Edzés újraindul ... (avagy: "a kártya semmire sem jó")

[...]

Beszámolt róla, hogy a kormány kidolgozta az újabb újraindítási lépést: szerdán, csütörtökön 4 millió beoltottnál megnyitják a szolgáltatások széles körét azoknak, akiknek van védettségi igazolványuk. 

Ezek a szolgáltatások:

  • a színházak,
  • táncos, zenés helyszínek,
  • cirkuszok,
  • mozik,
  • edzőtermek, fitnesztermek,
  • kalandparkok, vidámparkok,
  • könyvtárak,
  • játszóházak,
  • sportesemények,
  • és a szállodák.

[...]

Link: https://index.hu/belfold/2021/04/23/orban-viktor-radiointerju-beolottak…

Hozzászólások

Élvezzétek ki az "utolsó vacsorát" :)

https://fb.watch/529wD5p4a-/
 

MIKE YEADON a Pfizer volt vezető tudósa kijelentette, hogy már késő megmenteni azokat a személyeket, akiknek bármilyen Covid-19 oltást beadtak.

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

MIKE YEADON a Pfizer volt vezető tudósa kijelentette, hogy már késő megmenteni azokat a személyeket, akiknek bármilyen Covid-19 oltást beadtak.

Arra sürgeti azokat, akiknek még nem adták be a halálos vegyületet, hogy küzdjenek az emberek a jogaikért, és gyermekeik életéért.

A világszerte elismert immunológus felvázolja a folyamatot, amely szerinte megöli a most élő emberek túlnyomó többségét. Az első injekció beérkezését követően az emberek kb. 0,8% -a 2 héten belül meghal. A túlélők várható élettartama átlagosan 2 év, de ez minden feltöltéssel vagy "emlékeztető" injekcióval csökken. Kiegészítő vakcinák fejlesztése folyamatban van bizonyos szervek - köztük a szív, a tüdő és az agy - degradációjának előidézésére. Miután 2 évtizede alaposan megismerte a gyógyszeripari óriás, a Pfizer kutatásának és fejlesztésének működését és céljait, YEADON PROFESSZOR KIJELENTI, hogy a jelenleg alkalmazott oltási rendszer végső célja a tömeges népesség csökkentés.
Minden világháború együttesen Mickey egér produkciónak tűnik a mostani halálozásokkal szemben. "Milliárdokat már elítéltek bizonyos, változhatatlan és gyötrelmes halálok miatt. Minden ember, aki megkapta az injekciót, minden bizonnyal idő előtt meghal, és 3 év nagyvonalú becslés arra, hogy meddig számíthatnak életben maradásukra."

Dzsízász....

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Függetlenül YEADON PROFESSZOR létezésétől és hitelességétől:

  1. Nem a túlnépesedés okozza-e a megoldhatatlannak látszó problémáink nagy részét?
  2. Nem vagyunk-e talán elég..túl sokan ahhoz, h a populáció létszámának drasztikus és gyors csökkentése ne merülne fel elkerülhetetlen célként?
  3. Egy ilyen céltól való félelem miért ne lenne érvényesnek tekinthető? 
  4. Célszerű-e egy ilyen műveletet azon módon végrehajtani, h ne okozzon olyan kárt a környezetben, ami a kiválasztott túlélők számára gondot jelentene a továbbiakban?
  5. Megfelel-e ennek a célszerűségnek, h az embereket oltással megmérgezzék? Logikusnak tekinthető-e az oltástól természetszerűleg ódzkodó emberek óriási tömegeit azzal rávenni, h tűrjék - mitöbb kívánják - az oltás beadását, h előzetesen olyan kórokozót szabadítanak a világra, ami kellő riadalmat kelt bennük ahhoz h zavartságukban feladják a természetes és ösztönös bizalmatlanságukat és az oltást önként válasszák - amit azzal hitegetéssel adnak be neki, h az majd megvédi őket, miközben a valóságban éppen az fogja a terveknek megfelelő precizitással a halálukat okozni?
  6. Logikus-e, hogy az oltással nem lehet azonnali halált okozni, mert akkor az ellenálláshoz vezet, így olyan késleltetést kell alkalmazni az oltás beadása és a halál között, h azon időtartam elégséges legyen a kiirtani szándékozott populációt beoltásához?
  7. Kívánatos-e, h az akció érdekében és folyamatában a média 0-24-ben az oltás elengedhetetlenségét és szükségszerűségét harsogja vezetők és szakemberek bevonásával?
  8. Vélelmezhető-e h egy ilyen akciót azért nem hajtanak végre, mert a lelkiismeret közbeszól és megakadályozza azt?
  9. Milyen ismereteink alapján gondoljuk azt, h egy ilyen akciót nem lehet titokban tartani?
  10. Garantált-e h az akció lebonyolításában résztvevő egészségügyi személyzet, jóváhagyó hatóság  stb nem verhető át?
  11. Tekinthető-e hatékony tömegmanipulációs stratégiának az összeesküvési gyakorlat összeesküvési elméletnek való láttatása?

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

1. Nem a túlnépesedés okozza-e a megoldhatatlannak látszó problémáink nagy részét?

Nem tudom. A fejlett országokban, ahol a legnagyobb* a környezetterhelés per fő, mennyi ember lakik összesen? Egymilliárd kb.? A hétből? Szerintem nem a darabszámmal van a probléma.

(* beleértve ebbe persze azt is, hogy ha én rendelek kacatokat Aliexpressről, az is az én saram, nem a kínai gyári munkásoké)

3. Nem vagyunk-e talán elég..túl sokan ahhoz, h a populáció létszámának drasztikus és gyors csökkentése ne merülne fel elkerülhetetlen célként?

Nem hiszem, hogy az aktív korúak ilyen mértékű (kb. = mindenki) gyérítése fenntarthatóbb jövőt eredményezne, mintha csak lelaknánk a bolygót. Ki fogja eltartani a politikusokat és a gazdagokat?

>  Ki fogja eltartani a politikusokat és a gazdagokat?

Ezt kifejtenéd? Tehát ha most 7 milliárd ember él és ebből kiirtanak 6,5 milliárdot, akkor a túlélők mindegyike gazdagabba válik, hisz kevesebben birtokolják az egész földet.  Miért veszed biztosra, h nem léteznek kidolgozott stratégiák és tervek az "optimalizált" populációszámmal való berendezkedésre?

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Bezos azért tud a világ leggazdagabb embere lenni, mert alsó hangon pár százmillió ember vásárol a cégétől. A 0.1% többi része többé-kevésbé hasonló okokból tud yachtot fenntartani, magángéppel repkedni, stb. A politikusok pedig rajtuk keresztül férnek hozzá az efféle luxushoz. Ha félmilliárd ember maradna összesen, akkor ettől az életszínvonaltól szerintem végleg búcsút lehetne venni. Ez egyiküknek sem az érdeke.

Miért veszed biztosra, h nem léteznek kidolgozott stratégiák és tervek az "optimalizált" populációszámmal való berendezkedésre?

Semmit nem kell biztosra venni, állampolgári szemmel pénzfeldobás az egész, 50-50, fogalmad sincs róla, hogy kinek milyen terv van a fejében. Ami elbizonytalanít, hogy egy napi szinten farkast kiáltó, jól behatárolható kis csoport szokott whistleblowerkedni Facebookon. Statisztikailag persze egyszer igazuk lehet, de eddig az járt jól, aki ellenük fogadott. 

A fenti videóban pl. egész egyszerűen nincs benne az a szöveg, amit magyarázószövegként melléírtak (vagy legalábbis nem találtam meg, jöhet a timestamp, hogy hol kell nézni), és szinte minden második komment az, hogy tolmácsot szeretnék kérni. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy világméretű összeesküvést Kovácsné Ilonka leplez le a Facebookon, aki még arra sem képes, hogy az angol nyelvű videó lényegi mondanivalóját megértse.

> Ez egyiküknek sem az érdeke.

Naiv elképzelés! A jelenlegi rendszer fenntarthatatlan és nincs lehetőség ilyen populációszámmal megreformálni. Minél többen vagyunk annál kevesebb a mozgástér marad (a szó szoros és átvitt értelmében is)  bármi változást keresztülvinni.  Ezt lehet h Bezos is belátja v. ha nem látja be, akkor nem fogják sajnálni beáldozni. Egy ilyen  -fent vázolt akció- után a rabszolgáknak szánt túlélők egyrészt hálát fognak érezni h a kiválasztottak közé kerültek, másfelől nyilvánvalóvá fog válni számokra életük és haláluk felett bármikor dönthetnek a hatalmon lévők.  Ilyen körülmények között sztem könnyen belátható h olyan uralmi rendszer alakítható ki,aminek nem kell tartania status quo megváltozásától a közeli jövőben! És ez, a satus quo megőrzése minden hatalmi struktúrának a nyilvánvaló érdeke, főleg elsődleges érdeke ha az épp aktuális rendszer nem csak gazdasági, hanem ökológiai összeomlás határához érkezik. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Először is nem mindenki :)

Másodsorban én már csak ilyen konteókat terjesztek, tudod pl, hogy Bill Gates be akarja oltani az egész emberiséget, meg, hogy egészséges embereket hónapokon keresztül háziőrizetben tartanak, meg, hogy bizonyos szolgáltatások igénybevételét bizonyos kisérleti oltások  meglétéhez kötik. Meg, hogy az emberekbe chipeket akarnak ültetni ( https://www.scmp.com/tech/tech-trends/article/3129809/pentagon-team-rev… ) Ez mind-mind konteó. Megyek is felvenni az alusapkámat.

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

"hogy egészséges embereket hónapokon keresztül háziőrizetben tartanak"
Az mondjuk szar lehet. Hol volt ilyen? 

"meg, hogy bizonyos szolgáltatások igénybevételét bizonyos kisérleti oltások  meglétéhez kötik."
Semmi sincs oltáshoz kötve. Védettséghez van kötve. Ha átestél a betegségen, akkor beszélj az orvosoddal és kaphatsz védettségi igazolványt:

"...háromféle módon lehet igazolni a koronavírus elleni védettséget: ha valaki megkapta a védőoltást, vagy igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen, illetve ha valaki vélhetően átesett a fertőzésen, de nem tudott róla vagy nem készült róla teszt és utólag elvégzett ellenanyag-vizsgálat igazolja a fertőzésen való átesését is."

"Az mondjuk szar lehet. Hol volt ilyen? "

 

ja te nem ezen a bolygón élsz, mert itt egy 2020-as hír a földbolygóról:

 

A kormány március 28-tól kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére. Lakóhelyünket két héten keresztül csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.
 

"Ha átestél a betegségen, akkor beszélj az orvosoddal és kaphatsz védettségi igazolványt:"

 

Igen és az igazolvány ugyan annyi ideig érvényes természetes fertőzés esetén, mint védőoltás általli immunizálás után ugye? Mi van azokkal, akik nem tudnak megfertőződni? Akik koronavírusos emberekkel éltek egy háztartásban, nem lettek betegek, nem mutathatóak ki náluk az antitestek, túl egészségesek? Ők is vegyék fel a kisérleti vakcinát, hogy be tudjanak ülni nyáron egy étterembe? Elértünk addig, hogy az egészséges életmód az egyenő a bűnnel?

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Hogy hogy, hogy jön ide? Te vetetted fel, hogy a rémhírterjesztés itthon bűncselekmény.

gazabol otthon buntetik is, nem?

Én meg mondtam, hogy valószínűleg azért nem erőltetik nagyon a retorziót, mert nincs annyi hely a börtönben, hogy a rémhírterjesztő baloldal (Kuruzs Lajos és társai) felét becsukják.

trey @ gépház

Dízel személyautóm van. Megkaptam az oltást. Végigdolgoztam az elmúlt évet, egy napot sem voltam karanténban.

És szerintem nem vagy normális.

