Mivel játszak?

Fórumok

Sziasztok!

Elegem van a home office-ból, egy éve nem láttam mást csak a 4 falat. Be vagyok zárva. A TV-zéstől is kezdek besokallni. Nem tudok másokkal találkozni. Az jutott eszembe, hogy a társas érintkezés egy formája lehetne olyan multiplayer játék, amit hálózaton keresztül lehet játszani. Elsősorban olyan játék érdekelne, aminél hasznos az egy csapatban játszók kommunikációja. Kb. 15 éve nem játszottam semmivel. De még emlékszem a 15 évvel ezelőtti időkre, amikor egy teamspeak nevű szerveren keresztül audió összeköttetésben voltam a többiekkel, és csapatban indultunk "vadászni". Egy ilyen tevékenység nem lenne annyira passzív mint a TV nézés, és legalább hallanám más élő emberek hangját.

Olyan emberek hozzászólását várom, akik az utóbbi néhány évben sokat játszottak ilyen játékokkal, és tudnak valamit ajánlani. Szétnéztem a steam-en, de túl nagy a kínálat. Nem tudom, hogy mit kellene választanom. Teljesen "szűz" vagyok olyan szempontból, hogy az utóbbi 10 év játékaiból semmivel nem játszottam.

A rendelkezésre álló hardware az én oldalamon: Ryzen 9 3900X, 32GB memória, NVidia 1080 Ti kártya, 4K monitor, HDR 60Hz.

A következők a szempontjaim:

* Legyen benne hálózatos multiplayer mód (kooperatív vagy egymás ellen, a kooperatívnak jobban örülnék)
* Elfusson a fenti hardware-en, illetve talán egy kicsivel alatta is
* Nem feltétlenül muszáj, de ha fut Linuxon is akkor az egy plusz
* Ne legyen nagyon drága. Egy jó játékért kifizetek 50-60 dollárt, de ne kerüljön 200 USD-be mert az már sok.
* Legyen olyan, amiről mindenki jó értékelést írt: jó hangulat, jó játékmenet, jó történet stb.
* Egyáltalán nem baj, ha régebbi játék. Persze ne legyen 10 éves, de ha van egy "best of" tipp egy olyanra ami mondjuk 2 éves játék, akkor az simán jöhet.
* A típusa végülis tökmindegy. Lehet FPS vagy stragégia. Lehet real-time vagy körökre osztott stb. Bármi jöhet, ami élvezhető.
* Az se gond, ha van single player módja is, de ez nem feltétlenül szükséges.

Tényleg csak néhány tippre lenne szükségem, hogy ne a sötétben tapogatózzak. A steam-en elérhető 1000 játék közül segítség nélkül nem biztos, hogy elsőre ki tudok választani egy jót.

Köszönöm!

Hozzászólások

Én egy dolgot őszintén ajánlok, ami a testnek és léleknek egyaránt jó: https://turistautak.openstreetmap.hu/
Tervezz, gondold ki és húzz bakancsot hétvégén. 30 km gyalog hegyi terepen és tutira kicsrélődsz. Ezt tutira nem helyettesíti semmiféle számítógépes játék.

Köszönöm a hozzászólást. Szoktam sportolni. Kimehetek a szabadba. Ha kicsit jobb lesz az idő, akkor ki is fogok. De ez csak félmegoldás, mert ettől még nem fogok tudni élő emberekkel beszélgetni, és közösen időt tölteni.

A játék elsősorban arra kellene, hogy olyan emberekkel tudjak közösen időt tölteni, akikkel fizikailag most nem lehetséges találkozni.
 

Ne félj más emberekkel, barátaiddal se találkozni a természetben. Akár közösen sütni szalonnát. +10 fok felett van kinnt a hőmérséklet. COVID terén pedig sokkal kisebb kockázat egy bármilyen zárt térben való találkozáshoz képest.
"Ha kicsit jobb idő lesz": ennél jobb idő szerintem nincs. Sőt, még ez is kiváló idő volt, hiszen nem szakadt az eső. Nem véletlen, hogy sokan voltak a hegytetőn.

