Antiszociális

Az elmúlt két hónapban kettő idős, utcán eleső embert segítettem fel a földről. Ezek az emberek úgy estek összes, hogy zajlott körülöttük az élet, számtalan ember látta az esetüket, de egy sem mozdult volna. A frissebb eset éppen az imént történt: parkban a 80 körüli úriember leült volna a padra, de mellényúlt és áthempergett a hátán. Megpróbált felállni, de újra elesett. Körülötte emberek, néhány méter távolságban, nézték, de egy sem mozdult. Egy futó a futópályán 2 méterrel mellette futott el. A park közepéből kellett odamennem, hogy segítsek rajta.

Itt tartunk!

Hozzászólások

Bystander effect

Nem magyar szokás...ilyen a társadalom.

Viszont fasza tiktok és insta kontentek készülnek az ilyesmiből...

Ilyen világban élünk. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Jól tetted!

 

Bevallom ez az oldalad sokkal szimpatikusabb, mint az anti Alma fan troll trey.

Nem ismersz, csak látsz! Adok pl. rendszeresen vért is (kaptam érte itt hideget és meleget is). A múltkori COVID tesztet is annak érdekében csináltam, hogy kiderüljön, átestem-e már a fertőzésen, mehetek-e plazmadonornak.

Rossz irány valakit csak az internetes jelenlétéből megítélni. Nem feltétlen akarok magamnak reklámot csinálni a neten. Itt is inkább a figyelemfelhívás volt a cél, mintsem magam fényezése. Tulajdonképpen telibe'szarom, hogy ki mit gondol rólam online.

trey @ gépház

Multkor voltam vert adni. Mikor mar vettek volna le, kerdeztem, hogy a herpesz az ugye nem gaz (ami epp kijott elotte valo nap).

Kiderult, hogy ugy nem lehet vert adni. Mind1, majd maskor.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerkesztve: 2021. 03. 06., szo – 19:34

Leszarás, dögöljön meg, a részeg geci fetreng, vagy esetleg le kene szopni by szopófantom: Budapestizálódás lvl. 02

vs.

Segítség bazmeg, ennek valami vaja van, odamegyek, nézzük meg legalább: Vidékiesedés lvl. 0.00001

Lássuk hát melyik ér tovább, bár e pillanatban sajnos a 02 előbb jár. Majdcsak’ kiforrja magát amúgy, a “leszaró” hamarabb elpusztul a természetes szelekciónak hála.

Amúgy lájk.

Ui azon csodálkozom, hogy még nem rittyentette ide valami retekszar, hogy csak a fideszes öregeket segíted fel es előtte biztos megkérdezed kire szavaztak.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Jaja, bár..

/irony
Ki nem szarja le, Rolexe van b+ tűzre vele. Fideszes geci, még az öregeknek is segít, éshát bármi worksforhim!!!4!!
/irony

Nah, és még csak most kezdek inni... ha akartok pusztító szálat jöhet bárki jeah egy ideig visszanézek  :)

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nekem van 60e Ft-os gyári forgatóm, de az 1000 euróst pl. kérdezd meg az érintettől. Ui talán idén csinálni fogok egy mechanikusat, mondjuk az többe fájna ennél.

Amúgy komoly cuccoknál még a drága megoldás is behozza az árát, nem viccből mondom.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Antiszociális vagyok, megterhelő számomra az idegenekkel való kontaktus. Akkor segítek, ha én vagyok a legközelebb, és az illető szóban vagy ráutaló magatartással engedélyt ad rá, és olyan segítségre van szüksége, amit megadhatok neki. Volt, hogy segítettem, amikor a nálam közelebb lévők nem tették, de jobban szeretek szürke egérként létezni.

:)

A dolog (nemsegítés) pszichológiája érthető. Aki a földön van, az gyakran részeg vagy büdös. Az ember meg általánosít. Közben pedig reméli, hogy ha ő ilyen helyzetbe kerül, akkor nem feltételezik róla, hogy részeg vagy büdös.

> Itt tartunk!

és messze még a vége  - valószínű rövidtávú prognózis: ilyenkor a futó odaszalad a fetrengő öreghez kizsebeli és elszalad. 

érdekes h pl. a popszakma a maga módján megérezte a romlást, és az érzékenységével v. épp bumfordi módján idejekorán reagált rá:

mindenki mindenki ellen.../...jobb ha megtanulsz ördögül

mikor átlépünk egymás felett

vaduljszél  (szvsz legintellektuálisabb pop-dalszöveg ever)

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ez nagyon szomorú, de szerencsére van jó példa is. Tavaly év vége felé mentem kocsival az Aranyhegyi úton, akikor a lovarda mögött egy fiatal srácot megtámadott egy falka kóbor kutya. Nem tudtam megszámolni mennyi, mert olyan gyorsan szaladgáltak körülötte. Szerencsétlen gyerek a táskájával csapkodott, úgy próbálta távolt tartani őket magától. Én pickup-al voltam, gondoltam kivasalok pár kutyát és a gyerek meg felugrik a platóra, de mire odaértem volna, egy előttem levő autós is észrevette, akinek nagyjából hasonló terve volt. Dudálva ment feléjük, és amikor odaért kiugrott a kocsiból, és ordítva a kutyákra rontott. Azok szerencsére erre megfutamodtak, és mire én is odaértem elszeletek. A fiú pár karcolással megúszta. Három autó ment éppen arra, abból kettő megállt segíteni, és itt nem csak felsegíteni kellett valakit. Ez szerintem elég jó arány, szerencsére ilyen is van.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Sajnos az emberek tesznek is róla, hogy senki ne akarjon segíteni a másik emberen.

Egyszer sötétben kerekeztem hazafelé és hallom, hogy egy nő segítségel valahol a sötétben, tőlem tizenegy órára, a főútról leágazó mellékutca sarkán. Odamegyek, látom, hogy egy faszival viaskodik, aki rajta fetreng. Rászóltam (mármint a fószerra), hogy na, ezt kurwa sürgősen abba lehet fejezni és azzal a rössel telegrácsolni kezdtem a szonikoknak. A faszi feltápászkodott a tyúkról, kiállt a fénybe és elkezdett a zsebében kotorni. Ugyan valamivel nagyobb voltam nála, de egészségileg már le voltam robbanva, 25+ kilót fogytam nem zsírból, ráadásul, ha kést vesz elő, akkor az pláne nem lesz vicces.
A faszi azonban legnagyobb megrökönyödésemre egy személyit kapart elő és részegen nyünnyögött nekem valamit. Aztán egy idő után leesett, hogy azt kérdezgeti, hogy polgárőr-e vagyok, vagy miféle; a baromállatja a sárga mellény miatt hatósági személynek nézett (nem tudom, hogy ki találta ki, hogy a bicikliseknek hordania kell, de innen is sör). A biztonság kedvéért azért rácsörögtem a két sarokra lévő öcsémre, hogy jöjjön már oda "erősítésnek", aztán megvártuk a zsarukat.
Amikor kiérkeztek, kikaparták az átvitt értelemben és szó szerint is elázott nőt az árnyékból, aztán gyorsan elkezdték kikérdezni őt is, meg a fószert is és itt jön a poén: a pasas és a banya egybehangzó elmondásából kiderült, hogy itt szó nem volt arról, hogy ez a részeg pancser bántani akarta volna ezt a hülye banyát (mert egyébként az volt), hanem a vasorrú bába picsarészegen mágneslapnak nézte a vízelvezető árok fenekét, ez a részeg majom meg kihúzta a vízből. A nő meg legott felkínálta magát neki, csak miután nekiláttak a dolognak, inkább meggondolta a dolgot és segítségelni kezdett, mert fő a konzisztens gondolkodás, csak hát a másik az alkoholnak és egyéb kémiai okoknak köszönhetően már autopilot módban volt. Nabazmeg... A fickóról egyébként kiderült, hogy körözték, így aztán kattant is a bilincs és vitték, ők tudják hová... Öcsémmel azóta ezen röhögünk, hogy körözik ki tudja hány gaztettért és egy "jótett" miatt kapják el.