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

"Az udvariasság olyan, mint a nulla a számtanban. Egymagában mit sem jelent, de sokat változtat azon, amihez hozzátesszük." - Freya Stark 1893 - 1993

Aha. Emberek közé meg csak szájkosárban mehetsz, ráadásul ezentúl egy csomó helyre csak oltási könnyvel. Éjszaka meg a helyeden maradsz mint egy láncravert kutya. 

A dízelt meg hagyjuk is. Elég sok retardált szülőt látok reggelente az iskola környékén, amikor hosszú percekig rötyögtetik a rákkeltő szarjaikat. Az embernek a taknya nyála egybefolyik a bűztől, amit kieregetnek, aztán szépen ráadják a gyermekükre a szájkosarat.

Menjél fiam, jó legyél, vigyázz magadra óvakodj a vírustól, óránként fertőtlenítsd a kezed. Csak éppen most kaptál 2 perc alatt akkora adagot a rákkeltő mikrorészecskéktől amitől jó eséllyel valamikor az életed folyamán rákos leszel...

Az én gyermekem - szerintem egyedüli gyermekként az iskolában - egy percig nem hordott maszkot, de azt tudja, ha egy rötyögtető retarrdált mellett haladunk el, akkor befogjuk az orrunkat, vagy nem veszünk addig levegőt.

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

1, Szájkosaram nincs. Maszkom van, de annyi eszem is van, hogy tudjam miért hordom. Ha meg kutyát akarsz látni, nézz tükörbe, vagy fejezd be az ugatást.

 

2, Euro3-as dízel autóm van, nem bocsát ki mikrorészecskéket. A közös nyomócsöves, nagy befecskendezési nyomást használó dízelek hoznak létre mikrorészecskéket.

 

3, A motor akkor jár, ha az autó halad. Nem pöfögtetem üresben.

 

4, Sajnálom a gyereked, hogy az apja te vagy.

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

"Az udvariasság olyan, mint a nulla a számtanban. Egymagában mit sem jelent, de sokat változtat azon, amihez hozzátesszük." - Freya Stark 1893 - 1993

1; Nem önként hordod, hordanod kell, ha tetszik ha nem. Leveheted a lakásodon kívül bárhol is? Van bármi értelme is, ha egészséges ember hordja? Semmi az égvilágon. Te is tudod én is tudom. Te hazudsz saját magadnak. 

2; Persze, hegyi levegőt ereget ki. Ajánlom figyelmedbe:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_kibocs%C3%A1t%C3%A1si_norm%C…

De ne csak a mikrorészecskékről beszéljünk:

https://www.europarl.europa.eu/resources/library/images/20160225PHT1609…

A főként dízel autók által kibocsájtott Nitrogén-Oxid miatt évente 400 000 idő előtti elhalálozás történik évente az EU-ban. Még Frau Merkel is gyertyát gyújtott értük. Oh wait! De gondolom ez kurvára nem zavar. Végülis a nyomaték, az alacsony fogyasztás meg a kerregő traktorhang simán megér ennyit. 

3; Ezt viszont értékelem. Jár a piros pont

4; Ne sajnáld, mert nincs miért. Én viszont sajnálom azokat a gyerekeket, akinek csak a szemén látom a szomorúságot, mert a maszk eltakarja a szájukat. És végtelenül sajnálom őket azért is mert olyan legalja szüleik vannak, akik nem képesek a saját gyermekük egészségéért és jogaiért kiállni.

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

"ja te nem ezen a bolygón élsz, mert itt egy 2020-as hír a földbolygóról:"

Te hónapokig tartó háziőrizetet írtál, aztán belinkeltél egy 2 hetes tavaly tavaszi korlátozást. Köszi. Én nem voltam háziőrizetben, te igen? Karanténban voltam ~2 hétig, az mondjuk tényleg szar volt. Voltak és vannak a járvány miatt korlátozások, hol szigorúbb, hol enyhébb, de ettől függetlenül mindvégig egész normális életet éltem mndamellett, hogy bizonyos dolgokról le kellett mondani, illetve bizonyos dolgokra oda kel figyelni.

"Mi van azokkal, akik nem tudnak megfertőződni? Akik koronavírusos emberekkel éltek egy háztartásban, nem lettek betegek, nem mutathatóak ki náluk az antitestek, túl egészségesek? Ők is vegyék fel a kisérleti vakcinát, hogy be tudjanak ülni nyáron egy étterembe?" 

Hagyjál az oltásellenes baromsággal. Eddig is voltak oltások, kötelező oltások is. Te is kaptál. Csak úgy mehettél gyerekkorodban közösségbe, hogy megkaptad. Így lehet a járványokat megállítani. Másrészt nem kell félned, lesz elég védett ember, ezét nyáron már valószínűleg -remélhetőleg- beülhetsz bárhova. Csak el ne kapd. Btw az hogy egy háztartásban élőtől nem kaptad el az nem jelent semmit, max szerencséd volt. Én sem kaptam el a feleségemtől (az még nem a brit verzió volt). Mégis beoltattam magam, mert látom a környezetemben hogy hullanak az emberek. Velem egykorú egészséges emberek kerültek kórházba hetekre és jöttek ki úgy, hogy még hónapokig nyögik a tüdőgyuszi következményeit. Nem kockáztatok, az oltás pont arra jó, hogy utána ha elkapod, jó eséllyel könnyebben vészeled át. Hogy mennyire kísérleti, azon lehet vitatkozni, gyorsan fejlesztették ki, tény, hogy nincs mögötte 20 éves statisztika, de rég ismert technológiák.

"Elértünk addig, hogy az egészséges életmód az egyenő a bűnnel?"
Nem, a hülyeség tetőfokáig értünk el úgy látom.

de rég ismert technológiák.

Nem vagyok "antivaxxer", de azért mégse mossuk össze az mRNS-es vakcinát a többivel. Előbbit fél éve sincs, hogy (vészhelyzetre hivatkozva kb. soron kívül) először engedélyeztették embereken való tesztelésre használatra, utóbbiak alsó hangon is több mént fél évszázada használatosak.

:D Vicces vagy, keep going.

 

Additional note mert részben kapcsolódik, de csak oda a lap szélére, hogy egy kis tudományt is kaphass.

Az Astrát sorra utasítja vissza a sok proli pont a hozzád hasonló rémhírterjesztők miatt, mondván vérrögöt okoz. Nézzük meg kicsit közelebbről ezt az állitást:

Adatforrás: https://www.ema.europa.eu/en/news/astrazenecas-covid-19-vaccine-ema-fin…

Aszondja, hogy:
The Committee carried out an in-depth review of 62 cases of cerebral venous sinus thrombosis and 24 cases of splanchnic vein thrombosis reported in the EU drug safety database (EudraVigilance) as of 22 March 2021, 18 of which were fatal.1 The cases came mainly from spontaneous reporting systems of the EEA and the UK, where around 25 million people had received the vaccine.

Vérrög esélye: (62+24)/25Mx100=0.000344%
Halál: 18 halt meg, szóval 18/25Mx100=0.000072%

 

Most pedig remélem leülsz, megkapaszkodsz: A vérrögképződési zavar kb ugyanilyen eséllyel alakul ki a KÖTELEZŐ MMR (kanyaró,mumpsz, rubeola) oltás esetén is, amit ráadásul GYEREKEKNEK! adnak....

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Az Astrát sorra utasítja vissza a sok proli pont a hozzád hasonló rémhírterjesztők miatt, mondván vérrögöt okoz.

 

"A Research Square oldalán most megjelent egy olyan, egyelőre még nem lektorált tanulmány, amelyben azt írják,

HOGY A VAKCINA EGYIK SEGÉDANYAGA JÁRULHAT HOZZÁ A VÉRRÖGKÉPZŐDÉS KIALAKULÁSÁHOZ.

kutatók szerint egy kétlépéses folyamat vezethet a trombózis kialakulásához a szervezetben. Az első fázisban az oltóanyag összetevői kapcsolatba kerülnek a vérlemezkékkel. A lemezkék ekkor aktiválódnak és kémiai jeleket küldenek szét a szervezetben, ami aztán az immunválasz erősödéséhez vezet.

Bizonyos esetekben azonban a vérlemezkékből túl sok aktiválódik, így az immunrendszer lényegében „túltöltődik”. Ráadásul a jelzések az úgynevezett B-sejteket is működésbe hozzák, amelyek aztán a PF4 nevű vérlemezke faktor ellen kezdenek antitesteket képezni.

Ezek az antitestek aztán megkötik a vérlemezkéket. Ezzel idáig még nem lenne baj, mert ez a többi oltásnál is előfordulhat. A probléma ott kezdődik, hogy az AstraZeneca-oltásnak van egy segédanyaga, az EDTA, amely fokozza a kiserek áteresztőképességét.

Ezáltal a vérlemezkék és a köréjük gyűlt antitestek a véráramba is be tudnak kerülni. Itt aztán ezek – nagyon ritka esetben – akut gyulladásos folyamatokat indítanak be, és ezek vezetnek aztán a vérrögök képződéséhez"
 

https://index.hu/techtud/2021/04/23/rajottek-a-kutatok-hogy-miert-okozh…

 

Nézzük meg kicsit közelebbről ezt az állitást 

 

Megtennéd, h beidézed a többi Covid vakcina hasonló statisztikáját is?  Már ha kérhetem a prolik nevében, akik annyira buták, h nem tudnak 0.000072% -ban meghalni, csak teljesen, azaz 100% -ban! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Itt érdeklődjél: bereznay@index.inda.hu!

sztem erről lehet szó: 

EDTA opens junctions between cells that form the walls of blood vessels, causing them to become leaky. This allows the giant complexes formed by proteins and platelets to enter the blood circulation, where they — on very rare occasions — trigger that body-wide alarm.

https://www.webmd.com/vaccines/covid-19-vaccine/news/20210422/scientist…

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Mi van azokkal, akik nem tudnak megfertőződni? Akik koronavírusos emberekkel éltek egy háztartásban, nem lettek betegek, nem mutathatóak ki náluk az antitestek, túl egészségesek?

Mi van velük? Kik ők? Nekik a homlokukra van írva, hogy mindenféle vakcina nélkül védettek? Ez is valamilyen isteni kegy? Ők a kiválasztottak? Ők legalább tudják magukról, hogy azok?

Azt gondolom, hogy tényleg sok furcsán gondolkodó, kevéssé iskolázott, félrevezetett ember él a Földön, jó lenne egy olyan vakcina is, ami ezt a problémát orvosolná, de ők azt sem adatnák be maguknak (igen, azt észt osztották el a legigazságosabban, még senki nem reklamált, hogy keveset kapott). Tudom, vannak, akik nem kaphatnak ilyen-olyan vagy semmilyen vakcinát az egészségi állapotuk miatt, ők más lapra tartoznak, de akiknél nincs kizáró ok az oltásra, azok jól tennék, ha kérnék valamelyiket (vagy bármelyiket). Természetesen értem, hogy van az emberekben bizonytalanság, mert egyszer ezt mondják bele a képükbe, egyszer meg azt, ráadásul Gulyás Gergelyt elég jól elárulja a testbeszéde (pl. akkor is, amikor az egekbe magasztalja a keleti vakcinákat, mert szerinte azok jobbak a nyugati vakcináknál, a Szputnyik V meg egyenesen a legjobb mind közül), szóval értem, ha az emberek egy része nem tudja, hogy melyik esetben döntene jó, ezért inkább nem kér oltást, mert azért legalább nem kell tenni semmit. Az őszinteség kifizetődőbb lett volna ebben az esetben is, de ilyet ne várjunk politikusoktól (lehet, hogy erre is kellene valamilyen vakcina...)

 

Elértünk addig, hogy az egészséges életmód az egyenő a bűnnel?

Ki állított ilyet? Igaz, azt sem mondta senki, hogy az egészséges életmód garancia az örök életre, az "csak" az alap lehet, de nem véd meg mindentől, ahogy ettől a szarságtól sem, amivel most küzd az egész világ, és ebben a küzdelemben a hülyeségek hangoztatása nem segít.

Nemertem. A termeszetes immunitas szerinted nem letezo dolog ?

