itt a clawPDF van megosztva, mint virtuális nyomtató. Nyomtatás esetén meghív egy batch fájlt, OCR átalakítja szöveggé a pdf mellett a tartalmat. Ezen egy kód átfut, és ha megtalálja a nyugtapapíron lévő standard szövegeket vagy épp nem, akkor ennek megfelelően egy PDFtoPrinter nevű programmal elküldöm a pdf-et a megfelelő nyomtatóra.

A szétválogatás tök jól megy, de a balhé ott van, hogy az egyik nyugtapapír A4 formátumban kerül a szerverre, mert a számlázó app csak így tudja generálni. Ezért hiába küldöm rá a nyugtásra, szétcsúszik.
Erre tud valaki megoldást, hogy hogyan lehetne a pdf-nek csak a jobb széléből visszacropolni windows alatt batch fájlban?
Esetleg az egész rendszerre valami hatékonyabb megoldást?

Hozzászólások

En is csak par eve, de ellenzem/vegiggondolom hogy kell-d szivnod mas dolgaval? Epp hegvegen foglalkozol ezzel, a cegnek elmegy Rád 200e Ft-ja (ugye elmegy, ugye erzik hogy ez is költség?), a fejleszto ceg lehet megcsinalja 150e Ft-ert hogy rendes pdf-et csinaljon.

Gondolj bele abba, hogy jon valaki helyetted (mert Td főnök leszel) es meglatja hogy ott van egy kis exe powershellben, ami pdf-ek szelet vagja le. Szepnek fogja gondolni? 

Hát ezt most sajnos nem igazán tudom skippelni, ettől függetlenül magam is igénytelen megoldásnak gondolom. 

"ugye elmegy, ugye erzik hogy ez is költség?"

Elmegy, de ebből levághatsz egy nullát és még elnegyedelheted, és az még a jobbik eset . Az a balhé, hogy amit használni kell az nav miatt adott, mást nem tudunk használni erre a célra, szóval mindenképpen ebből a rendszerből kell építkezni.

1. Mond meg nekik, hogy szigorú sorszámos dokumentumnál (számlára gondolok) tök mind egy hányszor, illetve milyen formában nyomtatják ki.

2. tcp csomagként nyomtatnám ki, ha csak nyugta kell, valami kis zebra nyomtatóval oldanám meg... oda betöltöd a szöveget, tcpvel meg kinyomod és mindenki örül.

Több millió ticketet nyomtattam már így:-D