Interjú a HUPperrel - Második rész

Az előző rész „sikere” után következő interjúalanyom NagyZ:

GJ: Mivel foglalkozol? Tudjuk, hogy fejlesztő vagy, de konkretizálnád?

NagyZ: Egy ipari kutatóintézetben foglalkozom (főleg felhő) infrastruktúrákkal - tervezés, üzemeltetés, kutatás. mostanában a kutatás lett a hangsúlyosabb (főleg adattárolás illetve hálózat témabán), előtte évekig egy több európai országban lévő stratégiai ügyfelünknek "voltam eladva", főleg azon a projekten dolgoztam, ők felhőt építettek, de anno tényleg szoftverfejlesztőként kerültem ide, abból nőtte ez ki magát.

GJ: A közelség miatt választottad Svájcot, vagy számodra itt jobbak a lehetőségek?

NagyZ: Úgy költöztünk ide akkor még a barátnőmmel, mostmár a feleségemmel, hogy azt sem tudtam merre van Svájc. Én Angliába szerettem volna menni, Ő a franciákhoz, mert ott erasmusozott, úgyhogy kiegyeztünk egy kompromisszumban, hogy akkor legyen Amsterdam, miután mindketten lediplomázunk - ekkor én még az ELTE programtervező matematikus szakát próbáltam a főállással összeegyeztetni, több/kevesebb sikerrel, szóval abszolút nem űzött a tatár sehova. aztán az egyetemen szembe jött egy lehetőség (talán hirdetőtáblán, talán levlistán?) hogy van ingyenes db2 tanfolyamra lehetőség úgy, hogy a végén vizsgát es certet is ingyen kap az ember, fizikailag az infoparkban, ami ugye az ELTE-től egy köpésre van, szóval jelentkeztem, majd emlékszem, a harmadik vagy negyedik napon belibbent egy HR-es, hogy amúgy nagyon sok jó lehetőség van es milyen jó lenne ha jelentkeznénk ezekre az allásokra, es ezen felül nem mellesleg a cég svájci kutatóintézeténél van egy "Great Minds" nevű 3-6 hónapos ösztöndíj, amire lehetne jelentkezni. Jelentkeztem, megkaptam, akkor eredetileg csak 6 hónapra jöttünk ki, de mivel nagyon tetszett a hely, igy szívesen maradtam volna, viszont még nem volt meg az egyetemi diplomám, úgyhogy hazajöttünk majdnem egy évre, hogy befejezzem, és utána költöztünk ki végleg.

Szoftverfejlesztőként a munka majdnem mindenütt ugyan olyan, a techstack illetve a szoftver "léptéke" különböző, nyilván egy KKV-ban fejlesztett illetve a FAANG-nél fejlesztett szoftvereket más mennyiségű ember használja, de ebben akkora különbség nem biztos, hogy lett volna ezen kívül, viszont most, hogy infrastruktúrával foglalkozom, itt mar hatalmas különbség van, leginkább abban, hogy mekkora pénz áll rendelkezésre kutatni, illetve infrastruktúrát fejleszteni.

A céges R&D budget egy része tiszta alapkutatásra megy, ahol fogsz egy ötletet, kipróbálod, de amikor neki vágsz meg senki nem tudja hogy egyáltalán érdemes-e. aztán ha nem működik, kuka, és kezded elölről. lelkileg megterhelő, hogy amin dolgoztál fél évet/evet/kettőt az kuka (van meg mindig olyan hardver, amit mi terveztünk nulláról, és nem volt szívem kidobni, csak porosodik...), viszont tök jó érzés, hogy van erre lehetőség, nem csak 8 órában valaki más vízióját kell tolni, hanem engedik az embert is fejlődni.

GJ: Haza szoktál látogatni, vagy inkább el is felejtenéd édes kis hazánkat?

NagyZ: Legutóbb augusztusban voltunk otthon, de ez főleg a COVID-nak tudható be, amúgy viszonylag sűrűn, maximum pár havonta hazajárunk: a közvetlen csapatom Budapesten van, és webex ide, telefon oda, azért a személyes megbeszéléseket nem pótolja 100%-ig (SZVSZ), de a családból mindenki Magyarországon él, és számomra fontos, hogy a gyerekeink minél többet töltsenek családi körben. Külföldön éles kompromisszumokkal jár, ez is egy ilyen kompromisszum. na meg honnan szereznénk be a túró rudit? :-)

GJ: Milyen előző munkahelyeid voltak, amiket ugródeszkaként használhattál a jelenlegi pozíciódhoz?

NagyZ: Még gimnázium alatt kerültem be egy műholdas műsorszóró céghez, ahol az első feladatom az volt, hogy C-ben fejlesszek videó lejátszót (SDL+ffmpeg) ami tudott pár dolgot ami kifejezetten üzleti igény volt es a VLC/mplayer nem tudta, majd ennek jött a backendje is. ez a reklám platform évekig kint volt a postákon, illetve a Westendben volt egy vagy talán kettő 4x4-es plazmafal, amit szintén ez a rendszer hajtott meg 2005-2009 környékén. izgalmas időszak volt. Az ffmpeg levlistáról megkeresett egy online streaming cég is, nekik dolgoztam streaming illetve video optimalizáláson, majd a Magyar Telekom postakocsi intézetével (tudom, nem ez a hivatalos neve, de mindenki igy hívta) es az egyetemmel közösen benne voltam két ipari kutatásban is.

GJ: Dolgoztál-e valaha a közszférában?

NagyZ: Nem dolgoztam sosem a közszférában.

GJ: Hobbi

NagyZ: Mielőtt gyermekeink lettek a feleségemmel együtt LoL-oztunk, azóta próbáljuk mindketten az alvás hiányunkat pótolni (csak felig vicc :-)), de mostanában elkezdtem megint játszani (CP2077, Hades, ...), illetve az open source projekt, amit tavaly indítottunk, szintén félig hobbi.

Tavaly bezuhant a tőzsde rendesen a rendes portfoliómban, ekkor elhatároztam, hogy egy külön portfolión YOLOzni fogok, ez is egy fajta hobbi.

GJ: Zenei ízlés.

NagyZ: Ha kódolok akkor valami pörgős akármi (elektro, synth pop), ha gondolkozni kell akkor nem hallgatok semmit általában.

GJ: Miért nem tudod kizárni a Microsoft termékeit teljes mértékben? Miért van Windowsos PC-d a MacBook Pro mellett?

NagyZ: Az mbp tökéletes munkaeszköz, viszont játszani gyatra, mert az integrált GPU nyilván semmit nem ér (a 13"-asrol beszélek), játékok sincsenek rá annyira, bár ez az elmúlt pár évben sokat változott. az otthoni gépemen viszont fejleszteni es játszani is akarok, igy ott marad a W10, bár gondolkozom, hogy az új AMD refresh után dual bootra alakítom, es mégiscsak egy Linux lesz melle... :)

GJ: Milyen csalódás ért a Linuxszal, hogy váltottál Mac-re? (A fostengerről kicsit bővebben.)

NagyZ: Sokáig thinkpadet használtam ubuntu+ xmonad kombóval, hogy legyen tiling wmem, de egyszerűen hiányzott az, hogy a rendszer össze legyen rakva, minden működjön out of the box (tudom, tudom, "hardwaret venni tudni kell" by trey), és ne kelljen konfig fájlokat túrni vagy dmesgből kihalászni az oopsot mert épp rosszúl csomagolta a Canonical az egyik updatet amit utána két nap múlva visszavontak ugyan, de addigra te mar ott vagy, hogy rament X órád amíg megtaláltad launchpaden a bugot.

high DPI támogatás, multidisplay támogatás, hogy szépek legyenek a fontok, ez mind szívás volt akkoriban, amikor én váltottam, most már biztos jobb, hiszen minden évben eljön a Linux desktop évé, viszont mint fő munkaeszköz, nem hiszem, hogy én valaha vissza szeretnek térni erre.

GJ: Egyéb munka, amiből nem feltétlenül van bevételed. Önkéntességre gondolok. Civil szervezetekben való aktív közreműködés stb.

NagyZ: A kutatóintézet munkavállalóinak van egy egyesülete, ahol a cégen kívüli programokat szervezzük és támogatjuk, ennek vagyok a titkára már pár éve, illetve az egyesületen belül különböző szekciók vannak (síelés, kaja, stb) - na, ebből indítottam egy újat, ami a pénzügyi kultúrával foglalkozik: nyugdíj tervezés, pénzügyi alapok, tőzsde, stb. ez meg elég friss, csak pár hónapja van, de már elég jó visszajelzéseket kaptam.

Open source projektekkel sokat foglalkozom (ceph, OpenStack), egyrészt mert cégen belül is ezeket használjuk, másreszt pedig sok szempontból hiszem, hogy az open source jó irány, csak nem szabad átesni a ló másik oldalára, amikor csak az a jó, ami open source.

Tavaly mi is elkezdtünk egy projektet, ami ugyan egyelőre csak egy nagyon kezdetleges kutatási projekt, de remélem ki fogja nőni magát valami hasznossá. H1-ben szeretnénk demózni már vele, de addig meg sok munka áll előttünk.

GJ: Köszönöm. Ennyi kérdésem lett volna. Ha eszedbe jut valami, amit hozzáfűznél, vagy hasznosnak gondolod elmondani, vagy tanulságos lehet.