Tudtad, hogy europa nepessegenek kb 3-5% immunis a pestisre ? Ehetik kanallal teljes nyugalommal.

Hasonlosag miatt ennyi vagy tobb azok akik hiv immunisak. Fertoznek, de sosem lesznek betegek meg tunetuk sem igazan.

Erdekes dolog ez.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Nemertem.

Erről csak te tehetsz. Meg arról is, hogy nem tudod helyesen leírni.

 

A termeszetes immunitas szerinted nem letezo dolog ?

Szerintem létezik, csak azt nem lehet tudni, hogy ki rendelkezik vele. Tudod, ez nincs senkinek a homlokára írva.

A kérdőjel elé nem kell szóköz.

 

Tudtad, hogy europa nepessegenek kb 3-5% immunis a pestisre ?

Név szerint is fel tudod őket sorolni? Ők tudják ezt magukról?

Európa nagybetűvel kezdődik.

Áhhh, semmi, csak egy angol nyelvű videó, az angolul (magyarul is alig) nem beszélő facebookos laposföld-hívő csoportokból tájékozódó zombiknak, amihez olyan szöveget írnak aztán, amiről szó sincs a videóban. Igazából írhatták volna azt is fölé, hogy bizonyíték arra, hogy a magyarok a Szíriuszról jöttek, a csoport akkor is ugyanúgy benyelné.

Aztán majd jönnek a konteósok, hogy a háttérhatalom el akarja titkolni az igazságot!!!444

Egyszer egy "bílgéc nanochipleni akarja az emberiséget a vakcinákkal!!!" videó kapcsán beszélgettem el valakivel, aki ilyenekben hitt, érdekes volt látni a reakcióit, mikor elkezdtem feszegetni, hogy hol is tesz szert ezekre a titkos tudásokra (YT, FB), amik a "figyelem réseiben terjed". Mondom remek, mert ezek a tartalmakat gyakorlatilag a létező legegyszerűbb automatikusan ellenőrizni. Erre mondja, hogy de egyelőre nincs elég emberük hozzá. Mondom ne vicceljen már, ha feltölt Youtubera egy videót, azt már az automatika ellenőrzi, hogy van-e benne szerzői jogvédett tartalom és jobb esetben addigra már automatikusan készít feliratot. Egy kulcsszavas szűrés meg már a 90-es években se volt wasistdas, nemhogy most, meghogy ember kelljen hozzá. Szerinte ez nem lehetséges, mondom ne szivasson, láttam a gyakorlatban működni, meg egyébként is, IT-ben dolgozok, hadd tudjam már jobban, hogy mit lehet, mit nem. Persze a nanochipeket elhiszi...

( jailhouse v | 2021. 04. 23., p – 08:43 )

Következő új hozzászólás Permalink

[új]

Élvezzétek ki az "utolsó vacsorát" :)

https://fb.watch/529wD5p4a-/
 

MIKE YEADON a Pfizer volt vezető tudósa kijelentette, hogy már késő megmenteni azokat a személyeket, akiknek bármilyen Covid-19 oltást beadtak.

 

->

 

Futótűzként terjed az álhír, hogy a koronavírus-vakcinák meddőséget okoznak

https://qubit.hu/2021/04/16/futotuzkent-terjed-az-alhir-hogy-a-koronavi…

Újraindítási lépés.

Őőő.. Hogy azt mondják, hogy ki lehet nyitni? Végül is ez egy szakértő kormány.
Valakiknek az is elég volt, hogy Folytatjuk.

"edzőtermek, fitnesztermek"

Erre vártam. Ki is fényesítem a powerliftemet :D Mint egy kisebb ünnep. A kamu-hivatásos-sportolói kavarással én nem akartam élni, úgyhogy sikerült is rendesen legyengülnöm, némi itthoni bohóckodást leszámítva tavaly november óta nem edzettem, pedig talán életem legjobb formájában voltam akkor. Lesz vagy fél év mire megint oda jutok.

Btw az intézkedésekben még mindig nem látom a logikát és átgondoltságot.
Már a teraszok nyitásának belengetésekor nem értettem, hogy ha azt lehet, akkor bizonyos feltételekkel (pl pont védettségi igazolvánnyal meg esetleg létszám korláttal) miért nem nyithatnak ki rendesen. Teraszon bárki tartózkodhat, bent meg létszámkorlát+védettségi igazolvánnyal. Eléggé logikus lenne és értelmet adott volna a védettségi igazolványnak.

Az újabb lépcső belengetésével értelmet nyer az igazolvány, de azt most sem értem, hogy ha így félig-meddig védetten (egy oltással) bemehetek 50 ember közé zárt térbe izzadni, akkor egy ebédre -szintén igazolvánnyal- egy szellős étterembe miért nem ülhetek be enni? (nem azért mert annyira akarok egyébként, az edzés pl sokkal fontosabb nekem, csak a logikát keresem)

 

Megmondom őszintén, hogy én annyira rá vagyok kattanva a súlyzós edzésre, hogy nehezen veszem magam rá másra. Itthon ezt nem lehet. Mást meg maximum kiegészítésnek csinálok. És novemberben úgy voltam, amikor zártak, hogy oké, a december amúgy is lazább szokott lenni edzés szempontjából, kivárok, pihenek pár hetet, néha kell. Arra számítottam, hogy valamikor januárban úgyis kinyithat a terem. Aztán nem így lett és akkor azt mondtam magamban, hogy jó, akkor bassza meg és besértődtem :D. Én trükközni -kamuhivatásos- nem fogok, kivárok. Most kicsit sok lett a pihenő, de kicsit sem félek, hogy nem tudom magam összeszedni. 

Á. Már záráskor mondtam, h ez tavasz végéig, nyár elejéig fog tartani, csak nem hittél nekem. Ezért sem hagytam abba. Gyenge vagyok, függő vagyok, nekem kell a gyurma, ez van.

 

De most újra jóslok, figyelj, jegyezd meg: ez ősszel újra fog kezdődni. Oszt remélem, tévedek. Úgyhogy most kell versenyzői pappert csinálni, most tuti olcsóbb, mint nekem volt anno. :)

"Á. Már záráskor mondtam, h ez tavasz végéig, nyár elejéig fog tartani, csak nem hittél nekem. Ezért sem hagytam abba."

Én is függő vagyok, nehéz volt letenni, de nem akartam kockáztatni. Nem csak magam miatt. Nem félek, de óvatos vagyok, nem engedhetem meg magamnak, hogy mondjuk 3 hétre kórházba kerüljek, mert a rendszert kijátszva elmentem kondizni és valaki épp teleköhögte a termet. Ezért nem csináltattam meg a sportolói igazolványt. Nem esett jól, de kibírtam ezt a fél évet.
 
"De most újra jóslok, figyelj, jegyezd meg: ez ősszel újra fog kezdődni. "

Remélem ilyen már nem lesz. Biztos lesz 4. hullám, az is lehet, hogy lesznek bizonyos intézkedések, de úgy gondolom, hogy az oltás és a védettségi igazolás pont ezért kell, hogy ilyen szintű zárásra már ne legyen szükség. És igazából ezt kéne hogy felfogja mindenki, hogy ez azon is múlik, hogy te is beállsz-e a sorba oltásért. Bár jöhet még egy olyan új mutáns, vagy valami, ami felborít mindent, ezt aláírom. Akkor viszont megint nem az edzés lesz a legfontosabb, vannak prioritások. Legfeljebb veszek egy garázst, bele egy guggoló keretet, egy padot, egy rudat, meg 250Kg -nyi tárcsát (ez már ősszel is megfordult a fejemben).

Úgy hiányzott mint vaknak a gödör.

"akiknek van védettségi igazolványuk."
Mintha nem is oly rég azt mondták volna, hogy nem lesz megkülönböztetés. 
Én a magam részéről még várnék az oltással 1 évet, még kiforr a cucc. Minden héten kiderül valamelyik vakcináról, hogy ilyen-olyan gondot okozhat. Meg hogy nem elég belőle 2 oltás, három kell, vagy négy kell, meg félévente kell. 
Nekem olyan kellene: bevált, 1 alkalommal kell és helyben ebben a városban adják ahol élek. 
Most néztem az időpontfoglaló rendszer. Tök jó, csak éppen ebbe a városba nem lehet rá jelentkezni, csak az 40 km-re arrébb lévőbe. Pedig kínaival itt is oltanak, meg elvileg az időpont foglalósok is olyat kapnak. Akkor ez WTF?

De majd hétfőn felhívom a házidokimat, tud-e valamit helyben intézni helyben.
Bár félek tőle, hogy beledöglök, (kb. ugyanannyi az esélye mintha a vírust kapnám meg), de hát "ha meg kell baszódni, hát meg kell baszódni". 

> Mintha nem is oly rég azt mondták volna, hogy nem lesz megkülönböztetés. 

A mainstreamet olvasni tök felesleges. Az összeesküvős szájtok viszont jó előre megmondták, hogy mi hogyan lesz, és pontosan úgy is lett :-)

 

Az más kérdés, hogy van egy rakás ellenőrizhetetlen dolog amit állítanak, és az mind hülyeség is nyilván. Viszont ami ellenőrizhető, és állították, az eddig mind bevált. Nevezetesen:

 * Az oltással nem lesz vége a maszknak és távolságtartásnak: eddig úgy néz ki, hogy bejött, mert mindenütt ezt írják.

 * A korlátozások lehetősége megmarad az oltás után is: lásd, a vészhelyzet ki lett terjesztve őszig

 * A vakcinaútlevélhez lesz kötve a normális élet egy rakás tevékenysége: eddig nem hivatalos AFAIK, de éppen erről cikkeznek, hogy így lesz, állítólag Orbán is mondta.

 

Na, ezeket az összeesküvős szájtok jóelőre megmondták. Én kb 10 éve láttam erről egy videót, hogy ilyen lesz. De a "két hét amíg ellaposítjuk a görbét"-kor már nagyon sokan ezt mondták. Akkor még persze nem hittem el, most is alig :-)

Érdekes, mert én arra emlékszem, hogy előrevetítették, hogy kártyával egy csomó minden elérhető lesz majd. Ezért is oltattam be magam. Kommentek bizonyítják :D

A ballibesek mondták és mondják itt még mindig (valóságtagadás), hogy a kártya semmire sem lesz jó/semmire sem jó.

trey @ gépház

Gratulalok, egy LATNOK vagy!!! En azert rememnykedtem benne, hogy ezt azert nem lepik meg. (Egyebkent a nemet belugyminiszter mondta, hogy nem lesz megkulonboztetes; valszleg ezert is nincs semmi "megallapodas" eddig az EUs vedettsegi igazolvannyal kapcsolatban. Ha "semmire" sem hasznalhato, akkor minek ugyebar? Persze Nemetorszagban picit erzekenyebbek az emberek a maganszfera hataraira.)

Most mar elvbol _sem_ oltatom be magam. Majd johogynem legkozelebb meg vegbeltukrozest irnak elo a BKV hasznalathoz. Ez nagyon rossz ut.
Es szegyen egyebkent, hogy innentol masodrendu allampolgar lettem, sokadmagammal. Ha ezt sokaig eroltetik, egy biztos fidesz szavazot elvesztenek (megy a kutyaknak vagy a MH-ra).

Miert nem mondjak ki, hogy kotelezo az oltas?? Sokkal normalisabb dolog lenne. Persze az komolyabb indulatokat szulne. Igy meg szepen lehet megosztani, stb.