Egyébként a banyát konkrétan ismertem is, akárhányszor láttam mindig részeg volt, egy napon pl. a járdán eltaknyolva találtam meg és sipákolt, hogy nem tud felállni. Nem tudom már, hogy hányan mászkáltak épp arra, de nem segítettek neki. Hozzányúlni nem mertem, nehogy kárt tegyek benne, ki tudja mije törött el (meg elkapni se nagyon akartam semmit), de a mentőket kihívtam rá és megvártam, amíg megjönnek. Egész végig engem szapult válogatott trágárságokkal és gyönyörű bierlandi akcentussal, hogy hagyjam őtet békén. A mentősök már ismerhették, mert a főnökük meglehetősen emelkedett hangerővel kommunikált vele, aztán felparancsolta a földről és érdekes módon fel tudott állni.

Érdemes az ilyeneken segíteni?

Multkor az utcaban egy figura vegigkarcolta a kocsikat egy kulccsal, anyam kihivta a rendoroket, elfogtak.

Azota 2 szomszed se koszon anyamnak, mert nem fizet a biztosito, mert megvan a tettes, es lehet perelni egy nincstelent polgari peres uton.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

En mondtam neki, hogy a toknek jatszik rendorosdit, inkabb aludna ejszaka.

Egyebkent a ficko mar egy masik utcabol jott, igy osszesen valami 50 koruli autot karcolt ossze.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerkesztve: 2021. 03. 06., szo – 22:36

Nem is tudom, mit lehetne ezzel kezdeni. De nagyon kellene.

Oktatás, társadalmi párbeszéd, figyelemfelkeltő kampány. Bármi. 

De ezzel senki nem foglalkozik. Egyház, állam, politikusok, ugatógépek, influenzások... Senki.

Erre nincs stadion és nincs fríeszefe sem. Kurv.. gáz... 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Miért mindig valaki mástól várod a megoldást? Épp most láttunk egy civil kezdeményezést trey-től ennek megváltoztatására ezzel a poszttal. Siránkozás helyett inkább példát vehetnél róla és lehetnél te is a változás szele.

Persze a fotelből nyafogni nem annyira megerőltető, azt értem. Tenni is valamit sokkal több energia.

Kedves Kollega, azt jelezted felem, hogy en, mint fotel-szocial-forradalmar szarok mindenre, holott mennyire megtehetnem, hogy ne tegyem. Erre reagaltam. Nekem nem szokasom ezeket kiplakatolni, de megnyugtatlak, hogy tobb evtizedes hagyomanya van a tarsadalmi problemak aktiv kezelesenek az esetemben.

Ugyanakkor erre akkor sincs semmilyen tarsadalmilag elfogadott iranyvonal. Arra sokkal nagyobb a tarsadalmi kenyszer, hogy az emberek onmagukkal foglalkozzanak, vegyuk csak pl. az "enido" megnevezesu elburjanozott fogalmat, vagy a feminizmust/szivarvanyizmust, de elovehetjuk a vallasokat is ahol is mindenki a sajat problemait helyezi egyeduli jelleggel onmaga -es persze masok- ele, mint  _egyeduli_ megoldando feladatot. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nekem egyből lejött, hogy nagyon jó ember vagy. Miért kételkednék, hiszen írod.

Gyerekkoromban amerikai rokon mondta, hogy nem segítjük fel, mert utána beperel x millió dollárra azzal, hogy eltörted a kezét, amikor felrángattad és most miattad nem tud dolgozni. És ez csak félig volt vicc ... (lásd még: Sógorom a zugügyvéd)

A Brazilok elég segítőkészek, így kell ezt :)

https://kuruc.info/r/6/225583/

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.