Még egy car dash cam topik, ezúttal SIM-kártyával

Fórumok

Sziasztok!

Azon elmélkedem, hogy olyan autó fedélzeti kamera-rendszert teszek a jószágomba, ami tud SIM-kártyát fogadni, így mobilneten keresztül is lehet vele kommunikálni, paranoid pillanataimban a közelségi riasztásait vissza tudom nézni, meg amúgy is, ha műholdas helymeghatározásra is használni szeretném, támaszkodhasson a Gallileora, rosszabb esetben a GPS-re is. Mindezt persze első-hátsó kamerával, a kor mai igényei szerinti minőségben, illetve biztosítékra köthetően a parking üzemmódhoz.

Örömmel veszem, ha megsoroztok mindenféle tippekkel.

Előre is köszönöm.

Hozzászólások

Csak egy apróság a parking üzemmódhoz.

Vettem egy 70mai A800Si-t, elöl 4k, hátul fhd, GPS, miegymás. Egy másfél éves Vitarában csücsül. Folyamatosan áram alatt van, szakszervízben kötötték be. (a kamera gyári kitjével)

Nos, egyszer elfelejtettem áramtalanítani, és olyan 5-6 napig nem mentünk autóval. Kajakra lemerült az autó akkumulátora, be kellett bikázni... GLX felszereltség, start-stop, rendszer, automata váltó. Még üresbe sem tudtam tenni áramellátás nélkül...

<-------
You can't grep on dead trees.

Rossz hír :( Pedig én is ezzel szemezek most elektromosba (ahol a 12V akksi lemerítése szintén nem jó játék), ami - most a váltott mászakos HO miatt - szintén minden második héten kb. áll.

"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

én is vettem egy  dashcamet, csak b20 támogatás nélkül, sajnos nem nyert kártya lett a jutalom, viszont maga a camera megfelelően üzemel, annyi kiegészítéssel, h.  került bele egy kapcsoló, ha  olyan helyen hagyom az autót ahol továbbra is szeretném ha  készülne felvétel, akkor   bekapcsolva marad és teszi a dolgát, ha meg kikapcsolva van a  gyujtás ráadásakor akkor is aktiválódik, így max arra kell figyelni, h. aspirin kollegához hasonlóan  nem szabad sok-sok napra magára hagyni az autót működő kamerával...

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)

"közelségi riasztás"

ez mit jelent?

az autó radarja jelez és meg vissza tudod nézni akkor mi volt kamerán? Akár ha magára van hagyva az autó?

/OFF

vegyen teslát abban beépítve van már ez a funkció

/ON

Kger

Sztem max úgy lehet vészhelyzet, ha a beépített gyorsulásmérő valamely tengely mentén  elmozdulást érzékel, és  ennek hatására  aktiválódik a felvétel.  de

De ami tetszene, ha a piacon lenne olyan  dashcam ami képes arra hogy hazagurulok,  kocsi leállít, és a naponta képződő felvételeket feltolja egy erre fenntartott tárterületre, akár út dokumentálásra, vagy további feldolgozásra... :)

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)

Sokat lesziv. Nekem gsm-es autoriasztom van, a srac aki tervezte meselten hogy sokat kellett jatszani microcontrollerrel is hogy ne meritse le 10 nap alatt sem. Amit nem tudtak megoldani az az hogy ha teremgarazsban vagy es nincs gsm terero, akkor folyamafosan probalkozik a kapcsolattal es 2 nap alatt lemerul.

Bazi nagy akksi van egy kocsiban de hiaba csak 1A, ha sok a deltaT idő.