Persze ha arra vágysz, hogy monitor előtt ülj és majd valami játékprogram feledteti, hogy 4 fal között éled az életed, a te döntésed és ezt tiszteletben tartjuk. De ekkor légyszíves ne panaszkodj, hogy "egy éve nem láttam mást csak a 4 falat. Be vagyok zárva."

Soraimat ne negatív kritikának vedd, inkább gondold át. Őszinte jótanács.

Destiny 2, alapbol ingyenes, koop, nagyon jó gunplay. A történet gyenge a fenti feltételekből, de a többi lehet hogy kárpótol.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Dota 2 v League Of Legends v Heroes Of The Storm

Kinek melyik tetszik meg :) Én jelenleg HoTS-ozok

Stadia-n amit találsz, egy friss Chrome böngésző kell hozzá. Mi Borderlands 3-at játszunk, úgy 40 órát raktunk eddig bele, teljesen jó stabil (ha jó a neted).

~ubuntu, raspbian, os x~

Szerkesztve: 2021. 03. 01., h – 14:24

Among Us. Jót szórakoztunk vele tavaly, a karácsonyi buli helyett. Egyszerű és szórakoztató, kolléginák is élvezték.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Among Us zsenialis. Kollegakkal nyomjuk minden penteken munkaido vegen.

Anyhow, unokatesoimmal 3-an vegignyomtuk co-op az utobbi 1-1.5 evben:

Left4Dead2 ( en linuxon, ok windowson, hibatlanul muxik )

Borderlands The Pre-Sequel/Borderlands 2 ( bar van linux verzio, a cross platform nem mukdott, proton-nal siman ment nalam hiba nelkul )

Wolfenstein - Youngblood ( ez "csak" 2 player co-op, de nagyon elveztem, azota massal is elkezdtem )

Dying Light ( eletem egyik legjobb jateka, pedig 43 vagyok, szinten haverral nyomtuk, o windowson, en linuxon protonnal (nativ linux verzio bugzott))

GTFO ( ez max 4 player co-op, mi harman nyomjuk, es szenvedunk rendesen, mert nehez, de szerintem valami kegyetlen jo ( szinten linux/proton))

The Division ( unokatesoim Steam-en keresztul de Uplay-jel, en alapbol Uplay wine-nal. Hibatlanul muxik, es nagyon jo, tobb, mint 60 orank van mar benne )

Shadow Warrior 2 ( haverral ketten, jo buli volt )

a teljesseg igenye nelkul.

U-dash

Pl startégiában, Civ, Supreme Commander,

Túlélő vikinges: Valheim

Barotrauma, Itt lehet képernyőt megosztani és megbeszélitek, milyen tengeralatjárót építsetek, aztán azzal lehet játszani közösen.

Single player szórakozásra Dyson Sphere Program

Supreme Commander +1

Főleg ha használod a community kiegjét (Forged Aliiance Forever): https://www.faforever.com . Új térképek, ranked matchek, tournamentek (díjazással)  pörögnek ott. A közös meccsek (6v6 vagy hasonló) nagyon élvezetesek tudnak lenni. (Itt egy kommentált menet, hogy lásd miről van szó: https://www.youtube.com/watch?v=FcpicJgWs4A ).

Mondjuk, ha tényleg közösségre vágysz, akkor az MMO-k inkább lehetnek alkalmasak. Különösen azok, ahol van valódi tétje a játékban elvégzett feladatoknak (nem csak a nyomj le egy nagy fő szörnyet, aki nagyon fenyegeti a világot és minden pusztul ha nem, de közben már 6451285 játékos leölte). Ilyen pl az EVE Online, különösen ha találsz magadnak egy jó társaságból álló low sec/null sec corpot. Ezt érdemes minél hamarabb megtenni, pár nap játék után (amikor már kicsit otthonosabban mozogsz a felületen és tudod hogy az alap dolgokat merre keresd). Valójában ez is egy rohadt összetett taktikai játék űrlövöldének álcázva. A fleetben repülések (amikor összegyűlik akárhány pilóta, hogy együtt repüljön és csinálják a dolgokat) különösen hangulatosak. Ezek lehetnek kis néhány fős csoportok, vagy már hadseregnek minősülő több ezer pilótából álló tömegek. Itt lehet elindulni: https://www.eveonline.com , és ehhez is egy kedvcsináló videó (bár már régi): https://www.youtube.com/watch?v=AdfFnTt2UT0

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn.

