oltáska

Több ismerősömet a bejelentett lakcímétől kiba messze hívtak oltásra. Oda vissza 150 km sok?
Valamivel kevesebb ismerősömet akik megkapták az elsőt behívták egy másodikra is, de jóval az ideális határidő előtt és egy másik oltóanyagra. Annyi lehet, hogy a i=1 N-végtelen lett.

Hozzászólások

Senkiháziak kezében van a popszakma...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2021. 03. 05., p – 11:19

nemide

Na, örömmel veszem, hogy már sikerült megugrani a "hogyan regisztráljak / be vagyok-e regisztrálva / de mit kell csinálni" beugró feladatot :D

trey @ gépház

Ezért kell bejelenteni a lakhelyet és nem csak dísz a lakcímkártya. Aki Nyíregyházára van bejelentve, de Pesten lakik ne csodálkozzon ha Nyíregyházán keresik. Nem az oltási kampány szervezői a hibásak.

Én csak azt mondom ebben mindenkinek van sara, a polgár akinek nem aktuális a lakcímkártyája és az aki szervezi az oltást mert nem gondol arra, hogy sok ember nem jelenti be hol is lakik igazából. Nem fehér és nem fekete a dolog.

Másokra mutogatni jó móka, először mindenki söprögessen a saját portáján és ha ott rend van akkor panaszkodjon.

Részben egyetértek, de állítólag nagyobb bajok is vannak, valamint azért az a bizonytalanság, hogy akkor kell-e menni a hétvégén vagy sem, aki kapott behívót, mert a nagyvezír és az optörzs vissza is szívta meg nem is. Le is állították meg nem is.

Mondjuk az a kifogás, hogy hétvégén dolgozik valaki, háát... Nálunk pl a nagyfőnök biztos engedné, mert még "bátorítja" is az oltást, hogy finoman fogalmazzak, és azért egy bármilyen értelmes főnökkel is csak meg lehet ezt beszélni, a munkahelynek is érdeke, hogy be legyenek oltva a dolgozók. 

Most mondta az álomtitkár, hogy "dezinformáció" az, ami ma megjelent. Minden rendben, "szinkronizációs problémák" vannak az adatbázissal. Mindenki megnyugodhat. Probléma nincs és nem is lehet.

Nem lesz könnyű: "“Haditervszerű, hosszú papírtáblázatokból dolgozom, e szerint 391 821 legalább egyszer beoltott személyünk van, ez fel fog futni 441 ezerre. Márciusra több mint 1,2 millió embert szeretnénk beoltani. Húsvétig azokat fogjuk beoltani, akik máig regisztráltak. Mindenkit arra biztatok, hogy regisztráljon: akiről tudunk, beoltjuk, akiről nem tudunk, nem tudjuk beoltani”

Amúgy felvidéken, ahol sokkal kevesebb az oltás, "adminisztratív hiba miatt" kevesebb oltást juttattak a magyar lakta régiókba.

https://parameter.sk/nincs-eleg-oltoanyag-komaromban-0

A kormányfő bevásárolt orosz vakcinából erre a kormány megroppant.

https://parameter.sk/kormanyvalsag-sulik-kormany-atalakitasat-keri-remisovaval-egyutt-felkeresi-caputovat-kollar

Szerintem pártállástól függetlenül minden felvidéki cserélne veletek azonnal.

Élő politikus, közszolga nem szervezett ilyen tömeges oltást Európában, sehol se lesz sétagalopp és inkább hasonlítanám a Starship reptetésekhez. Csinálják csak amennyire gyorsan csak tudják, nem baj ha 80-20 lesz a siker aránya, csak csinálják tanuljanak belőle majd fussanak neki újra és újra.

Lehet panaszkodni, gúnyolódni, kritizálni. Csináld jobban. Felvidéken nem tudták, itt totális csőd van örüljetek, hogy még nem itt tartotok és ha szerencsétek van nem juttok el ilyen mélyre.

Tegnap küldték a behívót szombatra SMS-ben. A Budapest másik végére kellett volna menni. Ma meg visszamondták szintén SMS-ben. Amúgy nekem nem gond! Csodálkoztam is milyen gyorsan és flottul megy miden! Nyilván nem szórakozni akarnak az emberrel, hanem borzasztó komplikált egy ilyet lebonyolítani!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

> Linkelhetnék még ilyeneket, de nyilván falra hányt borsó lenne az is...