NagyZ: Jobb lenne, ha több ember tudna az ilyen lehetőségről: legrosszabb esetben 3-6 hónap külföld és utána a CV-n jól mutat, legjobb esetben meg teljesen más világot is kinyithat az ember szamara egy ilyen lehetőség. Én megpróbálom kiblogolni, amikor épp van (decemberben elfelejtettem).

GJ: Még egy fontos kérdés a végére, amit mások is javasoltak. Miért regisztráltál annak idején a hupra és most miért jársz vissza?

NagyZ: Majdnem 19 éve regisztráltam a hupra, általános iskola végén vagy gimi legelején talán, mar nem emlékszem, konkrétan hogy találtam meg, de talán ircen linkelte valaki. Anno sok témában írtam ide blogot, aztán szakmai témákban írtam blogot, amire szinte nulla hozzászólás érkezett, szóval marad a kis trollkodás. ha látok értelmes topicot a szakterületemen belül, akkor szívesen hozzászólók értelmesen is, de ilyen téma ritkán jön fel.

A HUP-ról nem hogy kollégáim vannak és voltak, hanem már volt olyan is, hogy valaki kijött fél évre hozzánk körbe nézni - majd felfedi magát a kommentekben, ha akarja, de szerintem anno blogolt is róla. Szívesen segítem a mostani egyetemistákát, ha olyan témában dolgoznak, ami egybe vág az én kutatási/munkaterületeimmel, mert ahogy kifejtettem fent, velem teljesen véletlen jött szembe egy ilyen lehetőség, es a külföldi egyetemekkel ellentétben otthon kevésbé ismertek az ilyen lehetőségek.

GJ: Megneveznél legalább egy, de maximum három személyt következő interjúalanynak, akiről szívesen olvasnál a hupon?

NagyZ: Hevi, hajbazer, Hiena

Hozzászólások

Ertelmes kerdesekre ertelmes valaszok fognak jonni. Latod tudsz te ha akarsz. Az kulon plusz pont, hogy egyre kevesebb a kerdesre adott valaszoknal a komment.

Ertelmes kerdesekre ertelmes valaszok fognak jonni.

Ilyen alkalmakkor derül ki melyik troll azért troll, mert másra (értelmileg) nem képes, esetleg csak unatkozik, vagy egyszerűen olyan szakterületen zseni, hogy nem talál partnert itt, akivel társalogni tudjon. Ezért unatkozik és trollkodik. Jelen alanyomnál ez is a probléma és nem az értelem hiánya. De azért gelei is egész szépen kivágta a rezet. HK-t meg kicsit sajnálom.

subscribe

jöhet még ilyen kontent

Tényleg jó ez a sorozat! +1 Hiénára! :)

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Hajbi miatt kicsit izgulok. Félek, hogy kihátrál, de tévedjek!

Ilyenkor kene postra +1 funkcio. Jo lett!

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Jok ezek a befektetoi tanacsok NagyZ-tol ilyen retardaltaknak mint en is.

Vettem is Gamestonkot. 💎✊ 🚀

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Amig nincs panikhangulat, nincs gaz.

Csak minel tobben vagyunk annal jobban paraztathato a nep.

Im only for the lulZ. Jo sztori lesz, egy nyaralasra tobbet b@szok el:)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nyugdijbefektetesi tippeket akarsz adni egy kamikaze pilotanak?

Az eszervek itt nem hatnak, tul sok az adrenalin. En mar meg se kerdezem a kapitanyt hogy adnak-e ejtoernyot vagy milyen magasra szallunk.

Addig szoritom a fogam mig gyemantta nem valik a nyomastol es akkor torhetetlen leszek az esestol!:)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

meg fogom vizsgalni az interaktivbrokerseseket is. kosz a tippet. meg talan a tastyworksot is.

Ahogy ezek a berserkerek kitartanak, lehet, hogy 2-3 hetig is eltart ez a hiszti. Teljesen be vannak gozolve.

 

Szerk: a mai fiasko utan tenyleg nem tudom, hogy hova menjek, az IB, az etoro is befuccsolt.

A revolut konkretan nekem 350kHUF-omba kerult.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Kedves olvasók! Mivel ez a blogsorozatom folyamatos fejlesztésen megy keresztül, ezért ha szükségét érzem bevonnálak titeket is. Most egy ilyen lehetőség adódott. Hajbazer vállalja az interjút. De mint minden nagy kutya, vén róka vagy csak "megváltó", lehetnek olyan gondolatai, amit kár lenne, ha nem osztana meg.

A kérésem a közösséghez a következő:

Ha van olyan érdekes, fontosnak vélt kérdés, amit a fenti interjúban nem "hangzott el", de Hajbinak célzottan feltennétek, akkor kérem ne ide, hanem Nekem privátban elküldhetitek. Az ide behányt kérdéseket töröltetni fogom.