Tovabbi kerdesek es valaszok, hogy a gyengeelmejuekkel megelozhessem a szajkaratet:

  • gyerekekkel (<16) mi lesz? nem olthatoak
    • ha onekik adunk kivetelt, akkor mi a lofasznak kellett eddig bezarni az iskolat/ovodoat? a bezaras indoka az volt, hogy a gyerekek nagyon fertoznek/fertozodnek... mostmeg ugye....
    • ha nem adunk kivetelt, akkor azert eleg sok csaladot eleg sok mindenbol kizarunk, mindegy, hogy a szulok oltottak-e vagy nem
  • az _osszes_ vakcinanak veszhelyzeti alkalmazasra szol az engedelye; ha a korhazak kiurulnek (jelenleg ez zajlik egyebkent), akkor mi alapjan szabad egyaltalan beadni ezeket a beta allapotu vakcinakat a tovabbiakban? Plane utana ez alapjan meg diszkriminalni is
  • miert csak 4 honapra kap vedettsegi igazolvanyt, aki atesett az igazi viruson? es vegtelen ervenyessegut az, akit oltottak?
    • mikozben az igazi virus T-sejtes es nyalkahartyas vedelmet _is_ kifejleszt, ellentetben a vakcinaval, ami csak antitestest
  • mar belengettek, hogy 6 honap utan ujra oltani kell, illetve, hogy szeptemberben majd kellhet ujabb vakcina; meddig akarjuk ezt csinalni, es mi a hozadek?
    • ha 7m embert oltunk felevente (147 munkanap), akkor 47k embert kell naponta beoltani; ez tarthatatlan, es baromsag is
    • a spanyolnatha idejen meghalt 20millio ember (mas becslesek szerint 27-50); a harmadik evben a halalozasok szama mar belesimult a normal gorbebe
  • szerintem negerek csak a busz hatuljaban utazhassanak, a zsidok pedig jol lathato helyen viseljenek sarga csillagot!

Udv,

"Most mar elvbol _sem_ oltatom be magam."
Te tudod.

"Majd johogynem legkozelebb meg vegbeltukrozest irnak elo a BKV hasznalathoz. Ez nagyon rossz ut. Es szegyen egyebkent, hogy innentol masodrendu allampolgar lettem, sokadmagammal."
Nem értem miért így élitek ezt meg. Egyrészt nem csak oltással lehetsz védett és kaphatsz védettségi igazolványt. Ha igazoltan átestél a betegségen, az is jó. ha nem igazoltan, de átestél, az is jó lehet. Elmész dokihoz, elmész laborba és kiderül.
Másrészt nem vagy másodrendű, de járvány van még midig, ezt fel kéne fogni. Miért NE korlátozhatnák -ahogy eddig is tették- a terjedést, különböző intézkedésekkel? Aki nem védett, az továbbra is potenciális kórházi ápolt vagy akár áldozat. Annyi a változás, hogy aki már védett, az jobban mozoghat, mert ő már valószínűleg nem köt ki kórházban. Teljesen logikus.

"Miert nem mondjak ki, hogy kotelezo az oltas?? Sokkal normalisabb dolog lenne. Persze az komolyabb indulatokat szulne. Igy meg szepen lehet megosztani, stb."
Mert akkor elfogadná a sok oltás meg járvány tagadó a kötelező oltást? Akkor nem lennének ellentétek?

"gyerekekkel (<16) mi lesz? "
Mehetnek a szülőkkel akárhova. -> "a 12 és 16 év közöttiek oltását egyelőre vizsgálják, ehhez hozzátette, hogy „szállodába, moziba és mindenhova a kiskorú gyerekeket magukkal vihetik a szülők”, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal."

"nem olthatoak, ha onekik adunk kivetelt, akkor mi a lofasznak kellett eddig bezarni az iskolat/ovodoat?"
Mert eddig hazavitték volna a vírust és a szüleik/nagyszüleik esetleg megbetegedtek, kórházba kerültek volna. Most viszont Ők már -sokan- be vannak oltva. Nem bonyolult.

"az _osszes_ vakcinanak veszhelyzeti alkalmazasra szol az engedelye; ha a korhazak kiurulnek (jelenleg ez zajlik egyebkent), akkor mi alapjan szabad egyaltalan beadni ezeket a beta allapotu vakcinakat a tovabbiakban? "
Majd engedélyezik őket.

"Plane utana ez alapjan meg diszkriminalni is"
Senki nem diszkriminál. Pláne nem az oltással. Védettséghez kötöttek -remélhetőleg csak egy átmenetei ideig- bizonyos szolgáltatások, ahol járványügyi kockázat van.

"miert csak 4 honapra kap vedettsegi igazolvanyt, aki atesett az igazi viruson? es vegtelen ervenyessegut az, akit oltottak?"
Ez jó kérdés, így van? (nem tudtam) De valószínűleg ez is változni fog ,ahogy kiismerjük a helyzetet. Egyelőre midnen bizonytalan, azt sem tudjuk pontosan meddig véd az oltás, nincs elég tapasztalat. Afelől viszont nincs kétség ,hogy véd és jó eséllyel oltva már nem kerülsz kórházba.

"a spanyolnatha idejen meghalt 20millio ember (mas becslesek szerint 27-50); a harmadik evben a halalozasok szama mar belesimult a normal gorbebe"
Ezzel mit szeretnél mondani? engedjük el a járványt, hadd pusztítson? 

Atestem okt-november tájékán. 1 nap semmi volt, meg kb 2 hét szaglasvesztes. Volt antitestem nov végén, 14k-ert csináltattam hivatalos tesztet. 2 hete otthoni vercseppes teszt már nem mutatta ki.

"Ez jó kérdés, így van? (nem tudtam)"

Igen csapattársam anyukája ilyent kapott. Május elején lejár neki, talán januárban volt beteg. Ehhez képest az oltás utáni kártya korlátlan... Miközben tényleg nem tudni meddig jó.

Amúgy sem kerülök kórházba, teszteltem élesben.

"Ezzel mit szeretnél mondani? engedjük el a járványt, hadd pusztítson? "

Természetesen igen. Az evolúciós játékot így játsszák. És nem mellesleg ez is a nyerő stratégia.

Fizetem a TB-t. Lehet velemenyem, hogy inkabb azt valasztom, hogy epp most ebben az idoszakban kevesebbmindent tudjon fedezni a leterhelt orvosok miatt, vagy maradjak otthon, es hallgassak "szexelj maszkban" kategorias tanacsokat ado "szakertokre".

Ki vagy te, hogy megtiltsd nekem, hogy orvoshoz menjek a sajat TB-mbol teszem azt 2024-ben, amikor mar nem lesznek leterhelve?

""Ezzel mit szeretnél mondani? engedjük el a járványt, hadd pusztítson? "

Természetesen igen. Az evolúciós játékot így játsszák. És nem mellesleg ez is a nyerő stratégia."

 

Erre válaszoltam. De igazolva látom, hogy van ilyen  posztkovid  mentális probléma. Tied lehet az utolsó szó.

a kotelezo biztositas is fizeted. de ha ott is van hogyha nem tettel meg bizonyos dolgokat a baleset elkerulese erdekeben akkor nem fizet. viszont ha vetlen vagy akkor fizet.

TB-ert megkapod a rendes orvosi/korhazi ellatast: ha nathas leszel a doki felir gyogyszert, ha vakbeled lesz akkor megmutenek (felteve ha van epp szabad szemelyzet), viszont ha a _sajat dontesed_ miatt a koviddal korhazi ellatas kell, hat annak mar fizetosnek kene lennie, leven lett volna megelozo mod.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

a kotelezo biztositas is fizeted. de ha ott is van hogyha nem tettel meg bizonyos dolgokat a baleset elkerulese erdekeben akkor nem fizet. viszont ha vetlen vagy akkor fizet.

Azért ezt pontosítsuk, ha kötelező == KGFB, akkor az nem balesetbiztosítás, hanem felelősségbiztosítás. Ha vétlen vagy, akkor nem a te biztosítód fizet, hanem a vétkes félé.

"Természetesen igen. Az evolúciós játékot így játsszák. És nem mellesleg ez is a nyerő stratégia."

Hogy mi a nyerő stratégia, az már korábban más járványoknál bebizonyosodott. Én örülök, hogy nem kellett azon aggódni, hogy a gyerekeimet elviszi-e a torokgyík vagy a gyerekbénulás. Jelenleg 12 betegség ellen kapnak a gyerekek kötelező oltást. Ezekből a betegségekből komplett járványok voltak régen, amíg az oltásokat be nem vezették, azóta pedig gyakorlatilag eltűntek. 

 

12 betegség ellen kapnak a gyerekek kötelező oltást. Ezekből a betegségekből komplett járványok voltak régen, amíg az oltásokat be nem vezették, azóta pedig gyakorlatilag eltűntek. 

Egész pontosan egy csomó betegség már jóval előbb eltűnt vagy elkezdet eltűnni, minthogy az oltást bevezették volna, lásd itt.

Ez hazugság, mert ha jönnek a fagyok isteni nemzeti szélvédő jégvakaró..
Ballib.? Az micsoda.? Hosszabb kifejezés nem marad meg fejben, nyilván..
"Aki nem velünk, az ellenünk" - régi kommunista nemzeti mondás

És ezek a "győztesek".. mekkora rettegés lenne, ha vesztesek lennének..

Nekem olyan kellene: bevált, 1 alkalommal kell és helyben ebben a városban adják ahol élek. 

Ezzel egy baj van, meg kell próbálni addig életben maradni. Nem mindenkinek fog sikerülni, ez tisztán látszik...

 

Bár félek tőle, hogy beledöglök, (kb. ugyanannyi az esélye mintha a vírust kapnám meg)

Ez igen nagy marhaság. A védőoltások sokkal-sokkal kisebb valószínűséggel okoznak problémát, mint az a vírus, ami ellen véd az oltás.

 

- Mennyi az esélye annak, hogy a 10. emeleten benéz egy víziló az ablakon?

- 50%. Vagy benéz, vagy nem...

Mindmeghalunk.

Viktort meg Ferot akkor vajon salin oldattal oltottak ? Ha igen akkor meg a vegen nem fognak lopni mert minek. :)

Kerek ilyet meg. Jo viccek.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Eddig is edzettem, nem hagytam ki egyet sem. Ma is voltam reggel. Még délután visszamegyek. :) Meg jó idő is van, lépek le 14 órakor melóhelyről, otthon bicajozok a második konditerem elött egy órát.

A konditerem tulaja fogja a fejét, h mit csináljon, eddig kényelmes élete volt. Kaptunk kulcsokat, fizettünk havi tripla pénzt, ott sem kellett lennie, nulla alkalmazott, csak beszedte a pénzt. Most nyilván ez nem fog menni innentől...

"Pont ezt az egyet lehetett eddig is megoldani mert hagytak rá kiskaput"

Az a különbség hogy a járvány tombolása közepette aki kiskapuval elment edzeni emberek közé, az:

- kockáztatta a saját és családja egészségét, hiszen nem volt senki beoltva (van történetem egy cégről ahol a munkatárs úgy vitte be a céghez a virust hogy szürkében járt edzőterembe, ahonnan elhozta, bevitte a céghez, és úgy betegedtek le a kollegái)

- mivel rohadtul nem igazolt sportoló, csak valahogy papirozta magát valahova, súrolta a visszaélés/csalás tényét

Én erre nem lennék büszke ha igy "oldottam volna meg". Az én megoldásom az volt hogy menjünk futni a természetbe, erdő szélére, kihalt utcára, azzal sem erkölcsi, sem jogszabályi, sem semmilyen probléma nem merülhet fel. És még ezen kivül ott az otthoni edzés, stb.

A kockázatban egyet értek, bár az nem (csak) az oltottságtól függ közvetlenül.

Szerintem aki edzőterembe jár az sportoló (remélem azért megy oda), ha belép egyesületbe és lesz igazolása az miért csalás?

Ez teljes mértékben engedélyezett. A törvényhozó ezzel 100%-ig tisztában volt nem is próbálta ezt megnehezíteni vagy megakadályozni. (pl, hogy csak a kihirdetés előtti igazolt sportolók járhatnak stb...) Kíváncsi lennék mennyi új igazolt sportoló lett :)

Én sem lennék rá büszke. Az én megoldásom a járványhelyzettől függő volt. A harmadik hullám előtt még teremben is voltam, de a hullám alatt csak online terembejárás és a természet maradt. (hasonló volt a 2. hullám alatt is)

Hát egyrészt túlzásnak tartom sportolónak nevezni az összes embert aki ilyen vagy olyan okból gym-be jár (nem rólad beszélek).

Másrészt a járvány alatti kivételnél az igazolt, megélhetésszerű. profi sportolókra gondolt a törvényalkotó. Attól hogy valaki gymbe jár, még nem lesz sportoló. Mint ahogy én sem attól, hogy amatőr, hétköznapi szinten futogatok.

"Másrészt a járvány alatti kivételnél az igazolt, megélhetésszerű. profi sportolókra gondolt a törvényalkotó."
Akkor ezt írták volna a törvénybe, nem? 

"Attól hogy valaki gymbe jár, még nem lesz sportoló. Mint ahogy én sem attól, hogy amatőr, hétköznapi szinten futogatok."
És ha profi szinten futogatsz -pl fél/maratonokat, versenyekre jártál- de nem vagy tagja semmilyen klubnak? Akkor hova sorolnád magad? Mitől sportoló a "sportoló"? 

Valahol biztos meg lehet húzni a határt. Úgy látszik nem volt idő ezt alaposan specifikálni, és az emberek józan itéletére volt bizva hogy csak az lépjen be egyesületbe aki tényleg sportoló.

Azokat a hulladék embereket sajnos nem tudta kiszűrni ez a jogszabályi módositás akiknek csak alibi kellett a gymhez.

(sajnos nagyon negativan állok ahhoz amikor az emberek kiskapuznak a járványban, túl sok súlyosan lebetegedett vagy elhunyt ismerősöm van)

> És ha profi szinten futogatsz -pl fél/maratonokat, versenyekre jártál- de nem vagy tagja semmilyen klubnak? Akkor hova sorolnád magad? 

Ugye profi vs. profi szint megkülönböztetés meg is válaszolja a kérdés: az amatőrök közé. 

> Mitől sportoló a "sportoló"? 

Jogi értelemeben attól amitől pl művész a művész, vagy bányamérnök a bányamérnök:  igazolása van róla egy olyan entitástól aminek hitelességét egy láncolaton keresztül végül is az állam elismeri/garantálja. Vagyis hivatalos sportoló az állam kegyelméből lehetsz :-O

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

"Kíváncsi lennék mennyi új igazolt sportoló lett :)"
Itt nálunk elég sok. Ahogy néztem -sokszor járok a terem felé- ugyanazok az emberek járkáltak ki-be a zárás alatt is, mint akik előtte. beszéltem is pár emberrel. Volt aki a decembert még skippelte, de tovább nem bírta. Volt aki a februári nyitást várta, de aztán azt mondta, hogy netovább.

" Az én megoldásom a járványhelyzettől függő volt. A harmadik hullám előtt még teremben is voltam, "
Én hasonlóan. Amikor hivatalosan lehetett, akkor jártam. Novemberig. A végén már nagyon figyeltem a számokat, hogy hogy fut fel a járvány, és valahogy a hivatalos zárás előtt már egy héttel nem is mentem.

"Az a különbség hogy a járvány tombolása közepette aki kiskapuval elment edzeni emberek közé, az:
- kockáztatta a saját és családja egészségét, ..."

Ezzel egyetértek, szerintem is felelőtlenség. Ennyi erővel moziba is lehetett volna járni vagy étterembe heti 3-4-5 alkalommal. 

"mivel rohadtul nem igazolt sportoló, csak valahogy papirozta magát valahova, súrolta a visszaélés/csalás tényét"

Ez mondjuk nem igaz, teljesen legálisan lehetsz igazolt sportoló. Hivatalosan valami egyesület tagja vagy (befizeted), elmész sportorvoshoz (ez még pozitív is az egészben, amúgy sem ártana), és kb ennyi. Több ismerősöm van, aki már eleve "sportoló" volt, nem is kellett trükköznie. Ha belegondolsz, nem nagyon lehet meghúzni a határt. Mihez kötnéd, hogy valaki csak önállóan sportol, vagy "hivatalosan" mondjuk egy erőemelőnél? Kb az a határ, hogy tagja vagy-e valami egyesületnek vagy nem, a tagság is csak azért kell, hogy versenyre mehess ha akarsz. Pont a pandémia előtt gondolkoztam egyébként hogy belépek a helyi erőemelő klubba (nem mintha komoly céljaim lennének, csak a közösség kedvéért, meg esetleg valami helyi öregfiúk versenyt kipróbálni, de egyébként a klub tagok is mind egymástól függetlenül önállóan edzenek).

Én meg szerettem volna már állatkertbe menni, de rájöttem, minek, mikor itt is van sok :D

Mosolyfakasztó vergődés ez.
Haláltáncát járja a dakota és kézivezérelt bandája, az ÖDESZ*.

*
Öreg
Disznók
Erőszak
Szervezete.

Remeljuk nem lesz nagyobb baj belole.

Nem teljesen ertem, hogy miert kell nyitni-zarni. Ez nem az elso eset, es eddig mindig meglett a bojtje. Persze ertem en, hogy lincshangulat van, eleg az itteni hozzaszolasokat olvasni. De egy olyan orszagban, ahol sajnos a populacio egeszsegi allapota es az egeszsegugy helyzete ilyen rossz, en nagyon esznel lennek.

Itt csak reszleges a lezaras: a buszok elso ajtaja, a kocsmak es ettermek este 8 utan (tehat kenytelen vagy mar 4-re menni, de legalabb meg vilagosban hazaersz), meg valamiert a muzeumok is. Ja, es az operaban se tudtam odamenni a kiralyhoz, mert elkulonitettek. Megis, valahogy fele akkora az osszes halalozas (dupla annyi azonositott uj fertozott, es toredeknyi uj halaleset naponta), mint Magyarorszagon.

Szoval lehet nyitva tartani, de akkor nem art, ha egyeb iranyokbol vedjuk magunkat. Kisse korainak erzem ezt az optimizmust otthon...

Szerkesztve: 2021. 04. 24., szo – 08:28

Érdekes lesz ez. Nem garantálja semmi, hogy az adott ország ahová nyaralni akarnak menni az emberek, elfogadja majd azt a vakcinát amivel Magyarországon beoltották.... Már most úgy van hogy akit külföldön oltottak annak az oltási igazolványát nem fogadják el itt Mo-n.

https://telex.hu/koronavirus/2021/04/24/akit-kulfoldon-oltottak-nem-kap…

Pfff :D :D :D

Ha a vendéglátó helyek kérik a plasztikot, akkor viszem máshová a pénzem.

Oh wait ja hogy pont az a szektor faszoskodik amelyik a saját dolgozói mellett nem állt ki? Elbocsátások stb. Most meg nincs felszolgáló mert elment máshová... Ohh szegények... Van baj...

Nem cél, hogy elfogadják a kártyát külföldön.  Szerinted Lölő (Orbán) és Tiborc (Ráksi>Orbán) miért vette meg az összes szállodát, kempinget a Balaton körül? (Károgók, libernyák rémhírterjesztők). Nem azért lett az övék a Magyar turizmus. (Összeesküvés elmélet) Mindenki nyaraljon náluk. Most az ország más részeiről ne is beszéljünk. (Mér ha a Gyúccsány csinálják az jobb?)

Szerkesztve: 2021. 04. 24., szo – 13:48

-

Arcoskönyvön ez a kép terjeng, boldog boldogtalan osztja. Nem néztem utána mennyire igaz, vagy csak valaki összedobta paintben :D
 

Szerkesztve: 2021. 04. 26., h – 07:59

FYI: a kormány véglegesítette az új szabályokat tartalmazó rendeleteket. Ezek alapján:

  • a kijárási tilalom kezdete este 11 óráról éjfélre módosul.
  • Az üzletekben este 11 óráig lehet vásárolni.
  • A védetteknek (akinek védettségi igazolványa van) este 11 óráig megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik.
  • A védettek szállodákba is mehetnek, és a gyermekeket is magukkal vihetik.
  • A 2020 novemberében bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.
  • Edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek.
    (Tehát akik eddig potyáztak már nem mehetnek.)

Nincs türelmem végigböngészni a maszlagot, tudja valaki, hogy mi van az apartmanokkal, házi szállásokkal és kempingekkel? Ergó egész nyáron otthon központú csillagtúrázás lesz-e, vagy valahova mehetnek legálisan az óvatosabbak is, akik megvárnák inkább az emberkísérletek lefolytatását?

akkor FYI:

A kártyán rajta van a személyi igazolványod száma és csak személyi felmutatásával együtt érvényes (ha hivatalos személy kéri, ha nem). Ha lemásolod valakiét, akkor azzal hamisítást követsz el amiért megbasznak (remélem).

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Nem kérheti, viszont anélkül a védettségi nem érvényes. Innentől kezdve, ha azt szeretnéd, hogy érvényesnek tekintsék, önként fogod felmutatni. Ellenőrzés esetén a helyet fogják megbaszni, tehát neki lenne érdeke ellenőrizni. Hamis, nem a nevedre szóló kártya használata pedig simán lehet bűncselekmény.

A kártya személyazonosító igazolvány vagy útlevél felmutatásával együtt érvényes

trey @ gépház

Az utcán random embertől is elkérhetem az igazolványát. Legfeljebb elhajt a francba! Nem az elkérés a lényeg, hanem h mi az amit hozzáköt a bemutatáshoz valaki. De a kérés dolog is necces! Emlékszem volt valami rendőrségi túlkapási ügy,  már részleteket nem tom pontosan, de lényeg h a rendőr azzal védekezett, h ő a polgárt nem utasította, hanem "csak" kérte valamire. És akkor ez az a pillanat h az ember leblokkol, h mi a f@sz van? Mi az h a rendőr csak kér valamit az eljárásban? Hogy történik a különbségtétel, h most kérés v. utasítás történt a részéről? És ez utólag h bizonyítható v. rekonstruálható? Mondjuk azt kéri a rendőr a polgártól, h az tolja le a gatyáját! Ezt kérni úgymond kérheti (kérni kb bármit kérhet), de utasításba nem adhatja? 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Én általában a jogvédés irányába szoktam húzni, de ez a vita rohadt idegesitő. Menjetek oltani és kártyázzatok, ne vitatkozzatok.

És igen, kérje el a hotel recepciós a kártyámat ha majd nemsokára megyek áztatni a seggemet, mert semmi kedvem oltatlan családokkal találkozni közben. Sőt, ha nem kéri el, biztos hogy számon kérem ezt a gyakorlatot tőle, talán még fel is jelentem a helyet.

Aha ilyen alapon az amerikai iskolai lövöldözések miatt is zárjuk be az iskolákat szerte a nagyvilágban, mert ugye bárkinek elpattanhat az agya. Óvjuk meg a tanárokat, nehogy baj történjen. Üljön mindenki a négy fal között élete végéig. 

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Tudod ez úgy működik hogy a járvány kezelésére van ezerféle lehetőség amik közül a legkevésbé szart kell kiválasztani.

Nincs olyan, hogy a járvány kezelve van, az emberek egészsége védve van, és minden ugyanúgy működik mint előtte.

Értsük meg most már igy lassan 1 év után ezt.

És nem, a jóisten majd elvégzi a dolgát megoldás az emberek 99%ának nem elfogadható.

Az is kezelés ha nem csinálunk semmit és sokszor az a legjobb.

Nézz körül texasban, ott ahol március elején feloldottak gyakrolatilag minden korlátozást:

 

https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/texas/

 

vagy Svédországban, ahol komoly korlátozások soha nem is voltak:

 

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/

 

Sehol sem haltak ki az emberek, sőt jobbak a járványügyi mutatók, mint a szigorú korlátozásokat bevezető országokban.

Ugye ellenpélda Magyarország, ahol a téli időszakban a járvány csúcsán kezdünk tömegesen oltani világbajnokok is lettünk halálozásban. Kurva jó ötlet volt. 

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Itt a pont.