Ezek szerint hasonló véleménnyel vagyunk a telex.hu-ról! :-P

A libernyákok link emberek, akik linkelgetnek és a linkeskedés fáradságos munkája az ő nehéz sorsuk, amit teljesíteni kell, h a Szombaton megkapják a linkpénzt a magashelynél

Van ebben a linkelgetésben koncepcionális probléma! pl h a közlő nem a saját véleményét közli, hanem a másét és az tulajdonképpen rejtve marad, h ő maga a témában milyen mértékben vagy egyáltalán érintette-e, van-e ahhoz bármi releváns kapcsolata (mán belepofázáson kívül értve)?  És akkor ezt képes szembeállítani és egyenrangú [v még inkább magasabb rangú] álláspontként láttatni, azzal a véleménnyel ami viszont autentikus és a témában érintett. Ehhez azért kell pofa, lássuk be! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem vagyunk ugyanazon a véleményen, ebben teljesen biztos vagyok :) Én már az a kismacska vagyok, amelyik két hétnél is régebben született :)

Azt látom, hogy mások pocskondiázása jól megy neked, ugyanakkor azt is, hogy azokra a tényekre, amikek a linkeken olvashatók, nem igazán tudsz reagálni. Értem, hogy nehéz azokkal kezdeni neked bármit is, hiszen akkor be kellene vallanod magadnak, hogy a "nemlibernyák" hőseid, a haza megmentői rendszeresen hülyeségeket mondanak, amikből szinte semmit nem sikerül betartaniuk. Azok a leírt idézetek bizony elhangzottak, úgy és akkor, ahogy a linkeken szerepel, tehát azokat nehéz lenne letagadni. Azt szintén, hogy most itt van egy csomó vakcina (ezért mindenképpen dicséret illeti a kormányt, és ebben semmilyen cinizmus nincs, ezt őszintén gondolom), a hétvégi oltást mégis le kell fújni, mert a korábban tett kijelentésekről ismét kiderült, hogy mindegyik csak megalapozatlan duma volt. Az ominózus telefonszám ügye meg már annyira nevetséges, hogy azt akár a másik hatalommániás is megirigyelhetné. Kapkodás, átgondolatlanság, duma - ez jellemzi a mostani helyzetet. Hofi mondott valami olyasmit, hogy a kábítószer mákból van, kivéve nálunk, mert itt dumákból. Még most is igaz.

Most jöhetsz megint a libernyákozással.

> Hofi mondott valami olyasmit

Látod, ez megint ugyan az a nóta, mint a linkelés! Mi az amit _TE_ mondasz? Nem a Hofi, nem a Telex, hanem te mit mondasz? Van neked egyáltalán mondandód? Bármi, ami a tied?  Azt nem tartod fontosnak? Csak a másét tudod szajkózni? Mert ugye, mondani úgy kell valamit, h érteni lehessen, h mi a közlő relációja a mondókához! Miben és mennyiben vagy érintett a témát illetően? 

> azokra a tényekre

Hát persze, te azt hiszed, h ha tényeket emlegetsz akkor majd hasra esek előtted? El vagy tájolva kismacskám, de nagyon! Semmilyen tény nem számít! Tökéletesen értékelhetetlen bármelyik tény önmagában az értelmezési keret nélkül. És pontosan az értelmezési keret meghamisítása amit te, a telex meg a többi kretén haverod elkövet -  primitív és öncélú okból, h zavart és feszültséget generáljatok. Ez a fajtajelleges viselkedésetek 1000 évek óta. 

Az értelmezési keret pedig az, h a kormány egy olyan feladatot próbál jól megoldani, amit még senki másnak nem sikerült. Lásd fentebb @bacsa81 igen bölcs mondatait! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy te nagymacskának képzeled magad, pedig még kisegérnek is gyenge vagy.