A trollkodó bántó kérdésekre nem vagyok kíváncsi. Az ilyeneket továbbítom treynek, aztán majd eldönti hány hét felfüggesztést ad érte.

Javaslat jöhet további kérdésekkel kapcsolatban. A személyhez kötött, beküldött kérdéseknél meg fogom említeni ki kérte, mint a kívánság kosár zenei kívánságműsorban, ha csak a kérdést beküldő nicknevének elhallgatását nem kéri.

Bennem csak az merült fel - interjútechnikailag - hogy a kedves riporter végül is ki bánat, mert eddig annyit tudok róla, hogy:

- nő
- másodreg
- egyszer nőtt a seggében/körül valami szörnyűség amit itt lebloggolt
- van egy én és a gentoo nevű semmiről sem szóló linux blogja
- egy magasan alul kvalifikált (hakimabakor) weboldala
- többféle mentális zavarral küszködik
- most éppen közösségi riporternőnek képzeli magát.

Köszönöm, hogy meghallgatták önálló TED TALK-omat.

No rainbow, no sugar

Kiemelném a belinkelt szálból a trey leveléből kivett ide vágó részt, amit újfent megszegtél.

A főoldali cikkeknél kerüld a szándékos és flamebait offtopikot.

A nekem szánt trollkodós és egyéb kérdéseidnek is meg van a megfelelő helye.

Rábízom a sorsod és az idehányt kommentjeid sorsát treyre. Nem lenne nagy kár, ha kivágna.

A HUP-on mindenki mindenhez IS ert. Viszont egyreszt lustasagbol vagy anyagi megfontolasbol (nincs ra ido/energia s penz paripa fegyver) nem foglalkozunk ilyesmivel. Viszont ha valaki ingyen megcsinalja akkor fogyasztjuk kritizaljuk szarozzuk. En sem szeretem ezt de a HUP az ilyen :D

Ha jól tudom, a házasságok gyakran azért érnek véget, mert az emberek megismerik egymást. Jelen esetben ez a veszély nem fenyeget, mert konkrét részleteken kívül nem tudtunk meg semmi olyasmit az interjúból, amit NagyZ korábban ne árult volna el (pedig nem olvastam minden topikját, hozzászólását).

:)

nagyon regen (~20 eve) meg voltak, igaz nem a trollokkal hanem azokkal akik csinaltak is valamit :) pl en, gabu, .so stb :)

https://hup.hu/node/3738

https://hup.hu/node/778

https://hup.hu/node/704

https://hup.hu/node/744

https://hup.hu/node/7856

https://hup.hu/node/27434

lol, ilyen is volt, ahol Trey volt az alany:  https://hup.hu/node/35143

https://hup.hu/cikkek/20101205/interju_melis_gaborral_a_google_mesterse…

igaz nem a trollokkal hanem azokkal akik csinaltak is valamit

Úgy tudtam gabucino/gmore troll (is) volt.

Vannak a produkció mentes trollok, mint pl kisbetu és vannak a produktív hasznos trollok, pl NagyZ vagy locsemege. Az másik kérdés, hogy a huposok küzül van-e olyan, akinek ez hasznos.

gabucino troll is volt, valoban. de inkabb marketingesnek hivnam, ha nem trollkodja anno szet a konkurens appok forumait, az mplayer sose lett volna ismert :)

amugy a doksit irta, az mas kerdes hogy az kinek hasznos, mert a tapasztalat szerint nem sokan olvastak el :)

de igazad van, vannak a produktiv trollok, mint pl. en, meg aki csak troll, de nem ert semmihez... gondolom hajbi inkabb az utobbi, de majd kiderul :)

amugy jol levetted a lenyeget, latom :(

Btw, lecsereltetek a honlapotok dizajnjat? Februarban mintha mashogy nezett volna ki. De a foto maradt...

 

Mellekszal: 10:00-10:30, egy ilyen velem is megtortent:( Senkinek se kivanom, foleg nem fiatalon. Tiszta stressz.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem tetszett (sohasem). Ezt mar én csináltam (a backendet is). // Bár még nincs kész, eddig jutottam.

Ami történt akkor az a videó készítésekor is nyomás alatt tartott, mert nagyon megviselt az egész. Teljesen kiábrándultam a FLOSS közösségből ekkor. Addig azt gondoltam naivan, hogy csupa remek ember aki adni akar. A történet és az aljasság is már egy következménye egy korábbinak amiből hangosan kifaroltam. Vagyis az egész történet bosszú volt ellenem.

Ami legjobban megviseli az embert, hogy egy ilyen lazan eltart 5 evig, evente tobbszor behivnak(elejen),

aztan ugyan ritkabban, de mindig a leheto legrosszabbkor, neked meg allampolgari kotelesseget bemenni.