"Egyáltalán nem baj, ha régebbi játék. Persze ne legyen 10 éves"

nem baj ha regi, csak legyen uj :D

Szerintem már egy 3 éves játék se új. A fiatal generációnak az már lejárt lemez. Azért írtam a 10 évet, mert ha már van egy 1M-t érő gépem, akkor szeretném kiélvezni az előnyeit. Nem az a cél, hogy az utolsó CPU százalékokat is kisajtoljam belőle, és ezzel fűtsem be a szobát. Csak annyi az elvárás, hogy ne 10 évvel ezelőtti szintű legyen a grafikája.

Természetesen egy 10 évvel ezelőtti játék is lehet nagyon jó és élvezetes. Nem vagyok sznob, azt is hajlandó vagyok kipróbálni, ha annyira nagyon nagyon fantasztikus. De ha figyelembe vesszük azt, hogy az elmúlt 10 évben legyártott ÖSSZES játék számomra ismeretlen és új, akkor bizonyára lehet olyat is választani, ami legalább félig kihasználja a videokártyámat és egy kicsit modernebb.

Fene tudja, engem sosem a grafika erdekelt hanem hogy legyen JO a jatek (persze egy 320x200-as autoszimulatorral ma mar engem is nehez lenyugozni, de nem lehetetlen)

De sok jateknal ha az a cel hogy izzadjon a proci/videokartya, akkor lehet azon segiteni. Ajanlottam volna pl a Minecraftot, de az regi :D
Viszont ha a 'klhasznalas' a lenyeg akkor tegyel ra 2K-s texturapakkokat meg RTX shadereket, aztan hadd porogjenek a ventik :) (bar szerintem a nagyon nagy felbontasu texturak csunyak hozza, Faithful 128/256-os nagyon fasza)

pl: https://www.youtube.com/watch?v=dYcgZU2e2P0

"Mivel játszak?"

 

A magyar helyesírás szabályaival NE!!

Szerkesztve: 2021. 03. 01., h – 15:15

Path of Exile-t tudom javasolni. Ingyenes, bár egy kicsit összetett. Sokan ezt mondják a Diablo 2 valódi folytatásának.

Illetve a Warframe-t is megemlíteném.

"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen". (János 3:16)

Minecraft dungeon-t tolom a gyerekkel közösen. Nekem kicsit Diablo fíling. Jobban bejön, mint a Torchlight, pedig azt is szerettem egy darabig.

Nincs nagy gépigénye, a Minecraft-hoz csak annyi köze van, hogy a kinézetét és egyes felépítő elemeit átvette és pont. Én a gépnél, gyerkőc a babzsákban a Switch-el. Elég pörgős, fél óra alatt lezavarunk 3 pályát.

Voltak fenntartásaim amikor az asszony hazaállított vele, mint karácsonyi ajándékkal, de én is kipróbáltam és magam is meglepődtem mennyire jó.

Messzi vidéki környezteben egészen rövid választ kapnál a kérdésre, amiben az életkorodra is van utalás :-D

Ez attól is függ, hogy milyen értelmi színvonalon áll az illető. Amikor én fiatal voltam, akkor is voltak hülyék. Most is vannak. Már elég öreg vagyok ahhoz, hogy ezekkel ne foglalkozzak...

Viszont az már érdekes kérdés, hogy Te miért éreztél arra késztetést, hogy ezt megoszd velünk? Te is 16 éve vagy tag... :-D

Oké akkor még valaki abban segítsen, hogy milyen audio szervert érdemes használni real time beszélhetéshez?