[KV] Regisztráltam kiváncsiságból

Külön email címet használtam erre a célra, kíváncsi vagyok hol fogom viszontlátni. A telefonszám kitöltésénél nem egyértelmű, milyen formátumot kell használni, de a nemzetközit (+36..) nem engedi. Viszont legalább 10 karakter hosszúnak kell lennie, tehát önmagában a telefonszám, vagy akár a körzetszám + telefonszám sem elegendő. A 06-al kezdődőt elfogadja, de az meg ugye semmilyen szabálynak nem felel meg, hiszen a 06 csak előhívó. Úgyhogy lehet találgatni, a mezőben minek kellene lennie. Ellenben fura módon a TAJ szám mezőre sikerült validációt rakni, még ha megfelelő formátumban de kamut írsz be, azt sem fogadja el.

Természetesen a regisztrációról semmilyen visszajelzés, megerősítő email, stb. nem jött.

Hozzászólások

Az ilyen emberek miatt nem sikeres a védekezés (holnap utáni origó címlap)

Szerkesztve: 2021. 03. 08., h – 14:20

A telefonszám kitöltésénél nem egyértelmű, milyen formátumot kell használni, de a nemzetközit (+36..) nem engedi. Viszont legalább 10 karakter hosszúnak kell lennie, tehát önmagában a telefonszám, vagy akár a körzetszám + telefonszám sem elegendő. A 06-al kezdődőt elfogadja, de az meg ugye semmilyen szabálynak nem felel meg, hiszen a 06 csak előhívó.

Esetleg 0036...? Bár azt hiszem én is 06-tal adtam meg, de bennem is felmerült a kérdés, hogy akinek nincs magyar telefonszáma az hogyan regisztrál?

kíváncsi vagyok hol fogom viszontlátni.

Sehol.

 

Természetesen a regisztrációról semmilyen visszajelzés, megerősítő email, stb. nem jött.

Nyugodtan regisztrálhatsz másik címről, talán még most is megy ugyanazzal a TAJ-számmal, legalábbis az elején ment. Arról sem fogsz kapni semmilyen visszajelzést :)

Szerintem ezt csak a hívek értik, hogy miért nem képesek ezt az egyszerű problémát megoldani, mi, akik "csak" állampolgárok vagyunk, ezt nem érjük fel ésszel szerintük.

Szerkesztve: 2021. 03. 08., h – 14:42

A TAJ 9. digit az paritás lesz.

 

"A 9. számjegy az ellenőrző ún. CDV kód. Képzésekor a páratlan helyen álló számjegyeket hárommal, a páros helyen állókat héttel kell megszorozni és a szorzatokat összegezni. A CDV kód az összeg tízzel való osztásának maradéka."

forrás: https://regi.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/0038_informatika_Geda_…

 

Érettségi feladat:
https://www.youtube.com/watch?v=gds_EfI-il8

Szerkesztve: 2021. 03. 08., h – 15:22

Természetesen - gondolom kíváncsiságból - majd elmész oltatni is, és kíváncsiságból jó lesz az orosz vagy kínai is :D

trey @ gépház

> ÉS olyan oltást adnak, amely elfogadott az EU-ban.

 

Ez a resz nem volt vilagos. Mert Mo-n mar az orosszal es a kinaival is oltanak. Mig az eu-ban nincs elfogadva. Bar lehet a halmazelmeletem hianyos.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az EU-ban nemzeti hatásköri kérdés ez. Olyannyira, hogy ha az az EU-s szervezte, amire gondolsz, engedélyez vlaamit, az Magyarországon semmire sem jogosítja fel a gyártót, hazai pecsétet fogadunk csak el.
Semmiféle többletkockázatot nem jelent a kínai vakcina, az oroszt hamarosan már az imádott Eu-d is engedélyezi, oltási igazolást pedig el fog fogadni az EU kínai oltással is.

Nagyon sok ismerősöm, barátom és a családom 60%-a is megkapta már az első oltást, van aki már a másodikat is, (EÜ.) - ki ilyet, ki olyat. Nyugodtan elhiheted, mostanában nem fog megölni egyik vakcina sem.

Sajnos, a vírussal már nem ilyen jó a helyzet, - vőm éppen tegnap mondta.., nem tudja miért nem lehet levenni a lélegeztetőről azokat 80 felettieket, akik már 3 hete fekszenek az intenzíven, mert normális felépülésükre semmi esély, viszont a foglalás miatt nem kerülhetnek a helyükre 40 éves korú betegek, akik emiatt meghalnak.

Na most, ebből azt a következtetést szűrtem le, hogy vannak súlyos negyvenesek a kórházban, és hogy a 80-as lélegeztetőre kerültek közül csak kevesen gyógyulnak meg, a 40-esek pedig, a helyzet szülte okból nem túl életszerűen "lélegeztetőgép várólistára" kerülhetnek...!

Valamint még egyet mondott..., amióta be vannak oltva az egészségügyisek azóta nem tud arról a környéken, hogy bárki beteg lett volna közülük. Szerintem ezeken felbuzdulva, érdemes neked is bátorsággal hozzáállni az oltáshoz. - (Bár nyilván, ebben a b*dös életben már semmire sem lesz olyan garancia többet, mint amilyen életünk még két évvel ezelőtt is megvolt..., az tuti!)

adminisztratív rémálom

Ne vicceljünk, kérem, legfeljebb apró fennakadásokról lehet szó :)

Egyébként nincs ok aggodalomra, nem politikusok oltanak, akár oltópontra hívnak, akár a háziorvos olt be, elég gyorsan megy a dolog. Reménykedj, hogy mihamarabb értesítenek, hogy eljött a te napod :)

Meg nem adtak ki a haborus protokoll alkalmazasat, tehat nem nezhetik az aranyokat es vehetik le a 10% eselyes 80 evest a geprol az 50% eselyes 40 evesert.

Majd ha kiadjak, akkor lehet es kell is szelektalniuk az orvosoknak.

Nem kis lelki teher, az amugy is agyonhajtott szektornak, bar mondhatnam, hogy most is igy van csak forditva, azt meg eltudjak viselni. Ilyen hulye az emberi psziche.

Kizartnak tartom, hogy ezt a dontest meghozza a felcsuti.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

És kell kiadni?

Szerintem nincs egy hete, hogy olvastam valamelyik hírportálon cikket arról, hogy igen fejlett idehaza az egészségügyi intézmények döntéstechnikai orvostámogatása. Nemhogy megfelel az EU normáknak, de sok dolgot tőlünk vesznek át. És pont az volt a példa, hogy lehet nem küldi be a rendszer az alkoholista, drogfüggő negyveneshez a dokit, ha van egy jobb túlélési eséllyel rendelkező hatvanas is.

Ez a rendszer, ebben a formában kb a dokikat akarja megszabadítani az erkölcsi döntések súlyától ahogy én értelmeztem.

Már csak meg kellene találnom a cikket.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

És igen. Népszerű portálon is lett cikk belőle.

https://hvg.hu/itthon/20210311_koronavirus_korhaz_beteg_etikai?utm_sour…

Szerk.:

Debrecenben ott tartunk, hogy több egymástól független forrásból hallottam, hogy egy 6 emeletes tömb megtelt. Van meló. A hely egyre jobban fogy. Kicsit olyan distopikus.....

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

miért nem lehet levenni a lélegeztetőről azokat 80 felettieket, akik már 3 hete fekszenek az intenzíven, mert normális felépülésükre semmi esély, viszont a foglalás miatt nem kerülhetnek a helyükre 40 éves korú betegek, akik emiatt meghalnak

Dehát van egy csomó lélegeztetőgép! 

Twitteren olvastam egy frappánsat. Ha van sokezer lélegeztetőgéped, az kb olyan mintha lenne sokezer repülőgéped. De ha csak 1500 pilótád van, akkor csak 1500 repülőgéped van.... Lehet árnyalni a helyzetet, de most esemény van, véges emberanyagal.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Mivel minden tapasztalat (és ösztön) azt súgta, hogy az e-mailt nem fogják érdemben felhazsnálni, én eldobható e-maillel regisztráltam (valódi eldobhatóval, nem ilyen gmail+ meg saját domain). Tény, én is elméláztam a help nélküli 10-számjegyes telefonszám mezőn. Be is jött, mert SMS-t küldtek, ami megtalált :-)