Majd egyszercsak vege. Ha egy ceg adja elo ellened, akkor aztan teljesen 0 kovetkezmeny van a masik oldalon.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem ilyen vagyok. Nem szedem el mások pénzét. Nem akarok senkinek sem tippeket adni, de mivel BTK-val vádoltak így nehéz is  polgárit indítani. 

Én az eset kapcsán több mindenre jöttem rá. Okulásként ami hirtelen eszembe jut ideírom:
- Ha kellő számban feljelentesz valakit (BTK), akkor előbb vagy utóbb veszít. (90%-os vádemelési ráta, az esélye, hogy megússza, ha valamelyes bizonyítható a tényállás: 1-0,1^n)
- Ha tanúként hívnak egy olyan ügyben amiről először  az idézésben hallottál, akkor valószínűleg gyanúsítanak.
- Ha kérdeznek a rendőrségen, akkor a bizonyítékot tőled várják.
- Ha nyomást helyeznek rád (rendőrség), akkor igazából ők vannak időszűkében, mivel az idő ellenük dolgozik. pl azzal, hogy átgondolod vagy megnyugszol (A nyerteseknek semmi sem sürgős.)
- Ha tudnak valamit, akkor nem kérdeznek, hanem közölnek veled.
- Ha van egyértelmű bizonyíték, akkor az orrod alá tolják.

Ez az esemény megszüntette bennem a naivitást és segített reálisan látnia  világot és az embereket. Nem lettem embergyűlölő. Maga az eset tanulsága segített később több más ügyben okosan cselekedi. A rosszindulat végtelen erőforrás, leginkább azokat sújtja aki tesz valamit és láthatóvá válik a tömegben. A senki senkit sem érdekel.

Kb ezeket tapasztaltam meg az eset kapcsán.

Jó lesz ez :)

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Ezt a műfajt én is komálom. De én a komplett italo discot, aminek ez is része.

A videoklippekkel lehet fokozni az élményt. Nekem van fancy dvd-m is, annyira szeretem. Projektoron szoktam nézni. Annyira "szenzációsak" a klippek, javaslom Neked is Gyurex. Nem kell hozzá lőnöd magad.

Ha már Italo Disco és meg lehet nevezni egy lemez, gyerekkorom egyik kedvenc lemeze ez volt.

> gyerekkorom egyik kedvenc lemeze ez volt.
:) ismerős a zene, de a klipet még nem láttam, mondjuk most sem végig! :D

Melóhoz mostanában ilyesmiket is tolok, és nem azért mert coding music-nak van feltöltve, hanem valóban jó, nem vonja el a figyelmem:
https://youtu.be/dDI8jLlc5WE

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Kérdés javaslat ismét, ez az egyik kedvencem pl. kommunikációs tréningeken stb:

“Ha lenne egy cégéred, kedvenc idézeted.. vagy bármi, ami kb. egy mondatban legtalálóbban jellemez téged, az mi lenne?”

Vortex Rikers NC114-85EKLS

GJ: Megneveznél legalább egy, de maximum három személyt következő interjúalanynak, akiről szívesen olvasnál a hupon?

NagyZ: Hevi, hajbazer, Hiena
 

A három Há.

Így már négy.

Hevitől kérdezd majd meg milyen izűek az Apple golyói :)

A következő interjú Haroldking barátoddal lesz gondolom :D Hajbazerre is kíváncsi lennék, de nála előre lehetne tudni, hogy a profitmulti, fősodratú mérnökuras, fejlődésmániás, mindent ki akarnak dobatni, éljen az XP című elakadt lemezét tenné fel.

Az interjúhoz: én semmi pénzért nem váltanék Mac-re. Ha a Linux meg a PC-s platform használhatatlanná válna (annyira, hogy BSD-re se tudnék váltani), akkor használnék valami androidos mobilos céleszközt netezésre, videó/streamnézésre, játékra meg konzolt. Húznám a szám, de akkor csak az maradna.

Az meg való igaz, hogy Linuxnál rámegy X munkaórád néha, de cserébe az ember saját maga használhatóvá teheti a rendszerét, kiherélheti belőle a számára felesleges komplexitást, bloatot, ha extra munkával is, de saját kontrollja alatt tudja tartani a rendszert. Ezt Mac alatt nem lehet megtenni, ott lehet várni valami mulitra, hogy mit mikor frissít, javít, mit meddig támogat. A másik vonatkozása ennek meg az, hogy a leírásból ítélve a kolléga a linuxos tapasztalatát Buguntun szedte össze, ami nem egyenlő magával a Linuxszal. Én ezért szoktam mondani, hogy nem csak Ubuntu van a világon, igaz le vagyok mindig ugatva, hogy nem tudom miről beszélek, meg az stabil, stabil Debian alapra épít, LTS, corporate grade, stb.. Közben meg ha az ember elolvassa most az itteni fórum főoldalát: ubuntus és mintes hibákkal van tarkítva, ez se bootol, amaz sárga betűk, initramfs tört el, ZRAM probléma, hogy csak az utóbbi pár nap felhozatalát említsem, de pl. a napokban a PH-n szintén valaki a hivatalos tárolókból feltett zárt NV drivert érintő bugra panaszkodott, ami miatt nem volt grafikus felülete. Meg tolják rá mindenkire a Snap-ot, aztán ott van most még a ki nem javított Bash-sebezhetőség. Ezek például Arch-vonalon nem léteznek.