Plusz hétről hétre egyre kevésbé igaz hogy a gyerekekre és fiatalokra nem veszélyes.

Lélegezetetőgépen is vannak gyerekek a heim pál covid osztályán.

Ez most még nem túl gyakori, de sajnos a variánsok megjelenésével aggasztóan trendszerűnek tűnik.

Természetesen, mint minden léguti betegségnek ennek is lehet súlyos lefolyása a kisgyerekeknél. Ugyan akkor, ahogy a vajda is elmondta az egyik rádióműsorban jelenleg 2 gyermek van lélegeztetőgépen, más szakemberektől meg azt tudjuk, hogy ezek általában kórosan elhízott kamaszok. természetesen ez is nagy baj, de nem hiszem ,hogy miattuk kéne bezárni a fél országot. Mert ilyen sajnos minden évben előfordul. Ezekre a kórosan elhízott kamaszokra az influenza is nagyon veszélyes.

 

De 2009-ben is próbálták ezt eljátszani, de akkor még nem sikerült. Most sokkal felkészültebbek:

 

Nem, de ez egy új vírus, ami ellen biztos, hogy senkinek sincs korábbról védettsége. A tünetei ugyanazok, mint az eddigi influenzáké. Az új influenzában meghaltak fele is krónikus beteg. Ami a korábbiakhoz képest különbség, az az, hogy most a gyermekek és a fiatalok között nagyobb a súlyos szövődmények és a halálozások aránya.

https://index.hu/belfold/2009/11/09/te_beoltatod_magad/

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

https://www.reddit.com/r/NoNewNormal/comments/n0pz2z/canadian_business_…

"Canadian business banning vaccinated/masked people"

Ez egy új trend, azt a nyilvánvaló hülyeséget találták ki egyesek, hogy az oltottak valami részecskét bocsátanak ki, ami ártalmas lehet az oltatlanokra. "Shedding"-nek nevezték el, és az ettől való félelműkben igyekeznek távol maradni az oltottaktól. A videóban megszólított ember erről beszél, ha jól értettem.

Egyszerűen arról van szó, hogy a tulaj úgy gondolja, hogy az oltott emberek terjesztik a vírust és saját magát és a vásárlóit szeretné megóvni azzal, hogy nem engedi be őket.

Az ugyanakkor elég érdekes, hogy az oltás meglétét vajon mi alapján tudja ellenőrizni?  Én úgy gondolom ez inkább egy jó reklám a cégének...

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

igy van, barki elkerheti, par hivatalos szervnek _kotelezoen_ meg is kell mutatnod ekkor (rendor, hataror, meg 10 masik). a tobbinel mondhatod hogy nem mutatod meg. neki viszont jogaban all ekkor megtagadnia a szolgaltatast.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

>  neki viszont jogaban all ekkor megtagadnia a szolgaltatast.

Na ez az ami cizelláltabb megközelítést igényelne sztem! Mi az amit megtagadhat és mi az amit nem? pl Ha nem mutatom meg a portásnak az igazolványom, akkor jogszerűen nem enged be az irodaházba? Nem vagyok róla meggyőződve, h ez így törvényes gyakorlat.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Mit szeretnél mondani kedvesem? Tudod, h ki nem állhatom az ilyen sunyi és sejtelmes célozgatásokat! Takonygerincre vall!  Ha van valami mondandód akkor mondja azt, ha meg nincs akkor meg faszé' kell ideturhálni?

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Kedvesem, azt szeretném mondani, hogy balfasz....

Magánterület: olyan korlátozott hozzáférésű terület, ahol a tulajdonos által állított - törvénybe nem ütköző - szabályok vannak. Egy irodaház magánterület, a biztiboy a tulajdonos megbízottja. Ha a tulajdonos azt mondja, hogy személyi nélkül nem engedhet be senkit, akkor te pöröghetsz akár a púpodon is, akkor se fog beengedni (jogosan)...

 

Ilyen alap dolgokat nem látsz át, vagy csak játszod a hülyét (treytől már megszoktuk, de te eddig nem villantottál ilyesfajta értetlenséget)? Amikor elkérik a személyidet pl egy iskolai/tanfolyami/hotel/whatever beiratkozásnál, akkor ugye megkéred őket, hogy igazolják a hivatalos személy mivoltukat?

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Naa látod megy ez neked!  Így kell leírni amit gondolsz - és nem surmó módra célozgatni rá! És amikor leírod célozgatás helyett, akkor már bele is futsz a bökkenőbe:

> törvénybe nem ütköző

Ugye-ugye! Mégsem úgy van az h magánterület - és akkor mindent lehet! A portás tevékenysége sem válik attól jogossá, mert a főnöke utasítást adott rá. Nem állítom biztosan h jogszerűtlen az eljárás, de az biztos h az én jogérzékemet borzolja és nem találom helyesnek. Oldják meg máshogy a biztonságot!  

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Mit nem értesz?

 

Ha nálam az a szabály, hogy csak akkor jöhetsz be a magánterületemre, ha a homlokodra ragasztasz egy lóherét, hivhatsz te rendőrt, TASZ-t, akárkit, ki fognak röhögni, hogy "hát akkor ne menjen oda ha nem akar lóherét a homlokára". Fogd már fel, hogy egy iroda nem közterület, szabályok vannak amiket vagy elfogadsz és bemész, vagy nem és kint maradsz. Ez pedig független a te jogérzékenységedtől.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Próbáltam érthetően fogalmazni, de akkor még egyszer, utoljára: magánterületen is érvényesek a törvények, nem kreálhatsz és alkalmazhatsz olyan szabályokat amik azokkal ellentétesek. Miután a barom kommentedben  ideírtad h (idézem)

Ajánlom figyelmedbe a "magánterület" kifejezést.

 - mint azt a kifejezést ami önmagában a gyötrelmes felfogásod szerint mindent megmagyaráz - felszólításra voltál szíves leírni, h a magánterületen is csak azt lehet csinálni amit a törvény megenged, (idézem)

Magánterület: olyan korlátozott hozzáférésű terület, ahol a tulajdonos által állított - törvénybe nem ütköző - szabályok vannak

 már csak odáig kéne eljutnod, hogy megugord a feladatot, hogy a saját magad által leírt szöveget értelmezzed! 

Tehát ha pl garázsvásárt csinálok a kertemben, nem írhatom ki, h zsidók nem léphetnek be; és nem is adhatok utasítást az alkalmazott biztonsági őrnek, hogy győződjön meg arról, h valaki zsidó-e mielőtt beengedi. 

Az igazolvány arra szolgál, hogy magamat a hatóságok előtt, továbbá a törvény által meghatározott, joghatással bíró esetekben igazolni tudjam. Egy irodaépületbe való belépés pre-covid nem tartozott ebbe a körbe. 

Minthogy gyógypedagógiával viszont nem foglalkozom, így részemről itt véget is ért a fárasztó bájcsevegésünk!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Még mindig nem érted.

Bárki elkérheti (törvénybe ütközik? nem) a személyidet de nem kötelezhet (na azt csinálhatja a rendőr / felszólít / parancsol) arra hogy átadd. Amennyiben a szabály az, hogy csak akkor jöhet be valaki, ha megmutatja a személyit, akkor az a szabály, nincs itt semmi látnivaló. Jogod van azt mondani, hogy nem adom oda, ekkor pedig megkérnek arra, hogy távozz. End of story. Mit olyan kibaszott nehéz ezen felfogni? Nem rögzít róla semmit legtöbb esetben, csak megnézi hogy a fénykép passzol-e.

 

PS.: köszi, hogy nem fárasztasz tovább a faszságaiddal.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Ha garázsvásárt csinálsz, nem vagy köteles megindokolni, miért engedsz vagy nem engedsz be valakit a birtokodra. Célszerű a belépéshez jól érthető feltételeket szabni, de nem muszáj.

Akkor nem írhatod ki, hogy "zsidók nem léphetnek be", ha az gyűlöletbeszédnek vagy hasonlónak minősül. De ennek semmi köze a beengedéssel kapcsolatos feltételekhez.

:)

Magyar Közlöny 2021. évi 68. szám,

1§, 1/A (2) : ez az engedely a kovid kartyara, (6)-(7): szemelyi bemutatas. valahol az is benne van a 484/2020-ban, hogy XY hely csak vedettsegi ig.-el latogathato. nyilvan ez ebbol kovetkezi hogy akinek nincs vagy nem mutatja be, annak nem latogathato.

 

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Egyébként röhögök az egészen, ismerek embereket, akik bármit beadnak maguknak heti 3x: tökismeretlen eredetű (kínai, román, ukrán), papírok nélküli szarokat, olyan szteroidokat, amiket hivatalosan már 20 éve nem gyártanak (valamiért mégis lehet kapni, de "nem hamis!"), a covid oltástól meg fosnak, mert gödény is megmondta, meg kísérletivakcina meg neki ne mondják meg... De amúgy ha az utcán talál egy felirat nélküli ampullát, akkor azt is képes beadni magának, hátha van benne valami jó :D De most már hallottam olyat is aki sértődöttségében inkább jelentkezett gyorsan oltásra :D

Konditeremben egy srác dettó. Hogy ő nem oltatja be magát bármi teszteletlen szarral. Aztán még pár éve mindig mondta, h most ezt szúr, meg azt szúr, úgyhogy emlékeztettem erre, h akkor meg nem tök mindegy? :) Én meg nem toltam semmit az edzéshez, mert ilyen bizonytalan forrásokból, és orvos nélkül, nem thx.

https://index.hu/belfold/2021/04/28/most-akkor-kik-hasznalhatjak-az-edz…

Ilyen harmadik hullám után jó intézkedésnek tartom, hogy nem engedünk össze mindenkit mindenkivel, így legalább biztonságosan, félelmek nélkül edzhetünk.

vs.

Az a felvetésünk az operatív törzs irányába, hogy az esetleges csúszás miatt már a helyszínen kapott oltási igazolással is használhassuk ezeket a létesítményeket.

Most akkor mégis mindenkit mindenkivel összeengednének?

Dechert Áron, a Magyarországi Edzőtermek Országos Szövetségének (MEDZOSZ) elnöke

Dechert Áron felvetése. Hogy jött ki neked ebből a következtetésed? Dechert Áron nincs abban a pozícióban, hogy bárkit is összeengedjen bárkivel. Javasolt.

trey @ gépház

"Az a felvetésünk az operatív törzs irányába, hogy az esetleges csúszás miatt már a helyszínen kapott oltási igazolással is használhassuk ezeket a létesítményeket."

Érdekli a bánatot az oltás, lehet akár sóoldat is, csak az oltópontról már mehessek is a gym-be.

Darwin dijra jelölöm.

Tudom, hogy teljes mértékben esélytelen vagyok, de a sógorom úgy került be az intenzivre hogy egy 190-es, magas, erős, stramm embert kell elképzelni, aki nincs elhizva, és aktiv életet él.

Szóval de, igaz hogy kis részben.

Emellett ott van az az apróság is hogy mindenki terjesztési node -ként tud eljárni ha nem figyel oda, tehát közösségellenes viselkedés ezt nem figyelembe venni.

Másokat is védeni kell.

(nem tudom miért vagyok a magam ellensége már megint...)

Próbáld meg a szokásos sémáidat egy kicsit eldobni és ésszel, ne megszokással gondolkodni. Komoly, baráti jótanács.

Én is ismerek ilyet. Meg olyan 29 évest, akinek annyira gallyra tette a tüdejét, h a lépcsőn az első emeletre segítség kell neki.

De ez számomra csak azt bizonyítja, h mind mások vagyunk. A szemre egészséges ember őedig simán lehet magas vérnyomásos, vagy gyerekkori asztmás, esetleg valamilyen pajzsmirigy problémás is, akár nem is kezelt, mert nem tud róla.

"sógorom úgy került be az intenzivre hogy egy 190-es, magas, erős, stramm embert kell elképzelni, aki nincs elhizva, és aktiv életet él."

És melyik típusú oltás után 2-3 héttel került intenzívre?