Nem előttem kellene hasra esned, mivel én csak egy vagyok a sok magyar állampolgár közül (majdnem választópolgárt írtam, ami elméletileg igaz is, viszont a gyakorlatban nem sok értelme van elmenni egy olyan szavazásra, ahol ilyen a választék), hanem félre kellene tenned az érzelmeket, a sok éve alatt magadba szívott hülyeséget, és végre nyitott szemmel figyelhetnéd, hogy mi történik körülötted. Attól még nem lesz az egyik oldal jó, mert a másik rossz, szánalmas nézni, ahogy a két oldal legtöbb energiája a másik gyalázására megy el, bennünket (téged is, engem is) meg nagy ívben leszarnak. Nagyon rossz látni, hogy az emberek - még a magukat értelmesnek gondolók is - bedőlnek "ezeknek", ahelyett, hogy elzavarnák a bánatba mindkét gyülekezetet, és kezdenénk elölről - tudom, erre szinte nulla az esély, mert a józan, paraszti ész kiveszőben van, ahogy a becsület és a tisztesség is.

Itt bárki bármit követett el, csinálhatott bármekkora disznóságot, ha elég magas lovon ült, sose ütötte meg a bokáját, csak a szájkarate megy az elszámoltatásról, de a valóságban mindenki csak a saját pecsenyéjét sütögeti. Semmi másért nem megy a pofázás, csak a hatalomért, egyetlen embert nem látok ezek között, akitől vennék használt autót.

Amíg szerelmes vagy "ezekbe" vagy "azokba", nem fogod látni, hogy a király meztelen.

Ezek volnának a te gondolataid? Gratulálok! :-/ A közhelyesen ostoba minősítés megfelel? Közhelyes és egyáltalán nem unikális gondolatok - bármelyikre tudnék számos példát hozni mástól, de a legostobább ahogy a végére odabaszod a király meztelen motívumot! Nem tudod meghaladni a linkelgetős, idézgetős és mások frázisaiból élő mivoltodat! Még akkor sem, amikor egy kegyelmi pillanatban valaki érdeklődést mutatott a saját gondolataid iránt. Ez sajnálatos és szomorú! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Miért vagy ideges? :) Neked bizonyára nagyon szép, míves és veretes önálló gondolataid vannak, viszont itt eddig még csak a másik énedet láttam - tudod, csak hogy tovább tudj "ostobázni": olyan Dr. Jekyll és Mr. Hyde feelingről van szó, ha valóban vannak egyébként értelmes gondolataid is, és valóban tudsz kulturált ember módjára is viselkedni. Eddig még nem tudtuk meg tőled azt, hogy miért vagy ennyire együttérző a kormánnyal, csak annyi derült ki, hogy neked az is jó, ha kapsz egy nagy maflást, csak FIDESZ-es legyen az elkövető. Nos, elárulod, hogy szerinted miért "borzasztó komplikált egy ilyet lebonyolítani"? Főleg azért érdekes ez, mert a hősödtől folytan azt halljuk, hogy minden elő van készítve, mindenkit IS be tudunk oltani "semmi perc" alatt, már régóta megvan az oltási terv, csak az oltásokat várjuk. Legalább annyit vártam volna a beléjük szerelmesektől, hogy "ejnye, no, a macska rúgja meg, egy icipicit lehettek volna gondosabbak, hogy az a sok rászoruló megkaphassa végre a várva várt oltást", de láthatóan a szerelem annyira vak, hogy még ennyire se futja.

Mondja még valaki hogy nincs létjogosultsága a magyar űrprogramra költött milliárdoknak.. az is menni fog..

Ugyan már bejelentették, hogy az adatbázist kavarták össze, de nagyon kellemes, hogy még a bejelentés után is többeknél az oltandókat hibáztatják az egészért. Szép hozzáállás, komoly alátámasztást ad a többi fórumban a hasonló hozzászólásoknak.

Én igazából csak azt nem értem, hogy hogy a fenében lehet, hogy minden hivatalos helyen cáfolják azt, hogy gond lenne a hét végi oltásokkal, mindenhol a galád ellenzék és ellenzéki sajtó félretájékoztatásáról regélnek.

Én meg kaptam csütörtökön egy SMS-t, meg kaptam egyet ma is, ugyanattól a központi szervtől, aki magát Vakcinainfónak hívja. Az egyik szerint menjek holnap sorba állni oltatni, a másik szerint, ja mégse.

Hm?

"Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?!"

Szerkesztve: 2021. 03. 06., szo – 15:40

- Tomeges oltas a hetvegen

- Bocsi megse, storno

- De ha ennek ellenere elmesz az "adatalapu" oltopontra, akkor beoltanak.

Adatalapu nem erted???