A Thinkpad biztosan nem volt probléma, azoknak elég patent a linuxos támogatása, főleg, ha nem dedikált NV GPU-s modell. A tiling meg szép példa, amire a Mac megint nem tud alternatívát nyújtani. Jó, max. terminálban a tmuxot, de ez is övön aluli, mert ezeket a unixos és unixlike toolokat sem támogatja az Apple, hanem linuxosok, meg free unixosok portolgatják, meg juttatják el homebrew-n, stb.-n keresztül a mekeseknek, hogy a kötött sapis hipszterek is embernek érezzék magukat, meg elmondhassák, hogy ők true Unixot használnak, nem ilyen csóreszlinyuksztot.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Kedves raynes!

Nem hittem volna, hogy pont Rád kell szólnom, de most fejezd be!

Mielőtt hozzászólsz a blogjaimhoz - ami egy sorozat része -, vedd már a fáradtságot, hogy vévigolvasod! Ugyanis felállítottam pár szabályt, amit Tőled is elvártam volna, hogy ne rúgd fel.

Bocs a kicsit udvariatlan fellépésemért, de

1. Téged ki kérdezett? Ez a szál nem Rólad szól.

2. Ha elolvastad volna az előző részeket a hozzászólásaimmal együtt, tudnád, hogy Hajbi vállalta, ezt már írtam. Előre szólok sokat kell várni, mire elkészül.

3. Ha elolvastad volna az előző részeket a hozzászólásaimmal együtt, tudnád, hogy Haroldking nem járult hozzá, hogy leközöljem, továbbá jól le is szúrt, amiért én hülye naívan elkottyintottam és félreéltezmezve féligazságot állítottam egy a neten elérhető könyvével kapcsolatban.

4. Ha elolvastad volna az előző részeket a hozzászólásaimmal együtt, tudnád, hogy Privátban kellett volna első körben kifejtened a véleményed, de főként javasolnod.

Egyébként Te is rajta vagy a listámon alanyként. De lehet, hogy ezek után megsértődsz és nem vállalod.

Köszi, hogy Te is hozzá járultál NagyZ blogjának  szétoffolásához. Ami azért is szomorú, mert címlapos történet és trey sem örül az ilyennek.

Valóban jó lett, hiánypótló, gratulálok. De ez nem mentesít semmi alól. Elgondolkodhatnál azon, mennyivel jobb lett volna anélkül hozzálátni az interjúkhoz anélkül hogy mindenkire szarvihart zúditasz aki hozzád szól. Adod továbbra is az éretlen hülyegyereket, nyalod HK hátsóját(nem gondolnám hogy rászorulna, de már olyan szintű ami már HK másod nickjét feltételezi) és adod a princesst mikor bárki kritikával illet. Komolyan ezt szereted, erre áll a péló?

Nem ez a baj. Megpróbálok tisztelettel hozzáállni olyan fórumozók hoz, akik megérdemlik, erre mindig van, aki szétoffolja. Ez nem nekem rossz. Látom nem érted H ezzel nem nekem ártanak, hanem akit megtisztelnék. Mindezt azért, mert velem van bajuk. Most pl NagyZvel tiszteletlenkedtek mind. Megvan a módja és a felület, ahol lehet jelezni a velem kapcsolatos problémákat. Van jópár trollkodós és széttrollkodható blogom. Már ne is haragudj, de most te voltál a hülye, hogy ezt ide kellett írnod. Ez téged minősít. Még nálam is rosszabb vagy. Nekem legalább van egy tisztelhető oldalam is, mint ahogy NagyZnek és még pár produktív trollnak, mint pl Trey vagy Linus Torvaldsnak. A haroldkinges álseggnyalásom csak puszta gúnyolódás, amiért folyamatosan szoptatja az a pár gyökér fasz, mert nem veszik észre, hogy egy mentálisan és minden téren sérült zsenivel szarakodnak. Nekik tényleg erre áll fel. Nagyon köszönöm még egyszer, H a rendes munkám miatt felhívtátok a figyelmét olyan olvasóknak is, akik egyáltalán nem kíváncsiak a trollkodós trollgyalázós tevékenységekre. Ne aggódj, nagyon élvezem a mocskos trollok darálását. Tudod kellenek az önkéntes maszkos igazságosztók.