Mert itt ugye arról van szó még mindig(!) hogy emberek -köztük én is- úgy akarunk konditerembe menni (ha a szabályok majd megengedik hamarosan), hogy már be vagyunk oltva egy első adaggal, és kialakult bennünk valamekkora védettség, ami a tanulmányok szerint pont azért jó, mert jó eséllyel nem kerülünk kórházba:
 

" A felmérés szerint a Pfizer-BioNTech vakcinája 91, az AstraZenecáé 88 százalékkal csökkentette a kórházba kerülés kockázatát."

"Most akkor mégis mindenkit mindenkivel összeengednének?"

Nem. Valamit nagyon félreértettél. 

Dechert Áron egyetért azzal, hogy csak védettségi igazolvánnyal lehessen edzeni:
"Ilyen harmadik hullám után jó intézkedésnek tartom, hogy nem engedünk össze mindenkit mindenkivel, így legalább biztonságosan, félelmek nélkül edzhetünk."

Viszont mivel a védettségi igazolványok _kipostázása_ mostanában igen lassú, akár 6-10 hét is lehet, ezért tett egy javaslatot:
"Az a felvetésünk az operatív törzs irányába, hogy az esetleges csúszás miatt már a helyszínen kapott oltási igazolással is használhassuk ezeket a létesítményeket."

Tehát mindössze azt javasolja, hogy amíg a plasztik oltási igazoló kártya nem érkezik meg a _beoltott_ sportolónak, addig is járhasson terembe azzal a papír alapú igazolással, amit az oltáskor mindenki kap.

 

A védettség hivatalosan a másodi oltás után 1-2 héttel alakul ki. Addig nem beoltott. Max. a propaganda szerint.

Tehát mindössze azt javasolja, hogy amíg a plasztik oltási igazoló kártya nem érkezik meg a _beoltott_ sportolónak, addig is járhasson terembe azzal a papír alapú igazolással, amit az oltáskor mindenki kap.

Tehát mindössze azt javasolja, hogy bárminemű védelem nélkül, akár az oltópontról mehess a terembe. Amit javasol, az egy iszonyatosan veszélyes faszság.

Tökmindegy mit írok, úgyis belekötnél.

Azt nem értitek meg, hogy a védettség nem egy kapcsoló, ami le van kapcsolva, majd a 2. oltás után 2 héttel hirtelen felkapcsolódik. Hanem egy folyamat, ami már az első dózis után elkezdődik. A kérdés csak a mértéke az adott pillanatban és az, hogy ez a mérték milyen hatással van az esetleg elkapott betegség lefolyására. Ezzel kapcsolatban viszont nagyon bíztató tanulmányok vannak, amik szerint egy dózis már elég lehet ahhoz, hogy ha el is kapod, jó eséllyel ne kerülj kórházba. Nekem ez elég. 3 hete kaptam a szurit, így én én -ha hivatalosan lehetőség lesz rá-, már el merek menni ide-oda.

 

Tökmindegy mit írok, úgyis belekötnél.

Hát, ha nem a kérdésre válaszolsz…

Most is lököd itt a rizsát, hogy nagyon bíztató (sic) tanulmányok vannak, aztán kiderül, hogy a nagyon biztató tanulmányodnak semmi köze nincs a Sinopharm-vakcinához (nem is foglalkozik elöltvírus-alapú vakcinával), amiről továbbra sincs semmilyen elérhető hatásossági tanulmány, tehát nincs mit megérteni, mert nincs elérhető információ.

A sinopharmról nem tudok neked tanulmányt mutatni :(, de az nem jelenti, hogy az nem ad -a többi oltáshoz hasonlóan- már az első dózis után valamekkora védettséget. Egyébként engem astrával oltottak, így a linkelt tanulmány számomra elég megnyugtató.

Btw egyik oltás sem ad teljes védettséget a 2. adag után sem, úgyhogy a logikád szerint (amivel itt kötöd az ebet a karóhoz) a 2. sinopharm, astra vagy akár pfizer után is maradhatsz otthon bezárkózva, mert még akkor is elkaphatod. 

Elhiszem (bár inkább csak remélem, mert a fél család azt kapott), hogy a Sinopharm alkalmazási előírásában szereplő 79,4%-os védettség kialakul a 2. oltás után két héttel (bár ugye már szállingóznak a hírek, hogy lehet, kéne egy 3. is), de semmilyen információ nincs arról, hogy mi a helyzet az első után. És a 60 alatti egészségeseket, a többségében „terembe járókat” épp ezzel oltanák…

Az volt az állítás, hogy már az első oltás is jó védelmet biztosít. A én logikám arról szól, hogy ezt jó lenne valamivel alátámasztani, mielőtt generálunk egy erős 4. hullámot.

Próbálok rájönni, mire célzol, de nem megy.

Tanultam bioszt általános iskolában is, de olyanra nem emlékszem, hogy az lett volna a tananyagban, hogy ha egy ismeretlen hatásosságú vakcinát beléd döfnek, akkor azzal azonnal megszerzed a vágyott „nagyon jó” hatásfokú védettséget.

Azért az valahol végtelenül szánalmas, hogy itt játszunk a számokkal a vakcinák  és a génterápiás kezelések kapcsán, hogy mekkora védettséget adnak. Az emberek gondolkodás nélkül veszik fel a génterápiás kezelést a 90%-os védettség reményében a koronavírus ellen, miközben a D-vitamin megfelelő szintje a vérben önmagában legalább 70%-os védettséget jelent mindenféle léguti és egyéb vírusos megbetegedés ellen!

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Sok mindenben nem értek egyet veled abban amit a koronavírusról írtál, de abban igazad van, hogy egyszerűen nem a vakcina - bezárás - maszkhordás (habár ezek is szükségesek) kéne legyen az egyedüli megoldás. A megelőzésre egyszerűen még mindig nem fektetnek elég nagy hangsúlyt! 

Úgy mint (valóban) egészséges életmód ( és ugye nem az az egészséges amit a reklámok annak gondolnak), D vitamin , mozgás stb. És aki kórosan elhízott minél előbb fogyjon le! Erről kéne harsognia a médiának , nem arról hogy melyik maszk,oltás, a jobb.

“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

Dolgozik nálam egy mesterember. Jobban mondva nem dolgozik, mert állandóan csúszik a határidőkkel. Hát nagyon sajnálja, de kovidos volt hónapokig tartott mire felépült, most meg long covidja van, hamar elfárad, nem tudja tartani a határidőket. Mondom megértem én. Hozhatok ásványvizet, csapvizet valamit amíg dolgozik? Nem, van nála folyadék hozott kólát. Na mondom fasza, 2 órát volt nálam, de azalatt lenyomta mind a másfél literrel. Long kovid nesze bazdmeg. 

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

A megdöbbentő számomra az, hogy az ismert 1% alatti halálozási rizikó helyett, inkább egy ismeretlen rizikójú génterápiás kezelést választ. Akinek szimpatikusabb veheti 5%-nak is, főleg ha 80 év feletti, vagy 0,01-nek ha 30 -nál fiatalabb, nem ez a lényeg!

Abba nem gondolnak bele, hogy az ismeretlen rizikó mit jelent.

Az első
1 évben X%,
5 évben Y%,
10 évben Z% a halálozása.

Ha X=0,01, Y=0,1 és Z= 0,2, akkor örülnek majd,
ha a X=0,1, Y=1 és Z= 2, akkor talán még mindig örülnek,
ha a X=1, Y=10 és Z= 20, akkor morcosak lesznek,
ha a X=10, Y=50 és Z= 95, akkor nincs miről beszélni.

Bármelyik eset lehetséges, ezt jelenti az ismeretlen rizikó!

Azt nem értitek meg, hogy a védettség nem egy kapcsoló, ami le van kapcsolva, majd a 2. oltás után 2 héttel hirtelen felkapcsolódik. Hanem egy folyamat, ami már az első dózis után elkezdődik. A kérdés csak a mértéke az adott pillanatban és az, hogy ez a mérték milyen hatással van az esetleg elkapott betegség lefolyására.

Így van, de arra is érdemes odafigyelni, hogy az első három hétben megterheli az immunrendszert és rosszabb állapotban lesz, mint a beadás előtt. Ezért is nem szabadna oltani járvány alatt. ;-)

11 nap alatt megjott a kartya olyanoknak is akik nemreg oltottak, nem 6-10 het. amugy meg 2-3 honapja (vagymennyi) nem lehet kondizni, most az a 10 nap ennyire szamit? :o

De ertheto Aron motivacioja: ha sokan mehetnek, akkor tobben is mennek kondiba, ami tobb bevetel a termeknek. vegulis ezert van a poziciojaban :)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Van, aki hónapok után kapta meg a kártyát. Vagy meg sem kapja, mert elkeverik. Vagy olyan kapja meg, akit nem is oltottak. Erről szól a történet.

Tiszteletem annak, aki idáig várt, de nem csodálom, ha adminisztatív fasságok miatt (posta) nem akar tovább várni, mint muszáj.

Szerkesztve: 2021. 04. 28., sze – 16:41

Vicces ez a rendszer!
Másfél hónapja regisztráltam, de még nem kaptam időpontot. Oké, mondjuk nem sok kedvem volt oltakozni, így bánom is én...
Gondoltam most foglalok időpontot, meg egyúttal apámnak is, megyünk akkor ketten.

Vagyis foglalnék, mert csak annak lehet aki regisztrált már.
Oké, regeljük az öreget. Megtörtént, de foglalni továbbra sem lehetett. Gondolná az ember, hogy egy adatbázist használ a két rendszer, de biztos nem, ha kell idő mire átkerülnek az adatok.
Na erre két napot kellet várni.

Most már lehet időpontot kérni az öregnek, de a legközelebbi (50km ide -ez sem kevés) település ahova eddig lehetett menni már nincs a listában! A megyében a legközelebbi így már 80 km lenne, azaz oda-vissza utat nézve 160 km.
Marad a szomszéd megye, az ottani oltópont "csak" 60 km ide.
Nyilván az útiköltséget senki nem fogja megfizetni, de legalább lesz egy tényleg nem sok mindenre jó kártya, mert ahova mi ezzel bemegyünk az max a mozi. Külföldön meg kb. körberöhögnek ezzel a kártyával majd.

De visszatérve: Itt ebben a városban ahol lakok, szintén oltanak, asszem háromféle vakcinával is. De hogy az egész megyébe mégis miért két városba lehet csak időpontot foglalni az rejtély.
Nem is tudom mit csinál az akinek nincs autója. Buszozik fél napot? 

Gondolná az ember, hogy egy adatbázist használ a két rendszer...

Nem gondolnád, ha dolgoztál volna közepes+ méretű piaci cégekkel... :) Nem úgy van ám az, hogy majd 1db adatbázis van, amiben benne van minden, hanem van a legacy, van az új, stb. Mondjuk nem is lenne feltétlenül jó dolog egy darab DB-t használni mindenre; különböző adatok különböző tárolási igénnyel rendelkeznek.

Külföldön meg kb. körberöhögnek ezzel a kártyával majd.

Nem arra van.

Nem úgy van ám az, hogy majd 1db adatbázis van, amiben benne van minden, hanem van a legacy, van az új, 

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/nyitva-van-az-online-idopontfoglalo-a…-

Aztán kiderül, hogy mégis úgy van. Már akkor, ha nem a propagandacélú adatgyűjtés az elsődleges szempont, hanem, hogy működjenek is a dolgok.

Avagy a kártya mire jó:

Tegnap egy orvos nyilatkozott arról, hogy mekkora segítség lesz nekik az, hogy van-e vagy nincs egy betegnek védettségi kártyája, már csak az esetleges kórházi elhelyezések megszervezésénél is.

#semmiresemjó

trey @ gépház

Egyáltalán nem burkoltan.

Mert mire odáig eljutna, hogy védettségi kártya, addigra minden releváns adatnak előtte kellene lennie az EESZT-ből. Az oltási adatnak is. A kártya semmnilyen plusz információt nem tartalmaz. (Sőt, külön móka leolvasni, ellenőrző kódot bepötyögni, és természetesen összevetni a TAJ-számot.)

A kártyával vagy hiányával már a portás fel tudja a megfelelő irányba logisztikázni a betegeket.

Mire az orvos elé jutnak, akár órákat is várhatnak a betegek a váróban. Ezt most úgy csinálják, hogy tesztet végeznek a beérkezőkön (tegnapi infó). Valószínűleg lövésed nincs erről.

trey @ gépház

Mire az orvos elé jutnak, akár órákat is várhatnak a betegek a váróban.

Eddig kórházi elhelyezés szervezéséről volt szó, szóval megint jön az, hogy amikor kiderül, hogy hülyeséget írtál, akkor valami teljesen más dologgal jössz elő.

Ezt most úgy csinálják, hogy tesztet végeznek a beérkezőkön

Remélem, hogy később is, mert egy héttel az oltás után simán bekerülhetsz fertőzöttként. (Később is, szóval nem hiszem, hogy az lenne a protokoll, hogy akinek papírja van, hogy megdöfték, azt befektethetik egy kórterembe a negatív tesztesekkel.)

Eddig kórházi elhelyezés szervezéséről volt szó, szóval megint jön az, hogy amikor kiderül, hogy hülyeséget írtál, akkor valami teljesen más dologgal jössz elő.

Mert szerinted a kórházi elhelyezésnél nem kell várni. Bemész pizsamában és beugrasz az első üres ágyba. :D :D 

trey @ gépház

Tehát ez úgy szokott lenni, hogy bemész, hogy befekszel. Előtte, mire az osztályra felvesznek, akár órák is eltelhetnek. Előzetes vizsgálatok stb. Eddig mindenkit egyben kezeltek.

Most meg: megkérdezi már a portás, betegirányító whatever a belépéskor, hogy van-e kártyád. Ha van, jobbra, ha nem, balra.

Onnan majd finomítják. Mit nem sikerült neked ezen felfogni?

trey @ gépház

Tehát ez úgy szokott lenni, hogy bemész, hogy befekszel.

Nem. Ez úgy szokott menni, hogy a szakorvos dönt arról, hogy neked be kell feküdni. Nem eshetsz be az utcáról csak úgy, hogy most befeküdnék.

Mit nem sikerült neked ezen felfogni?

Most meg: megkérdezi már a portás, betegirányító whatever a belépéskor, hogy van-e kártyád. Ha van, jobbra, ha nem, balra.

És ha kártyád van és fertőzésed is, akkor beszopta egy egész kórház. Ugye nem gondolod ennyire dilettánsnak a rendszert?

Nem. Ez úgy szokott menni, hogy a szakorvos dönt arról, hogy neked be kell feküdni. Nem eshetsz be az utcáról csak úgy, hogy most befeküdnék.

Ki beszélt erről? Arról beszéltem, hogy a szakorvos megvizsgált, műtét, hétfőn reggel jöjjön 7-re. Bemész. Onnantól indul a mutatvány. Még rendes ruhában mész előzetes vizsgálatokra, vársz akár 1-2 órát. 

És ha kártyád van és fertőzésed is, akkor beszopta egy egész kórház. Ugye nem gondolod ennyire dilettánsnak a rendszert?

Ki mondta, hogy nem vizsgálják meg őket? Arról van szó, hogy a 0. lépéskor már szétválasztják őket. Nem értem, hogy mi az, amit nem értesz. 

trey @ gépház

Nem értem, hogy mi az, amit nem értesz. 

Hogy mi a fasznak a kártya a portásnak?

Bemész, beadod a TAJ-kártyád, a portás megnézi a rendszerben, hova kell menned (amit az alapján is eldönthettek, hogy oltottak-e már). Ugye nem gondolod, hogy a döntéshozatal azon múlik, hogy tegnap voltál-e oltakozni, esetleg az elmúlt két napban megérkezett-e a kártyád, ami SEMMILYEN VALÓDI VÉDETTSÉGET NEM IGAZOL. Egy kártya arról, hogy oltottak. Szűrés helyett ez alapján szelektálni a betegeket dilettantizmus.

Lassan megtanulom elengedni a hozzád hasonlókat. Értem, hogy nem illik a "kártya semmire sem jó" DK/444 mantrába az, hogy egy orvos dicsérte, foggal-körömmel ragaszkodsz ahhoz, hogy hülyeség. Mit erőlködjek a továbbiakban veled?

trey @ gépház

Kár, h fogalmad sincs arról, hogyan működik ez most. Aki bekerül, az pár napig külön van elzárva karanténba, és naponta tesztelik. Oltástól független. Majd napok után kerül fel az aktuális osztályra.

Na, azaz aki nincs oltva, annak legalább 5db pcr tesztet kell fizetnie zsebből a hülyesége miatt. :)

Részletek nélkül: A Fővárosi Önkormányzat (értsd: Karácsony-féle ellenzéki slepp) közigazgatási illetékességében van olyan, hogy nem fogadják el a védettségi-igazolványt, csak ha bemutatod mellé a mindkét oltást tanúsító  oltási igazolást is.  Vannak dolgok, amit ehhez kötnek. Törvénytelen, logikátlan (mi van pl. a betegségen való átesésen keresztül megszerzett védettséggel?)  Rendőrség  és - érthetetlenül - az illetékes kormányzati szervek sem intézkednek. Karácsonyék kb naponta tekernek valamit a szabályozáson szándékosan generálva a káoszt.
Szóval így persze, h nem lesz jó a kártya semmire ...legalábbis amíg ők, mint városvezetési pozícióban lévő kormányzati ellenzék mindent elkövetnek, hogy negálhassák az igazolvány érvényességét!  

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

"A" mondja forduljon B-hez

B mondja forduljon  A-hoz. 

De nincs értelme, mert mire egy ilyen feljelentésnek/eljárásnak/pernek a végére érsz addigra már tárgytalan a dolog.  És közben is vagy 100-szor megváltoztatják a szabályozást. 

Lényegében fel lett élesztve a passzív ellenállás intézménye a Fővárosi Önkormányzat részéről, a kormányzati intézkedésekkel szemben. Ennek a politikai harcnak meg az emberek isszák a meg levét. Éljen a kampány!

#szerk.

De az is benne van a dologban, hogy mostani nyitás (szerintem is helyesen) politikai döntés volt, amit a járványügyi szakemberek, hát minimum vegyesen, de inkább tiltakozva fogadtak. És ők is, így a kormányzati oldalról próbálják elszabotálni a dolgot, de legalábbis a felelősséget nem vállalni a nyitással kapcsolatos intézkedésekért. Ebbe beleértve Káslert és Müllert is. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Tulajdonképpen a közoktatásban állampolgári ismeretek v. hasonló címszó alatt oktatni kellene, hogy a közigazgatási apparátusok milyen módszereket alkalmaznak a felelősség elhárítására, intézkedési kötelezettségeiknek milyen módokon nem tesznek eleget, hogyan packáznak az emberekkel! Ezek nem annyira szerteágazó dolgok, h ne lehetne áttekintő oktatás keretében kiképezni a felismerésükre az embereket. Mint ahogy a helyzet megoldására is világos útmutatásokat kéne prezentálni a számukra az államnak. Tehát az államnak arról kéne oktatást tartania, hogy miként léphetnek fel az emberek hatékonyan az állam mulasztásaival szemben! Hogyan lehet a polgár nézőpontjából kikényszeríteni pl. a rendőri intézkedést, ha azt a rendőrség minden áron próbálja elszabotálni? Miként kényszeríthető rá egy hivatal az intézkedési kötelezettségének elvégzésére, ha az nem hajlandó intézkedni? stb 
A különböző jogorvoslati formák több esetben nem, vagy nem hatékonyan vezetnek eredményre - így eleve értelmetlenek. Vannak olyan intézményesített eljárások amik csak látszólagosan nyújtanak jogorvoslati lehetőséget, de a valódi lényegük nem a segítségnyújtás, hanem az ügy végeláthatatlan elhúzása, nyújtása amibe a jogorvoslatot kereső végül belefárad és nem jut semmire velük.  Jogorvoslatnak nevezik, de inkább jogi-kifárasztásnak kéne! Ez valami elképesztően aljas dolog! Kreálnak olyan intézményeket, eljárásrendet amikre mint jogorvoslati lehetőségekre lehet hivatkozni, de a felállításukkal egyetlen pillanatig sem ez, a jogorvoslat  biztosítása volt céljuk, hanem az, h valami kerülő módon leszereljék, ellehetetlenítsék azokat, aki egyébként teljes joggal tesznek panaszt a bűnös üzelmeik, mulasztásaik miatt ellenük. 
Az eddig is világos volt h alsóbb szinteken a Magyar Állam gyakorlatilag nem működik. De h egy minisztérium esetében is ezt kell megtapasztalni az azért meglepő számomra! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ha megnyugtat, a propagandamédia is tud a dologról. Ha máshonnan nem, hát tőlem. Válaszra sem méltattak! Nem mondhatnám, h kristály-tisztán világos számomra, h miért nem kezdtek foglalkozni a dologgal! Kénytelen az ember saját maga magyarázatokat gyártani: feltehetően ugyan azon okból/okokból amiért a kormányzati szervek sem lépnek. 
Minisztérium levélben megerősíti, a jogszabály értelmezésem helyes. Úgy kéne a dolognak történnie, ahogy gondolom. De - a szükséges intézkedések megtétele helyett - következő mondatban elküld "segítségért" a sóhivatalba.  Nem segítségre van szükség. Segíteni azt lehet akinek módjába áll valamit csinálni. Aki nem tud tenni semmit, annak nem lehet segítséget adni. Ellenben nekik - különös tekintettel a veszélyhelyzeti kormányzatra (v. minek is nevezik) -  intézkedési kötelezettségük lenne azzal szemben, aki nem tartja be a miniszter által kiadott utasításokat! Baszki nekik van apparátusuk, meg hatáskörük! De ahelyett, hogy intézkednének lerázzák az embert azzal, h rossz helyre fordult. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Erre én azt mondom, hogy először elfogadtuk (mármint aki nem volt tüntetni ellene) a jogaink korlátozását a vírus miatt. Hogy mint az állatokra szájkosarat kényszerítsenek ránk. Aztán elfogadtuk hogy egy ilyen kártyához kötik hogy nyaralni mehessünk. Elfogadtuk azt is, hogy zsaroljon minket az állam, hogy gyógyszerkísérletben vegyünk részt.

Ezután pedig aki kurva az ne sírjon, ha basszák.

Szintén tegnapi infó, bajcsy kórház, ügyelet. Kapásból 2 covid teszt. Utána ideiglenesen betesznek kb 3 napra egy szobába. Utána megint covid teszt. Ha ezeken átmentél, akkor kerülhetsz be a többi, ezeken átesett negatív beteg közé.

Anyóson kínai  szuri + utána igazoltan covid betegségen átesve kb 1 hónap után is végicsinálták a procedúrát.

Megjött a gyereknek is, holnaptól mehetünk újra együtt edzeni.

trey @ gépház

Jönnek vissza az emberkék a terembe, ilyen-olyan formában. Többnyire baromira legyengülve, jobb esetben csak pár kiló pluszt mutat a mérleg. Ami ugye csalóka, mert a testzsír % gyökeresen más is lehet ugyanannyi kilóval.

De a lényeg. Van egy bicajos haver srác, akivel anno tekergettünk. Sosem volt egy vékony alkat, de most megdöbbentem. Konkrétan tükörtojásos lett a fél év kihagyás után. Namost ezt így 50 fele kb sosem fogja leadni.

Nekem is kicsit több idő kell visszarázódni (5 alkalommal voltam én is eddig). Direkt óvatos vagyok. Elhatároztam, hogy pár hét átmozgatás lesz moderált súlyokkal és utána óvatosan felfele. A mozdualtoknak is újra be kell idegződni (most van lehetőség javítani). Még nem látom a végét.