Ajánjatok microservert

Fórumok

Hello

 

Ha valakinek van tapasztalata (esetleg forgalmaz ilyet) microserverrel akkor kérem ajánljon miket lehet manapság kapni.

16Gram elég lenne

2hdd hely

meg a proci. A lényeg a megbízhatóság lenne, de nem kell nagynak lennie.

Hozzászólások

Nem kovetem az aktualis CPU trendet. Olvastam, az URL-ben, hogy "Sandy Bridge", ebbol tudom, hogy van itthon ketto alaplap/cpu/ram kombo is, az egyik egy 2600-os i7 es 32 GB RAM; a masik 2320-as i3 es 8 GB RAM, ezek alapjan teljesen make sense volt azt gondolni, hogy az itt emlegetett E-2200 valami, ami az i3-2320-nal is gyengebb. Mar csak amiatt is, hogy ugye a kettoezres sorozat volt tenyleg a Sandy Bridge. Szoval nem lattam okot arra, hogy ezekutan megnezzem az arat is. Szerintem jo otlet lenne lecserelni az URL-t.

Az ár miatt legyen micro, vagy a fizikai hely miatt?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Régebben én is használtam őket, de átszoktam a használt szerverekre helyettük. Sokkal nagyobb tudást és teljesítményt kapsz azonos áron, és én nem tapasztaltam megbízhatósági gondot, ráadásul van kereskedő aki 2 év garit ad használt szerverre. Micresrverből 3 db van otthon a polcomon, nincs szívem kidobni őket, de nálam kikoptak a jóval nagyobb tudású használt gépek miatt. Eddig nekem egy hely volt ahol fizikai méret oka volt a microserever-nek.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ok, nekem hp N36-os első generációs microserver-eim vannak, még mindig működnek, na azok agyoncsaphatatlanok. Alapvetően nagyon jók a tapasztalataim, csak az új generációk eléggé megdrágultak, és azokból már nincs.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Microserverekre simán kapsz vevőt, ha el akarod adni őket szerintem. Még mindig van áruk.

Mondjuk ha nem kell raid, vékonyklienssel is el lehet vacakolni, m.2 ssd-vel, vagy külső usb-vel.

HP T740 thin clientem van itthon, esxi és pár jó cucc fut rajta, elég frankó.

T630-on windows 10 simán elfut, netflixezek róla.

Nem ártana azért leirni hogy crypto bányászatra, NAS-nak vagy irodai disznek szánjátok.

Jaj már.. Bezzeg a régi NL szériás HP MicroServer-ek valami csodák voltak / még most is azok, üzemel N36L -ből még ma is fut 1 + kettő N40L is :)

Örök élet + 1 nap :) Ha megfelelő helyen van tárolva + karban van tartva. Bár még a 36L -ben sem kellett pl tápot cserélni, nyilván winyót már igen :)

Raspberry Pi 4?

Vagy ennél kisebb kell?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.