Miért gondolod hogy NagyZ tiszteletlenségnek veszi, hogy a te blogodban másról beszélünk? Akikről az oldaladon gyönyörűen megemlékeztél, nem gondolják tiszteletlenségnek amit csináltál? Ezt megkérdezted?

"mentálisan és minden téren sérült zsenivel szarakodnak"

Erre egy még sérültebb meg kéretlenül megvédi... Majomparádé vagy. Akár te vagy HK, akár nem.

Akikről az oldaladon gyönyörűen megemlékeztél, nem gondolják tiszteletlenségnek amit csináltál? Ezt megkérdezted?

Azok HK-GJ cseszegető kis geci trollok, nagyz-t és geleit kivéve. De kettejükkel csak mértékletesen "bántam el". Ne keverjük a trollokkal való bánásmódomat ide.

Majomparádé vagy. Akár te vagy HK, akár nem.

Ezzel meg konkrétan treyt "büntetem".

Egyrészt, mert monda nem egyszer kell a népnek a cirkusz, és persze hagyja is.

Másrészt buki is megmondta, meg még páran, hogy tetszik vagy sem, erre van igény. Ilyen trollkodásos "szakmai" oldalra.

Mennyire produktív komplex trollkodással – móresre – tanítani a trollokat? Mennyire hatásos a "normálisak" előtt összevissza gabalyított szálakat rángatni, hogy felnyíljon a szemük? A határozott, emberi fellépés nem elég? Tán abban nem vagy jó? Kicsit olyan ez, mintha nőként azzal akarnád népszerűsíteni az intimitást, hogy mindenkivel lefekszel.

:)

Mennyire produktív komplex trollkodással – móresre – tanítani a trollokat?

Ez nem arról szól. Ez a része részben öncélú szórakozás, másrészt azért produktív, mert mások is szórakoznak rajta, mivel nemelőszörmásodszor és HARRRMADSZOOOOR mondom már el, hogy kell a népnek a cirkusz. A nyolc diplomás előlhátuldoktor phdmiafaszom tudós doktor Büki doktor úr is megmondta meg más doktorok kevesebb, de eggyetemi diplomával, hogy

 

            ERRRE

 

                                                                                                                 VAN

 

                                                            IGÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉNNNNNNNYYYYYY!

 

ÉRRRTEEEEM?!

 

jihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiii                                   huhuhuhuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Te amúgy csak bolond vagy, vagy értetlenkedő fogyatakeos is?

Igen,az asszonyállat sértő is tud lenni, természetesen nem az volt a célom. Tegnap rákerestem, hát hihetetlen, hogy a középkorban olyanokon is agyaltak, hogy vajon embernek lehet e tekinteni a nőket, vagy férfi és az állatok között helyezkedik e el... o:

Viszont a fehércselédet már hallottam a mindennapi használatban egy ma már nem élő, de már 15 éve is nagyon idős bácsitól. :)

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Tegnap rákerestem, hát hihetetlen, hogy a középkorban olyanokon is agyaltak, hogy vajon embernek lehet e tekinteni a nőket, vagy férfi és az állatok között helyezkedik e el... o:

Azota ezt az elmeletet sikerult tudomanyos alapokra fektetni. Elvegre ha a ferfiakat tekintjuk 100-nak, a (him) csimpanzok DNS-e 99%-ban egyezik. A noke az XY kromoszoma kulonbsege miatt csak 96%-ban.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Bocsánat, azt hittem, hogy ez egy fórum, ahol témákat lehet megvitatni. Főleg, hogy az interjú témáját érintette, de legyen igazad. Az interjút egyébként én részemről úgyse vállalnám, főleg, hogy egyáltalán nem IT-ben, de még csak nem is kapcsolódó területen dolgozom, meg az életem se valami érdekes, sem nem sikertörténet, stb.. A többi meg csak poén volt, de ha nem értékeled, akkor nekem mindegy.

Előző interjút elolvastam, azt nem tudom azelőtt volt-e még.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Az interjút egyébként én részemről úgyse vállalnám, főleg, hogy egyáltalán nem IT-ben, de még csak nem is kapcsolódó területen dolgozom, meg az életem se valami érdekes, sem nem sikertörténet, stb..

A tisztánlátás miatt. Én Téged bírlak és tisztellek, sőt felnézek Rád. Amilyen oltári jó szakmai hozzászólásaid, véleményeid vannak, meglepett, hogy nem ilyen területen dolgozol. Az egy dolog, hogy páran Beléd kötöttek, meg én is úgy vettem észre, volt valami féresiklás, de ennek lehet oka egy-egy félre értelmezett kérdés.

A többi meg csak poén volt, de ha nem értékeled, akkor nekem mindegy.

