Nap képe: "Mielőtt felvettek volna és miután felvettek; története két fényképben"

Címkék

Hozzászólások

Baloldali kép kb. az, ahogy a random cégek, vállalatok, szervezetek, intézmények hálózatát találni szoktuk. :D

trey @ gépház

jobb oldali amikor ugyanannyi switchport van mint vegpont (patchpanel port), es 1:1-be egyszer osszekotik lefotozzak es soha tobbet senki nem jar a kozelebe se...

nyilvan mindenki ilyet szeretne, de altalaban jo esetben is max fele annyi a switchport mint kene, es marad az allando atdugdosas, ezt latjuk a bal oldali kepen :)

Egyaltalan nem annyira durva, Angelo mester anno jott azzal az otlettel, hogy fix meretu kabelek vannak (0.5, 1, 1.5, 2 es 2.5 m), mindegyikbol eleg, es akkor egy pici odafigyelessel igy nez ki a helyzet. A tragyahalom akkor jon, amikor az 50 centis kabel helyett a 2 meteres van bedugva.

Egyaltalan nem annyira durva, Angelo mester anno jott azzal az otlettel, hogy fix meretu kabelek vannak (0.5, 1, 1.5, 2 es 2.5 m)

Nem hiszem, hogy az ő ötlete lett volna, hiszen a gyári patchkábeleket pont ezeket a méretekben árulják és pont azért, hogy a megfelelő helyre a megfelelő hosszt tedd :)

trey @ gépház

Ha dzsumbujt találunk, akár a magunk által generáltat, nagyon kevés esetben van idő, pénz (óradíj...) és eszköz teljesen szépre rendezni a helyzetet. Látok egyébként jártamban keltemben nagyon szépen kábelezett szekrényeket, de nem egyről közölték, hogy "hú igen, 2 napig 3 ember csinálta". Nagyon szivesen csinálok ilyet (is), remek kikapcsolódás egyébként, meg szép is végülis, csak valahogy nem találnak meg ezek. Amit szomorúnak tartok, hogy sok szerverhostingban 60-as rack van és oldalt elég minimális lehetőség van a kábelvezetésre, a sok redundáns táp és gépenként 2-3 ethernet sem egyszerű. A nagyjából jó kábelhossz csak részben véd sajnos, így hamar összejön ott a gubanc. Kerestem már oldalsó kábelvezetőt, de jellemzően a szerverek rack kitje miatt nem lehet beépíteni, szóval aki tudja a titkot, az megoszthatná.

Az egyik kedvencem, amikor kitalálták az aktív/passzív racket és a végpontokat (kb. 200db) kipatchelték a rack alsó részébe, majd a felső részbe kipatchelték a switchekbe direktben bedugott kábelt (megrendelői kérésre, akik szerelték se láttak még ilyet). Az helyzet elég válságos, mert a plusz patcheléssel és kézi kábelvégekkel extra hibák kerültek be, illetve jöttek ki az évek folyamán. Gondolom mindenki ismeri a megmozdított kábellel elmenő link esetét.... :) Szóval ha a két rackbe egyformán kipatchelik a végpontokat, majd alul a switchek egyenlően vannak és nincs extra kábel, máris sokat nyernek. Ráadásul egyéni szerverhelyiség, tehát a szép 80-as kábelrendezős rackekre is bőven van lehetőség.

> Gondolom mindenki ismeri a megmozdított kábellel elmenő link esetét.

kedvenc sztorim errol: egyik ugyfelnel idonkent elment a net a fel epuletben. az operator mar tudta, hogy aramtalanitani kell picit a switcheket es attol altalaban megjavul...  de 1x amikor epp ott voltam mondtam neki elobb raneznek, es a switcheknek semmi baja nem volt, de nem linkelt az uplink port! vegul kiderult, hogy amikor bemaszik a rack moge az aramtalanitashoz, akkor kozben ralep a kontaktos kabelre ami ettol megfeszul es ettol javul meg a halo, nem az aramtalanitastol :)

Nyilvan a bal oldali azert barokkos tulzas, de a jobb oldalit fenntartani ugy, hogy a rendszer hasznalva van, nem bebetonozva 300 meterre a fold ala, nem hinnem h eletszeru :)

A bal oldali mindenféle túlzás nélkül abszolút reális, láttam már rosszabb kábelezéseket is. A jobb oldalinál meg igen, jól néz ki, de kérdés mennyire kezelhető, ha át kell cincálni kábeleket.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szóval a bal oldalit szekrényestül kivágta a fenébe (merthogy még a rendezők sem egyeznek) és vett az ikeából egy sárga drótos Faberoat moduláris ruhásszekrényt mielőtt még kirúgták a próbaideje alatt.

Nálunk (Mo.) ilyet ki szoktak adni jófej cégeknél a gyakornoknak, v. 3hónapos próbaidős emberkének. Rendberakja, aztán a próbaidő utolsó napján elküldik. Építőiparban régi cimborámmal megcsinálták pont ezt, 2 helyen is. Vmi évek óta kallódó szart kellett volna gatyába szedni csak senkinek nem volt az ott dolgozóktól gusztusa hozzányúlni, ezért felvették őt nagy hangzatos ígéretekkel, ez volt az 1. feladata. Amint kész volt kb. 3. hónap végefelé, behívta az ügyvezető h. akkor viszonlátás mégse kellesz!

Jó igaz, az építőiparnál az informatika talán még 1 fokkal különb.

Én ezt önként csináltam meg a próbaidő alatti szabad kapacitásommal, mikor még "értelmes munkát" nem tudtak adni. Nekem jó beszálló volt egy 5 éves munkaviszonyhoz, ahonnan végül én léptem tovább, de azóta is visszavárnak. (na, persze nem ezért - csak hogy ez nem mindig az "eldobható" gyakornokok szívatása)

"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Szerkesztve: 2021. 01. 26., k – 19:32

Lehet, hogy én vagyok izé, de nekem az az érzésem, hogy simán a hátoldalt fényképezte mert a mennyezeti kábelek sokkal mélyebben jönnek le, mint az első képen + az aktív eszközöknek is csak a feneke látszódik :)

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Itt annál kicsit több minden változott, mint hogy kicserélte a kábeleket. Cserélte úgy látom a beltartalmat is. (Biztos volt rá pénzkerete). Lehet a helyiséget is felújították.

Igazából ezek a legérdektelenebb állapotok. Az előtte és az utána. Az, hogy mi volt közben, szerintem sokkal érdekesebb. Na, azt, ha lefotózta volna, tanulhatna belőle bárki, aki ilyenre adja a fejét.

Nálam ez fordítva van. Elképzelem megépítem szép. Majd átalakulnak az igények. ;)

Csak erdekessegkepp beneztem az egyik kozponti rendezobe... Haaat, valahol a ketto kozott jarunk. A realitas es a napi igenyek a jobb oldali kepen lathato rendet maximum ideiglenesen teszik biztosithatova.

Mondjuk nálunk színkódoltak a kábelek, OOB/management, páros/páratlan Fabric stb.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Szerkesztve: 2021. 01. 30., szo – 10:13

http://sfp-dd.com/ jobban nezne ki ;-)

rj45 / 10GBASE-T nagyobb kesleltetessel es nagyobb fogyasztassal dolgozik, mint pl. az sfp+ .

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

(Fejlesztőként) Állásinterjún a jobb oldali képet ígérik, aztán kiderül, hogy az architektúra inkább a bal oldali képre hasinlít.