Valaki megpróbált az email címemmel Firefox acc., Ubuntu One-t létrehozni

Fórumok

Sziasztok!

Tegnap este kaptam 2-2 emailt, amelyben Firefox account létrehozásához küldték a megerősítő kódot, illetve ugyanígy Ubuntu One regisztrációhoz. Természetesen nem én voltam. Úgy 10 perc múlva megint megpróbáltak az emilemmel regelni.

Kell vele foglalkoznom? Bár furcsának találnám, hogy valakit pont úgy hívnak mint engem....

A firefoxos email-ben nincs jelentési opció, egyszerűen csak azt írja ne foglalkozzak vele ha nem én voltam, de az Ubuntu One megerősítő ímélben van olyan lehetőség, hogy jelenthetem az esetet:

"If you don't know what this is about, then someone has probably entered your email address by mistake. Sorry about that.
Use the following link only if you wish to report this email being incorrectly used: "

Amúgy a Firefoxos emailből ennyi kiderül: Firefox on Ubuntu
Elna, OCC, France (estimated)
IP address: 77.206.89.202

Mit tanácsoltok?

Hozzászólások

Ne foglalkozz vele vagy ha gonosz akarsz lenni akkor erositsd meg majd kerj jelszo emlekeztetot es csereld le rajta a jelszot.

Szerkesztve: 2021. 03. 03., sze – 08:16

Nyugi. Lehet, hogy te voltál.

Simán lehet, hogy elírják a címet.
Volt egy régi email címem, és egy hölgy neve rövidítve ugyanaz volt, mint az enyém. Mindössze egy karakterben különbözött a két cím. Sokminden nálam landolt, ami neki szólt. Egy ideig tovább is küldözgettem neki.

Nem mindenkinek olyan a viszonya a technológiával, mint nekünk. Valaki azt se tudja milyen karakterek vannak a billentyűzeten a betűkön kívül.

Amíg volt freemail címem, egy csomószor próbáltak népek az én email címemmel regisztrálni, meg magán emaileket is kaptam.

Én nem törődnék vele. Valaki nem tudja a saját email címét, ennyi.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Francia, nem lehet, hogy AZERTY-n az lenne a neve, mint a tied, es elirta?

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin