Ha a Huawei-nek nem megy a telefonbiznisz ...

Hozzászólások

Egy hete vettem egy Huawei P40 Pro -t.
Ilyen szuper telefonom még nem volt.
A google nélküliség egy külön diszkrét bája.

Én is gondolkoztam rajta. A kamera miatt. Tulajdonképpen a kamera az, ami tényleg érdekel egy telefonban, mert ez van mindig nálam fotózni és videózni.

Úgyis szeretek fdroid-ból építkezni amit csak lehet, illetve Őfelsége Hajójára is szépen lassan kerülnek be a kulcs-alkalmazások (pl. netbank). A Waze meg úgyis egyre szarabb, lassan már az osm alapú offline navigáció + józan ész párosítás is jobb útvonalat eredményez. Maps-nél meg már régóta ezerszer jobb valamelyik osm-es térkép.

Bar nem engem kerdeztel, offline navigaciora a Here-t hasznalom. Gyalog/bringaval meg a ViewRanger-t (Opencyclemap-et tud pl., illetve vannak turaterkepei is - utobbibol van ingyenes es fizetos is).

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Nem buszozom, így nem tudok erről relevánsan nyilatkozni.

Utoljára kb. egy éve vonatoztam, amikor piáltam és ott hagytam a kocsit.
Buszt másfél éve vettem igénybe Szentendréről Visegrádra egy futóverseny után.

Van a telefonomon néhány menetrend alkalmazás: Menetrendek.hu, Budapesti Menetrend, Elvira, Vonatinfó.
Ezekben eddig tökéletesen megtaláltam a járatomat azon néhány alkalom során.
Innentől fogva számomra érdektelen, hogy a térképből kattintok-e.

Cserébe az OsmAnd+ térképe jóval részletesebb, mint a Maps. Tehát térképnek szerintem sokkal jobb; ami egy térkép alkalmazásnál számomra érdekesebb.

Mondjuk pont Indonezia egy kicsit vegyesebb. Szigetenkent elter, Bali szinte teljesen hindu (baratsagosabbak is ott az emberek), meg turistak is szoktak jarni arrafele (2017-ben meg nem volt covid). A keleti reszen foleg keresztenyek vannak, es buddhistak is maradtak paran. A teljes, kb. 240 millios nepessegnek az a 10-15%-a is szep piac.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin