Elindult a TuringPi előrendelő oldala

Címkék

Specifikáció itt. Előrendelő oldal itt.

Hozzászólások

Supported Compute Modules

Raspberry Pi Compute Module 1, 3, 3+

Miért kellene azon kívül is indok? Bár ezt a sok buherátor, aki olcsó piből épít mindenfélét állandóan elfelejti, de a pi alapvetően egy oktató platform.

De egyébként ha a számítási teljesítmény a feladatra elég (márpedig mint a sok buherátor dolgaiból kiderül, sok mindenre elég egy pi), akkor egy clusterrel robosztusabb megoldást lehet építeni ugyanabból a budgetből (mondjuk ahogy nézem ezzel a designnal kevésbé igaz ez erre a kütyüre a gyakorlatban), vagy lehet alapvetően cloud natív (értsd, by design több nodera tervezett) stackeket futtatni könnyen, kicsiben.

A fogyasztása mindenestől max 40W, a legnagyobb terhelés mellett. Docker konténekereket tud futtatni, ahol sok a párhuzamos számítás vagy feldolgozás, ott meg is verhet egy Ryzen 3-at sebességben. De leginkább oktatási célokra tudom elképzelni, mert clusterre fejleszteni nem ugyanaz, mint egy több magos processzorra.

Nagy Péter

lol bakker, ja hogy még azt sem adták ki? Azt hittem már régóta piacon van. Hiszen most már a cm4 modulos változatot reklámozták
https://turingpi.com/v2/

Bár élelmes cégek csináltak cm4 -> cm3 adapter boardot
https://www.hackster.io/news/gumstix-launches-an-adapter-to-pack-raspbe…