Villanysütő szigetelése

Fórumok

Körbe lehet venni hőálló szigetelőanyaggal egy elektromos sütőt? Átlagos konyhabútorba beépíthető konyhai légkeveréses sütőről van szó.
Túl közel van a hűtőgéphez ami nem egészséges de ott van neki hely. Illetve még javítaná a sütő energiahatékonyságát. Ha a vezérlő "elektronika" hőmérsékletméréssel állapítja meg mekkora amperre van szükség a beállított hőfokhoz és nem simán csak beállított hőmérséklet - amper megfeleltetés van, mert ez esetben akár le is éghet a sütő.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 01. 27., sze – 22:20

Érezted hogy meleg a sütő oldala? Mert nekem minden beépíthető elektromos sütőm jókora szálas szigeteléssel rendelkezett gyárilag körben. Igaz, én csak nagyobb márkákból vettem pirolitikusat és annak még a tömítése is fémszálas az ajtónál.

Először is:

" "elektronika" hőmérsékletméréssel állapítja meg mekkora amperre van szükség a beállított hőfokhoz"

Ha tényleg ilyen sütőd van, akkor szeretnék a haverod lenni. Ezt az inverteres (esetleg PWM-es) készülékek tudják, és egy rózsadombi garázs árába kerül.

De a konkrét felvetésre válaszolva: én semmiképpen nem raknám túl közel a hűtőhöz. A fogyasztása is megemelkedik, és az élettartam is csökken.

Ha tényleg nincs máshol hely, akkor kb egy külön (fél)kabint építenék vagy a sütőnek külön szigeteléssel  és szellőztetéssel, vagy a hűtőnek.

Csak akkor szólok hozzá egy témához, ha értelmét látom.