tudtok ajánlani, alátét felület független, vezeték nélküli egeret?

Keresek kb. a 10-20e Ft-os kategóriában egy vezeték nélküli egeret, ami akár 2-3 évig is bírja egy töltéssel (pl.: 1-2 AA rechargeable elem), DE: 

fontos lenne, hogy független az alatta levő felülettől, mindig működjön (szobán belül, max kb. 5m-es távolság): 

tehát lehet h. ágyon-lepedőn lesz használva

de lehet h. asztalon, ami vmi famintás, egérpad nékül

lehet h. fehér lap v. egérpad lesz alatta

a célfelhasználó egy nyugdíjas lenne, nem gamer egér. 

elsőre pl.: https://www.logitech.com/en-hk/product/wireless-mouse-m545 őt találtam, de nem vagyok 100% abban h. a különböző felületeken hogyan fog helytállni..

 

Köszi :)

Hozzászólások

Nekem Logitech M185 van, játékra nem használtam, normál felhasználói használat (elsősorban szerkesztés, programkód, LaTeX file-ok, böngészés). Asztallapon és textil pad-en próbáltam, megy. 2-3 évet talán nem bír egy elemről, inkább 1-2 (jó minőségű elemmel). A középső gomb nem nagyon strapabíró (linux alatt nekem az a paste, a mikrokapcsolót már cseréltem, a jó hír, hogy kb. 5 euróért vettem 100-at az amazonon), viszont az egés nagyon kézre áll, könnyű, megérte a javítást (kb. 5 perc, + amíg bemelegszik a forrasztópáka). Szerintem ez alapján az M545 sem lehet olyan rossz.

Nekem ilyen egerem volt évekig, több is. Aztán múltkor kijött a Delles support, cserélt néhány USB portot gariba a laptopomon, majd megjegyezte, hogy ha lehet, felejtsem el a Logitech egereket, mert csak olyan helyre járnak USB portot cserélni, ahol Logitech receiver van.

 

Azóta egy Bluetoothos egérrel tolom, messze nem olyan jó, de izé, egybek/egynek elmegy. 

Mechanikailag vagy elektromosan doglott meg a port? Gondolom ha fixen benne van a laptopban (esetleg tokba/taskaba is ugy teszed), konnyebben beleakadhat valamibe, ami nem tesz neki jot. Szerencsere van BT egeruk is, szoval eleg, ha a receiveruket akkor hasznalod, ha nincs az adott gepben beepitett BT.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

nemt'om, a szervíz cserélte a portot, csak a srác megjegyezte, hogy a legtöbb helyen, ahova portot jár cserélni, logitech receiver van.

most vagy a logitech egér ennyire népszerű (s csak azzal találkozik), vagy a logitech egeresek kevésbé körültekintőek, vagy tényleg tré valami.

én váltottam egy xiaomi bt-os egérre.

Szerkesztve: 2021. 02. 14., v – 12:57

van pont ilyen egerem, most is éppen az ágyon egerészek vele. 5 éve nem volt elem cserélve benne pedig csak egy hajtja (2 fér bele)

update: bocs, a linkelten már csak 1AA van feltüntetve. az enyém 525, de majdnem ugyanez. szerintem a célnak megfelelőt találtál.

A logitech-ek az én tapasztalatom szerint is jók és megbízhatóak.

Na de a tájékoztatóban olvasható, hogy

"LOGITECH Wireless Mouse M705 Folyamatos tápellátás – a vezeték nélküli egér egy készletnyi elemmel AKÁR HÁROM ÉVIG működik. Különleges képességű elemek."

A legszebb szó a mondatban: "AKÁR".

Nyílván felhasználástól függ. Nekem van ilyen egerem és napi használattal valóban 3 évig müködtt a gyári elemekkel, én sem gondoltam, hogy birni fogja, de úgy voltam vele, hogy ha egy évig megy, az már nekem bőven jó, nem kell hetente/havonta töltögetni. El tudom képzelni, hogy valaki többet egerészik mint én és hamarabb lemerül, de biztosan nem egy hét alatt.

Logitech Canada310 és a Microsoft Canada 210 is érzékeny arra, hogy mi van alatta, és az 5 m sok nekik. Azért mertem ajánlani az XM104K-t (1.200 HUF) mert évek óta használom ezt a "hulladékot". Ez jól működik fényes asztalon, lepedőn, stb... Tölthető 1xAA-t tettem bele. Csak akkor lehet valami jó, ha kellően drága? Az apple magic mouse elég drága, mégis sokan eladják azonnal, vagy fiókba kerül. Ha csak 2-3 évente lehet megoldani az elemcserét, vagy töltés, akkor viszont az XM104K nem lehet alkalmas a leírt feladatra.

Nem trágya az, csak nem minőségi. Kicsi, könnyű, és nem birja igazából a gyűrődést. Az elmúlt 7 évben kidobtam vagy 4-et. Az kb. 20 ezer forint. Egyszerűbb eleve a drágábbat venni :)

Jó, mondjuk nem bánok vele szépen, úgy behajitom a hátizsákba és rá a többi cuccot, mint annak a rendje.

egy eszközhöz Logitech M705, többhöz M720.

Valamelyik hupos egerajanlo topicban irta valaki, hogy az o Logitech MX Anywhere 2S-e mukodott a macska bundajan. Ezt ugy emlekszem nem probaltam, de amugy asztalon-lepedon meg hasonlokon rendszeresen hasznalom, es meg jatekra is tokeletes. 3 eszkozt kezel egyebkent (vegyesen lehet BT vagy a Logitech vezeteknelkuli USB-s adaptere). Ez a tipus neked gondolom nem jo, mert belso akkuja van, es mikrousb-n toltheto, szoval nem AA elemmel megy (valamint arban is a felso hatar kornyeken van). De ha a tobbi egeruk is ilyen erzekelot hasznal, akkor nem lesz gond a lepedovel.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Volt 1 ilyen egerem, amit említettél, évekig tök jól működött, aztán egyszercsak elfelejtette a linkjét. Duzzogtam 1 sort, aztán vettem 1 bluetotth-os hasonlót. Azt még jobban szerettem, de pár év után az is elfelejtett működni. Vudu.

Logitech M570. Még az is lehet, hogy kényelmesebben tudja használni mint egy normális egeret. A koordinációval általában gondok vannak az idősebb generációnál.

Én meg a Marson. Mégis volt belőle egy rajzfilmsorozat....

Szóval nem mindenki használ Unified Remote-ot, aki ágyból akar Windows-t használni. Van aki BT egeret van aki a nyitóban feldobott példát, van aki más alkalmazást használ, vagy usb hosszabbítót....

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Szerkesztve: 2021. 02. 15., h – 08:10

Kicsit drágább, mint a keret. MX 2s-m van. Kurvára sajnáltam rá a pénzt, de utólag egy hülye voltam, higy nem vettem hamarabb. Azóta mindenhova vettem, ahol van gépem.

Szerkesztve: 2021. 02. 15., h – 11:18

Én úgy tudom kb egyforma technológiát tolnak ezek (lézer) szóval felület független mindegyik.

Egyet nem birnak, a fényes, tükröződő felületeket. Pl. az üveg felületű iróasztalon nem fog menni, de a pokrócon igen.

szerk.: https://eger.arukereso.hu/hp/250-3fv67aa-p502176772/

Ez olcsóbb kategória, de rendben van, kézre áll, nem hangos, birja elemmel is. Különböző felületeken is jó.

végül Logitech M705 lett a választás (12e Ft/db), mivel a gyakorlatban kipróbálhattam. Nem találtam olyan felületet, ahol ne működött volna és évekig bírja a 2 ceruzaelem. 

 

Köszi!

annyira sokféle vezeték nélküli egérrel nem volt dolgom, de egérnél fel sem merült még h. "túl nehéz" lenne, passz, nem zavaró, jó a súlya.

 

viszont buli h. miután megvettem őket, pár hónap alatt lemerült, az újratölthető VARTA 2600mah ceruzaelemekkel. érdekes h. pontosan ugyan ez a típus (ugyan ezen elemekkel) másnál használva évekig bírja töltés nélkül :D max a laptop különbözik. akinél évekig bírja: T560, akiknél pár hó alatt lemerült: T450

Szerkesztve: 2021. 05. 29., szo – 13:44

Mx master 2s ... fájt kifizetni, de minden pénzt megér