Értékelem a poént, csak a Te szádból nem az, mert nem szoktál kreténkedni meg viccelődni. Rólad nem tudtam elképzelni.

Ettől függetlenül szeretnék majd interjút. Ne a jelenlegieket vedd alapul. Több potenciális alany adta vissza a labdát, hogy szerinte nem érdekes. Ezt had döntsem el én. Nem az a lényeg, hogy külföld, meg karrier meg három diploma. Nagyon sajnálom, hogy ez jött le egyeseknek.

Kedves Raynes!

Most hogy szín józan vagyok és újra elolvastam a hozzászólásod, még vannak hozzá fűzni való gondolataim.

Azért volt ez a kicsit nyers hozzászólás, mert mindenkit a saját eszéhez mérek és Veled kapcsolatban magasak az elvárásaim. Szeretném, ha tudnák, hogy Téged kibaszottul tisztellek. Nem sok ilyen van itt. Hajbit is, bár csak 70%-ban osztom a nézeteit, de az a 70%-ot 100%-ban.

Azért magas Veled kapcsolatban az elvárásom, mert nagyon színvonalas hozzászólásaid vannak, bár az utóbbi időben néha azt érzem, mintha összecsapnád vagy nem olvasod el alaposan a kérdést.

Most kicsit restellem, hogy nekem jutott ez a hálátlan feladat, de ki kell, hogy javítsalak. Összességében ez egy fórum, de ez itt egy blog, amihez hozzá lehet szólni, ami konkrétan NagyZ-ről szólt és ehhez szóltál Hajbazeres témában. Elismerem az az én hibám, hogy nem hoztam létre egy olyan felületet, amin lehetőség nyílt volna alanytól függetlenül kérdezni, javasolni, jelezni az észrevételeket. Ezt hamarosan pótolom.

 

update: A humorod nem jött át, mert azt az oldaladat nem ismertük eddig.

Ami az interjúztatásodat illeti, aktív fórumozásoddal felhívtad magadra a figyelmet. Adnék esélyt veled egy jó interjúra. Ne az eddigieket vedd alapul. Van még pár dolog a tarsolyomban. Ne légy kishitű és ne nézd le a képességeimet.

1. Téged ki kérdezett?

téged ki kért meg, hogy újságírósdit játssz?

4. Ha elolvastad volna az előző részeket a hozzászólásaimmal együtt, tudnád, hogy Privátban kellett volna első körben kifejtened a véleményed, de főként javasolnod.

szerintem nekünk itt semmit se kell tennünk a törvények és a netikett betartásán túl

Köszi, hogy Te is hozzá járultál NagyZ blogjának  szétoffolásához. 

ez a hozzászólásod on-topic volt?

téged ki kért meg, hogy újságírósdit játssz?

Drága aranyos pofikám!

A jó kreatívitásomnak köszönhetően saját ötlettől vezérelve, amire van igény. Ezért hivatalosan nyíltan is kaptam elismerést, másrészt privátban elismerő leveleket is kaptam.

De Te ezt nem értheted, mert látom non produktív köcsög troll vagy.

Nem vagy valami okos belaqq. Mielőtt neki álltál kötözködni ezt el kellett volna olvasnod.

Már nézem a lábnyomodat. Blogod nincs, HK-nek is jót beszóltál. Mekezdem ellened a büntetőhadjáratomat.

Gondolkozz ide szeretnél-e felkerülni és milyen formában? Karikatóra, gúnyolódó vers, esetleg a képregény formájában.

Kár érte, kiváló ügynök volt... Bár neki pont ez volt a célja, hogy bannolva legyen és lehessen majd mártírkodni, meg hajbókolni az unbannért majd 1 hét múlva. Esetleg már regisztrált is másik nicket.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Pontosan tudom. Szar hír lehet neki, hogy nem a rettentő béna, szánalmasan filléres trollkodási próbálkozásai, hanem ideggyengesége folytán elkövetett kurvaanyázásért röpült. Ezt meglehetősen csökkenti az érdemet.

trey @ gépház

Pixel5. De szerintem ő nem veszi a fogai közé, mert az túl agresszív lenne, plusz letörhetne a foga, és a fogászati kezelés miatt kevesebb pénz maradna a nőre, amitől esetleg a nő érzelmi biztonsága is meginoghatna, hiszen a nő is tud számolni, sokkal-sokkal jobban, mint sok férfi gondolná/szeretné. :D

:)

Volt par eve egy meme, amiben a szinkronszineszek egyeb alkotasait (pl. amikor verset olvasnak) kevertek az altaluk megszolaltatott szineszekkel. Ez is egy ilyen osszevagott jelenet, az eredetiben nem szavalja Stallone el Nagy Laszlo verset. Amugy nezheto film, de ne varj tole tul sokat.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?